11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCinci judoka doljeni, medaliaţi la U11

Cinci judoka doljeni, medaliaţi la U11

Sportivii antrenați de Mihai Voinea (centru) și Adrian Nicola au câștigat patru medalii la Baia Mare
Sportivii antrenați de Mihai Voinea (centru) și Adrian Nicola au câștigat patru medalii la Baia Mare

Judoka doljeni au participat weekendul trecut la finala Campionatului Naţional rezervat categoriilor de vârstă U11 şi U10, de la Baia Mare, şi s-au întors acasă cu cinci medalii, toate obţinute la categoria U11.

Andreea Alexia Birtu, legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Bănie, a devenit campioană naţională la categoria 44 kg, iar de la CSM Craiova trei sportivi au urcat pe podium. Alexia Uşurelu a cucerit medalia de argint la 40 kg, iar Lucian Ciciu (46 kg) şi Lorena Manda (36 kg) au obţinut medalii de bronz. Sportivii sunt pregătiţi de antrenorii Mihai Voinea şi Adrian Nicola. „Am mers cu 12 sportivi, am luat patru medalii, ne aşteptam să luăm mai multe, dar sunt copii, au fost mulţi competitori. Ştim ce avem de făcut pe viitor să obţinem rezultate mai bune“, a spus ieri antrenorul Mihai Voinea. Alţi sportivi mai mari din grupa sa vor participa luna viitoare la Campionatul Balcanic, de juniori şi copii.
Şi antrenorul Nicolae Pârvu, de la LPS „Petrache Trişcu“, a fost prezent la Campionatul Naţional de la Baia Mare, cu trei sportivi, dar niciunul nu a prins podiumul. Andreea Vreja (U11) s-a clasat pe locul cinci, iar sora ei, Ramona Vreja (U10), a ocupat locul şapte. Al treilea participant a fost Cristian Tuţă. Sportivii din grupa antrenorului Pârvu vor lua o scurtă vacanţă, apoi îşi vor relua antrenamentele, urmând ca în luna august să participe la un turneu internaţional la Drobeta Turnu Severin.

Un calafetean, pe podium

Antrenorul Alexandru Pop alături de medaliatul cu bronz, Ștefi Popa
Antrenorul Alexandru Pop alături de medaliatul cu bronz, Ștefi Popa

A cincea medalie pentru judeţul Dolj a fost obţinută de un judoka de la clubul Independenţa Calafat. Ştefan Popa, antrenat de Alexandru Pop, a obţinut medalia de bronz la U11, categoria 27 kg. Celălalt calafetean prezent în concurs, Alex Stăncoi, s-a clasat pe locul şapte la categoria 38 kg. „Încercăm şi noi să ţinem steagul sus la toate categoriile. Acum am luat doar o medalie, dar la concursul anterior, finala U13 de la Timişoara, ne-am prezentat foarte bine. Am luat două medalii de aur, una de bronz şi două locuri cinci. Asta ne-a adus locul doi în clasamentul pe cluburi, după Oradea. Acum ne pregătim de turnee amicale cu bulgarii şi sârbii“, a spus ieri Alexandru Pop. Acum, antrenorul le ţine pumnii la doi dintre sportivii reprezentativi ai clubului, Adrian Şulcă şi Ilaria Toma, care sunt la lotul naţional, şi care vor avea o vară plină, cu participări la Europenele de cadeţi, apoi la FOTE şi Campionatul Mondial.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS