Acasă Sport Astra nu e Milan! De vis când jucăm?

Astra nu e Milan! De vis când jucăm?

Alex Mitriță a marcat primul său gol pentru Craiova, dar punctele s-au împărțit cu Astra (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova și-a dezamăgit din nou suporterii, etalând un joc modest, la întâmplare, în partida disputată duminică seară, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în compania Astrei Giurgiu, din etapa a 4-a a Ligii I. A fost 1-1, iar acesta este al treilea egal consecutiv înregistrat de trupa lui Devis Mangia, care nu a cunoscut decât un succes, cu Iașiul, în prima etapă, deși s-a investit destul de mult în jucători.

Prima repriză, plină de greșeli

Alb-albaștrii au început foarte prost meciul, iar oaspeții au deschis scorul rapid. Nicoară a inițiat un contraatac pe partea stângă, a pasat în careu pentru Chipirliu, acesta a ratat întâlnirea cu mingea, dar balonul i s-a potrivit lui Balaure care a marcat de la șapte metri (‘9, 0-1). Nu i se poate imputa nimic înlocuitorului lui Calancea, portarului Miodrag Mitrovic, mai degrabă fundașilor centrali, care și-au scăpat adversarii din marcaj, și lui Dimitrov, pentru că nu a reușit să-l blocheze pe Nicoară.
Gruparea din Bănie a avut și ghinion, cel mai în formă jucător al său, căpitanul Alex Băluță, a fost nevoit să părăsească terenul de joc accidentat, acuzând o întindere musculară, probabil în urma efortului mare depus la Milano. În locul lui Băluță a intrat Mitriță.
Trupa lui Mangia a presat apoi, căutând egalarea. O primă șansă a irosit-o Mihai Roman, care a reluat cu capul puțin peste poartă o centrare a lui Mitriță (‘32). La doar un minut, Bărbuț a scăpat de marcaj, a intrat în careul mare și a șutat puțin pe lângă poartă (‘33). Craiova a continuat să preseze și i-a venit rândul lui Bancu să rateze, reluând de la șase metri, însă portarul giurgiuvenilor, Iliev, respingând incredibil de pe linia porții (‘38). Până la pauză și-a trecut în cont o ocazie și Barthe, care a reluat imprecis dintr-o poziție bună, după o centrare a lui Mitriță (‘42).

Alex Mitriță a relansat partida

La reluare, craiovenii s-au instalat rapid în jumătatea de teren a Astrei și a picat și golul egalizator. Mitriță a primit o pasă bună, de la Zlatinski, și a șutat plasat din marginea careului mare, mingea oprindu-se în colțul din stânga al porții (‘51, 1-1). Dimitrov a fost la un pas de a readuce bucuria în tribunele „Municipalului“ din Severin, unde au luat parte până în două mii de spectatori, dar șutul său de la zece metri a trecut mult peste poartă (’65). Apoi nou intratul Gustavo a reluat bine o centrare de pe dreapta, dar Iliev a fost la post (’68). Cu trecerea timpului a apărut nervozitatea și lipsa concentrării, dovadă serviciile proaste ale lui Zlatinski pentru colegii din ofensivă. La rândul său, Gustavo s-a zbătut mult și cam degeaba, nu a reușit să-l valorifice pe Mihai Roman, care a avut o nouă evoluție sub așteptări.
Astra a fost la un pas de a da lovitura pe final, Romario Moise a scăpat singur pe dreapta și a încercat să dea pe lângă Mitrovic, ieșit în întâmpinare, iar mingea a trecut puțin pe lângă poarta goală (’88).

CS Universitatea Craiova: Mitrovic – Dimitrov (’75, Tiago Ferreira), Kelic, Barthe, Briceag – Bărbuț (’64, Gustavo), Zlatinski, Screciu, Bancu – Roman, Băluță (‘23, Mitriță). Antrenor: Devis Mangia.
Astra Giurgiu: Iliev Ivanov- Butean, Bejan, Erico, Stan – Dandea – Balaure, Moise, Marquinhos (’71, Alex Ioniță), Nicoară (‘64, Pițian) – Chipirliu (‘53, Le Tallec). Antrenor: Edi Iordănescu.
Cartonașe galbene: Kelic ’26, Barthe ’66, Mitriță ’73, Gustavo ’79, Tiago ’90+1 / Dandea ‘26, Balaure ’50, Erico ’85, Le Tallec ’90+1.
Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Alexandru Cerei, Gero Szabo; Marcel Bîrsan.
Observatori: Dan Victor Berbecar, Romulus Chihaia.

Statistici: posesie: 60% – 40%, ocazii de gol: 7 – 4, șuturi pe poartă: 3 – 2, șuturi pe lângă poartă: 4 – 2, lovituri libere: 17 – 20, cornere: 7 – 0, ofsaiduri: 1 – 1, aruncări de la margine: 26 – 17, intervenții portar: 1 – 2, faulturi: 19 – 16, cartonașe galbene: 5 – 4.

În etapa următoare, CS Universitatea Craiova va evolua pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești împotriva nou promovatei Juventus București, duelul fiind programat miercuri, de la ora 19.15.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version