21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, jucătoarea lunii mai în circuitul WTA

Simona Halep, jucătoarea lunii mai în circuitul WTA

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost desemnată jucătoarea lunii mai în circuitul profesionist feminin de tenis, potrivit site-ului WTA.  Halep s-a impus categoric în voturile exprimate de fani pe site-ul WTA, cu 87% din sufragii, faţă de 9% cât a primit letona Jelena Ostapenko şi 4% obţinute de ucraineanca Elina Svitolina.
Simona Halep, care a pierdut sâmbătă finala turneului de la Roland Garros, are cel mai bun bilanţ pe zgură în 2017, cu 19 victorii şi 3 înfrângeri, reuşind să câştige titlul la Madrid, să joace finala turneului de la Roma, să atingă semifinale la Stuttgart şi să fie aproape de câştigarea primului său turneu de Mare Şlem. Învinsă cu 4-6, 6-4, 6-3 de Jelena Ostapenko în finala de la Paris, Simona Halep a ratat şansa de a urca pe primul loc în clasamentul WTA, dar este lider în clasamentul WTA Race, pentru Turneul Campioanelor.

Jelena Ostapenko a cucerit primul său titlu la Paris, la doar 20 de ani, trecând pe rând de campioana olimpică Monica Puig, finalista din 2010, Samantha Stosur, fostul lider mondial Caroline Wozniacki şi de semifinalista din 2015, Timea Bacsinszky. Ostapenko a urcat 35 de locuri în clasamentul WTA, fiind acum pe 12, iar în ierarhia WTA Race a urcat pe 4.
Svitolina a venit la Roland Garros ca lider în clasamentul WTA Race, după ce câştigase titlul la Roma. La Paris a reuşit să ajungă în a doua săptămână pentru al doilea an la rând.
Cele trei nominalizate pot fi votate pe site-ul WTA până joi, iar vineri va fi anunţată câştigătoarea.
Laureatele de până acum în 2017 au fost Serena Williams (ianuarie), Elina Svitolina (februarie), Elena Vesnina (martie) şi Laura Siegemund (aprilie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS