Acasă Sport Trupa lui Mangia a inspectat noua arenă (galerie foto)

Trupa lui Mangia a inspectat noua arenă (galerie foto)

Jucătorii Craiovei sunt nerăbdători să joace pe noul „Oblemenco“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Sătui de poze și de povestirile unora sau altora, jucătorii și oficialii CS Universitatea Craiova au vrut să vadă cu ochii lor care este stadiul lucrărilor la noul „Ion Oblemenco“. Dorința le-a fost ascultată, astfel că ieri după-amiză, înaintea celui de-al doilea antrenament al zilei, antrenorul Devis Mangia și elevii săi, însoțiți de președintele Marcel Popescu, au trecut pragul noii „case“ pe acordurile cântecului „Oltenia Eterna Terra Nova“, și au fost impresionați de cele văzute. Scaunele sunt montate complet, la fel și gazonul, acoperișul este gata și el, porțile și băncile de rezervă au fost amplasate și ele, în timp ce tabele electronice se regăsesc în colțuri. Aproape totul pare la locul lui, însă mai este de așteptat până când se va auzi primul fluier, deoarece nu sunt gata finisajele de la interioare, nici parcările și nici nocturna, în momentul acesta partea de iluminat terenul funcționând la aproximativ un sfert din capacitate. Reprezentanții constructorilor susțin că, la sfârșitul lunii octombrie, noul templu al fotbalului craiovean va intra în folosință, lucru care i-a încântat pe alb-albaștri.

Mangia a recunoscut că a fost „momit“ să vină la Craiova cu stadionul cel nou

Antrenorul formației din Bănie, italianul Devis Mangia, s-a arătat impresionat de modul în care arată noul stadion și a recunoscut că a fost unul dintre atuurile oficialilor craioveni în momentul negocierii cooptării sale.

_DSC0070
„Mă simt foarte bine aici. Este foarte frumos stadionul și sperăm să jucăm aici cât mai curând. Cred că este o onoare să înfruntăm adversarii într-un stadion de genul acesta. Una dintre condițiile prin care am fost motivat să vin la Craiova a fost stadionul cel nou și condiții bune de lucru. Jucătorii care vor veni să joace pentru Craiova trebuie să înțeleagă, în primul rând, că vin la un club serios, iar un stadion de genul acesta este încă o confirmare“, a declarat Devis Mangia.

Bancu: Sper să nu se mai amâne

La rândul lor, jucătorii Craiovei speră să joace foarte rapid pe noul „Oblemenco“.

„Ultima dată când am fost aici a fost înainte să-l demoleze pe cel vechi. Pe acesta l-am văzut numai de afară. Acum este prima dată când intru pe stadion și sunt uimit de ce s-a realizat. Cred că este unul dintre cele mai frumoase stadioane din Europa. Mă bucur că a ieșit așa, pentru că nu mă așteptam, auzisem că mai sunt probleme… Acum văd că totul este ok și sper să-l umplem la fiecare meci. Suporterii trebuie să fie lângă noi și o să fie o atmosferă fantastică. Mi-aș dori să inaugurăm stadionul cu o echipă cât mai mare, dar vom vedea cine va fi. Important este să începem să jucăm pe acest stadion, pentru că este nevoie să jucăm în Craiova. Am înțeles că la sfârșitul lunii octombrie va fi gata și putem juca. Sper să fie așa și să nu se mai amâne, pentru că simțim nevoia să jucăm acasă“, a spus mijlocașul Nicușor Bancu, aprobat de Alexandru Mateiu: „Este o bijuterie. Abia așteptăm să jucăm pe el“.

Marcel Popescu: Cred că pe 25 octombrie va fi inaugurat noul stadion

Chestionat în legătură cu meciul care va inaugura noul stadion, președintele CS Universitatea, Marcel Popescu, s-a ținut de glume, spunând că ar putea fi un joc-școală între primele două formații ale clubului craiovean.


„Cred că pe 25 octombrie va fi inaugurat noul stadion, când o să jucăm în Cupa României. Dacă nu, vom vedea și nu ar fi exclus să-l inaugurăm cu un meci între echipa întâi, cu echipa a doua și după aceea să vină competitoarele. În casa noastră inaugurăm când vrem și cum vrem. După care, cine ne calcă pragul ne este oaspete. Același respect trebuie să-l avem și pentru FCSB, și pentru Chiajna, și pentru Voluntari. Oricare dintre echipe este binevenită la Craiova, dar cu nici una nu se va inaugura stadionul. Restul sunt speculații și nu are rost să intrăm în derizoriu. Important este că ne aflăm la o distanță de două luni de inaugurarea celui mai frumos stadion din țară, la două luni să ne întoarcem acasă. Nu a fost deloc o perioadă ușoară, dar nu ne-am făcut de râs jucând doar în deplasare“, a spus Marcel Popescu. „Din ce vorbeam cu ei (reprezentanții constructorilor – n.r.) mai este un pic de lucru. Îmi spuneau că terenul are 121 cu 78 de metri, deci tușa este mai departe de băncile de rezervă, și urmează să se pună mochetă pe margine, pentru că sunt multe utilaje care trebuie să stea pe pardoseală și să nu lase urme pe gazon. În zona porții sunt bucăți cu teren mixt, sintetic cu iarbă naturală, pentru că este o zonă mai solicitată. În rest, mai sunt finisajele interioare de făcut, dar și în exterior, pentru că afară mai sunt de executat lucrări de amenajare în parcare… Dar, oricum, până în 15 septembrie cred că va fi preluat de către Primăria Craiova de la CNI, după care urmează încă o perioadă de foc, să se prindă bine gazonul“, a completat conducătorul grupării alb-albastre.

Pentru galerie foto, click aici.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version