9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (m): Pascual, după eșecul usturător de la Craiova: Parcă s-au înfruntat un Transatlantic cu o bărcuță

Handbal (m): Pascual, după eșecul usturător de la Craiova: Parcă s-au înfruntat un Transatlantic cu o bărcuță

Xavier Pascual a spus că mai este mult de muncă astfel încât România să ajungă la un Campionat European (foto: Claudiu Tudor)
Xavier Pascual a spus că mai este mult de muncă astfel încât România să ajungă la un Campionat European (foto: Claudiu Tudor)

Naționala masculină de handbal a României a ratat o nouă șansă de calificare la un turneu final de Campionat European, după ce a fost învinsă aseară, de Belarus, cu scorul de 32-22, într-un meci decisiv din preliminarii desfășurat în Sala Polivalentă din Craiova. Deși mai este o etapă de disputat din această grupă, se știu deja echipele care și-au asigurat prezența la Europenele din Croația. Acestea sunt Serbia și Belarus.

Xavier Pascual, selecționerul României, a vorbit la finalul partidei de aseară despre meci, punctând că tricolorilor nu le-a mers nimic, despre nivelul naționalei și le-a mulțumit celor peste 3.000 de spectatori craioveni pentru modul cum au susținut tricolorii în confruntarea cu Belarus.

„În primul rând doresc să mulțumesc publicului pentru atmosfera creată. Ne-am prezentat foarte prost în prima repriză. Realitatea este că ne-a învins o echipă care este mult peste noi. Este ca și cum s-ar fi înfruntat un transatlantic și o barcă micuță. Suntem departe de nivelul ridicat al celor din Belarus. Nu am câștigat nici un duel unu contra unu nici în atac nici în apărare. Am avut probleme de repliere în prima repriză și asta ne-a costat. Probabil din zece meciuri care le-am juca contra lor nu am câștiga niciunul sau maxim unu.

Acesta este realitatea pe care o avem la nivel de națională. Trebuie să încercăm să schimbăm ceva.

Dacă la unu contra unu de fiecare dată câștigă adversarul, nu poți face nimic. Așa cum am câștigat primele meciuri și în Serbia, ne-am ajutat mult între noi, a fost un joc de echipă, dar azi nu a fost așa.

În Belarus am câștigat pentru că i-am surprins. Ei credeau că ne vor bate foarte ușor. Nu trebuie să ne înșelăm vizavi de nivelul nostru. Adevărul este cel de azi.

Este o problemă de calitate. Când o echipă joacă sub presiune, are opțiuni de a câștiga. Noi nu am fost sub presiune, nu suntem la nivelul celorlalte echipe din grupă.

Când o echipă ca Belarus se află mereu în fazele superioare ale competiției asta se datorează valorii. Nu căutăm scuze și explicații. Ar fi o greșeală. Sunt mai buni ca noi. Accidentele se întâmplă uneori și asta a fost la Minsk. Ei sunt mai buni. Nu există termen de comparație. Și Serbia și Polonia sunt mai tari ca noi. Atunci când vom accepta asta atunci vom putea începe să facem ceva”, a spus tehnicianul spaniol.

Craiovean get-beget, Valentin Ghionea a mulțumit și el publicului și a cerut scuze pentru prestație: „Atmosfera de la Craiova a fost frumoasă, prielnică pentru a câștiga un meci, dar jocul nostru nu a fost așa de bun azi. Pentru asta ne pare rău, pentru că am muncit mult în această săptămână, să pregătim meciul cu Belarusul. Ei l-au pregătit mai bine decât noi, îi felicit pentru victorie. Noi mai avem încă de muncit pentru a ajunge la acest nivel”, a spus jucătorul de la Wisla Plock.

România – Belarus 22-32 (11-19)

Popescu, Iancu – portari; Mocanu 5, Ramba, Grigoraş 5, Ghionea 2, Racoţea 2, Sadoveac, Capotă, Şandru 2, Csepreghi 4, Rotaru, Fenici, Onyejekwe, Pavel 1, Thalmaier 1. Antrenor: Xavier Pascual

Matskevich, Saldatsenka – portari; Brouka 3, Kulesh 3, Babichev, Pukhouski 7, D. Rutenka 4, Shumak, Yurynok 2, Baranau, Karvatski 4, Padshyvalau, Karalek 6, Tsitou, Kulak 1, Gayduchenko 2. Antrenor: Yuri Shevtsov.

Clasamentul grupei: 1. Belarus 7p, 2. Serbia 7, 3. România 4, 4. Polonia 2. Primele două clasate vor juca la Euro.

Au mai rămas de jucat: Polonia –  România, Belarus-Serbia.

Galerie foto realizată de Claudiu Tudor:

IMG_2295

IMG_2296

IMG_2301

IMG_2311

IMG_2324

IMG_2331

IMG_2336

IMG_2340

IMG_2344

IMG_2358

IMG_2366

IMG_2379

IMG_2386

IMG_2394

IMG_2454

IMG_2459

IMG_2464

IMG_2470

IMG_2481

IMG_2486

Președintele FRH, Alexandru Dedu, a fost prezent la meciul din Bănie
Președintele FRH, Alexandru Dedu, a fost prezent la meciul din Bănie

IMG_2518

IMG_2535

IMG_2542

IMG_2561

IMG_2566

IMG_2568

IMG_2578

IMG_2598

IMG_2602

IMG_2604

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS