6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii din Bănie, medaliați în Slovacia

Luptătorii din Bănie, medaliați în Slovacia

Luptătorii craioveni au urcat pe podium la turneul internațional din Slovacia
Luptătorii craioveni au urcat pe podium la turneul internațional din Slovacia

Luptătorii craioveni s-au făcut remarcați la un turneu internațional, desfășurat recent, în Slovacia, la Prievidza. Patru reprezentanți ai CS Universitatea Craiova au reușit să urce pe podium. Simona Zidaru (categoria 60 kg) și Constantin Gheorghe (65 kg) au câștigat concursul, Denis Constantin (86 kg) a urcat pe treapta a doua a podiumului, iar Ștefan Coman (65 kg) s-a clasat pe locul al treilea.
„Am băgat acești sportivi să concureze la seniori, deși sunt juniori, iar Zidaru este chiar cadetă. Sunt mulțumit de rezultate“, a explicat antrenorul Aurel Cimpoeru.
Și luptătorii de la LPS „Petrache Trișcu“ au participat la turneul slovac, iar trei dintre ei au urcat pe podium. Adriana Iovan s-a clasat a doua la 48 kg, dar trebuie menționat că a luptat cu băieții, fiind categorie mixtă. Colegii săi, Alexandru Bora (37 kg) și Luca Cazacu (40 kg) au obținut locul trei.
„Adriana Iovan a avut o evoluție bună, a concurat cu băieți și a ajuns până în finală, fiind învinsă de un ucrainean. În țările nordice, și acum văd că și în Slovacia, se practică la categorii mici de vârstă, până în 14 ani, să concureze fete cu băieți. Adriana Iovan este o fată foarte talentată și are potențial să le calce pe urme Alexandrei Anghel și Ștefaniei Priceputu. Bora și Cazacu au urcat și anul trecut pe podium la această competiție, iar acum au reușit să repete performanța“, a completat Aurel Cimpoeru, care se ocupă de pregătirea sportivilor mai sus menționați împreună cu fratele său, Marius Cimpoeru.

Următoarea competiție la care vor participa luptătorii din Bănie este turneul de calificare pentru Campionatul Național rezervat copiilor (12-15 ani). Concursul va fi la Herculane, peste două săptămâni, iar primii cinci clasați la fiecare categorie vor obține calificarea la turneul final, programat luna viitoare.

received_10210715514509687

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS