12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism: Șase sportivi ruși, suspendați pentru dopaj

Atletism: Șase sportivi ruși, suspendați pentru dopaj

Federația Rusă de Atletism, care nu mai are voie să participe la competițiile internaționale din noiembrie 2015, a suspendat ieri șase atleți care au ratat controalele antidoping, transmite AFP.

Liubov Harlamova, vicecampioana europeană la 3.000 m obstacole, în 2010, la Barcelona, a fost suspendată pe o perioadă de doi ani, la fel ca și Victoria Gurova (triplusalt). Zilia Garipova (marș) a primit o suspendare de un an, în timp ce Iulia Smirnova (curse de fond), Ivan Hudiakov (garduri) și Ekaterina Doseikina (semifond) au fost suspendați câte patru ani.

Atletismul rus, a cărui suspendare a fost menținută luni de federația internațională (IAAF), este suspendat de la competiții din noiembrie 2015, el fiind exclus și de la Jocurile olimpice de la Rio 2016, urmând să rateze și Mondialele de luna aceasta, programate în perioada 4-13 august.

Unii atleți ruși au, totuși, posibilitatea de a participa la competiții internaționale sub drapel neutru în anumite condiții stricte, iar 19 sportivi vor participa la Mondialele de la Londra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS