13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCetate rămâne în Liga a IV-a, Băleștiul va juca în eșalonul trei (galerie foto)

Cetate rămâne în Liga a IV-a, Băleștiul va juca în eșalonul trei (galerie foto)

Dorel Stoica (foto, în alb) şi colegii săi au ratat din nou şansa de a trece în Liga a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dorel Stoica (foto, în alb) şi colegii săi au ratat din nou şansa de a trece în Liga a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Campioana Doljului, Tractorul Cetate, a ratat pentru a doua oară consecutiv promovarea în Liga a III-a. Dacă anul trecut a fost perdantă în fața vâlcenilor de la ACS Șirineasa, în acest sezon i-a făcut loc grupării gorjene Internațional Bălești să urce o „treaptă“. După înfrângerea cu 2-1 de la Sadu, din prima manșă, doljenii nici nu concepeau să nu „întoarcă“ rezultatul, fiindu-le de ajuns și un „amărât“ de 1-0 ca să sărbătorească. Planurile nu au stat tocmai așa și asta pentru că formația campioană a Gorjului s-a prezentat mult mai bine sâmbătă, la Cetate, mai concentrată și mai eficientă și s-a impus cu 3-1.
Băleștiul a deschis scorul rapid, la prima acțiune. Un corner bătut scurt a fost urmat de o centrare în mijlocul careului mare, reluată prin foarfecă de Cristi Negrea, mingea oprindu-se sub bara lui Sălcianu, mascat de masa de jucători (2).
Gazdele au căutat să revină în joc, dar nu au prea găsit soluții să desfacă apărarea adversă, în timp ce oaspeții au replicat printr-un contraatac fulger, marcând prin Horia Sitoianu, care a șutat la colțul lung de pe partea stângă (35).
Cetate a reușit să reducă din diferență, dar nu printr-un joc elaborat, ci în urma unei faze fixe, Dorel Stoica transformând în forță o lovitură liberă de la 25 de metri (38).
Imediat după pauză, Băleștiul și-a mărit avantajul la două goluri, Berescu primind o pasă excelentă de pe dreapta, a mai făcut câțiva metri și, singur cu portarul, a trimis mingea pe lângă acesta, pecetluind soarta partidei (49).
Cetate a căutat în zadar golul doi, repriza secundă fiind săracă în ocazii și realizări.
Cetate: Ionuț Sălcianu – Andrei Dicu (46, Titu Cîrstea), Viorel Ciochină, Dorel Stoica, Silviu Dragomirescu, Dorian Vasilică, Alin Sîrbu, Giorgian Tobă (62, Alin Sodoleanu), Ionuț Manda (63, Mădălin Roman), Costinel Stanciu (66, Adrian Nicola), Ionuț Ilie.
Antrenor: Dorian Vasilică.
Bălești: Dragoş Constantinescu – Cristian Negrea, Nicolae Ivan, Adrian Ularu, Flirin Drăgoi, Radu Dăianu, Silviu Amariei, Daniel Coiculescu (75, Alex Munteanu), Eduard Frățilescu (90+2, Cătălin Clenciu), Horia Sitoianu, Ion Berescu (83, Octavian Stroe).
Arbitri: Iulian Călin – Romică Bîrdeş, Gheorghiță Bălan.
Observatori: Ionuț Cătălin Cuşcă, Corneliu Fecioru.

Gorjenii exultă, Cetate nu renunță la vis

După joc, antrenorul formației Internațional Bălești, Dumitru Vasilică, a spus că promovarea a venit firesc, pentru că echipa sa a controlat ambele întâlniri cu Cetate.
„A fost o victorie mult mai clară decât în tur, dar doar prin prisma scorului, pentru că și atunci am jucat foarte bine. Meciul se rupsese la un moment dat, dar golul lui Dorel Stoica din final a lăsat impresia că victoria nu a fost atât de clară, dar nu s-a pus problema să nu fi controlat și acolo întâlnirea. Acum șase sau șapte ani, când m-am dus antrenor la Bălești, echipa era pe ultimele locuri, cea mai agresivă, adversarii nu se prezentau la meci de teama violenței și am ajuns aici, cu disciplină și un fotbal bun, și e un lucru extraordinar. Obiectivul meu a fost să promovăm, să arătăm că avem valoare și să reprezentăm Gorjul în Liga a III-a. De fuzionat cu Pandurii nu știu nimic, nu comentez“, a declarat antrenorul gorjenilor, Dumitru Vasilică.
De partea cealaltă, liderul formației Tractorul Cetate, Dorel Stoica, a fost fair-play și a felicitat echipa gorjeană, punctând că vor încerca din nou promovarea în sezonul viitor.
„Din păcate am jucat foarte prost, adversarii au fost mai dornici și s-a văzut pe teren asta. Îi felicit și le doresc baftă în Liga a III-a. Sperăm ca la anul să luăm din nou locul unu și să promovăm și noi. A treia oară trebuie să fie cu noroc și eu cred că vom promova“, a declarat Dorel Stoica.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS