20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarcel Popescu: Craiova se întoarce în Europa într-una din marile capitale ale fotbalului, pe "San Siro"

Marcel Popescu: Craiova se întoarce în Europa într-una din marile capitale ale fotbalului, pe „San Siro”

Preşedintele clubului CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu, consideră un lucru pozitiv pentru echipă faptul că va întâlni pe AC Milan, una dintre cele mai cunoscute formaţii din lume, în turul trei preliminar al Ligii Europa.
„Aparent, este o tragere defavorabilă, pentru că eu cred că absolut toate echipele din grupa noastră valorică erau extrem de puternice. Se joacă tur-retur, avem un avantaj aparent că în Italia încă nu a început campionatul și vom avea două etape în plus. Singurul regret este că nu putem primi Milanul pe stadionul din Craiova, pentru că ar fi fost o inaugurare de excepție, cu vizibilitate maximă la nivel mondial.
Craiova se întoarce în Europa, într-una din marile capitalele ale fotbalului, pe San Siro, cu un antrenor italian provenit din Coverciano și recomandat de marele Sacchi, cel care a construit Milanul modern.
Meciul cu Milan spune multe pentru că Devis Mangia cunoaște Milanul mai bine ca alți posibili adversari. Un alt element interesant este că din Aeroportul Craiova există curse zilnice la Milano și cred că mulți craioveni vor veni acolo. Ne vom juca șansa și cred că este un examen important care ne va aduce consacrarea europeană foarte rapid. Vrem să câștigăm respectul suporterilor din România și Europa. Pentru noi, debutul în Europa nu este numai un debut după zeci de ani de absență a Universității Craiova, este un debut și cu o echipă construită în ultimii ani, cu jucători marea lor majoritate fără experiență internațională, cu un lot care s-a îmbunătățit în vară cu jucători de mare experiență. Avem un jucător care a jucat la Juventus, Rossi. În viață este bine când ieși să te vadă lumea să ieși pe marile arene. Am considerat că ieșirea în Europa trebuie să fie cu un adversar celebru. Celebritatea lui Milan va atrage vizibilitate pentru noi. Se va juca la Severin și play-off-ul, apoi nu mai are standarde și dacă vom ajunge în grupe vom juca pe Național Arena din Bucureşti”, a spus Marcel Popescu, într-o declaraţie dată pentru pagina de Facebook a clubului CS Universitatea Craiova.
CS Universitatea Craiova va întâlni formația italiană AC Milan în turul al treilea preliminar al Europa League, conform tragerii la sorți care a avut loc vineri, la sediul UEFA de la Nyon (Elveția). Primul meci se va juca pe teren propriu, pe 27 iulie, pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin. Returul se joacă pe 3 august, la Milano.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS