12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / România arată fotbal când nu joacă pe puncte. Băluță, surpriza plăcută

Fotbal / România arată fotbal când nu joacă pe puncte. Băluță, surpriza plăcută

Naționala României a reușit să etaleze un fotbal frumos în partida de verificare disputată ieri seară, pe „Arena din Cluj“, în compania reprezentativei statului Chile, câștigătoarea Copa America și locul patru în clasamentul FIFA. A fost 3-2 pentru tricolori, care au marcat prin Bogdan Stancu (31), Nicușor Stanciu (60) și craioveanul Alex Băluță (83), aflat chiar la debutul la prima reprezentativă. Băluță nu a fost singurul jucător care a debutat, sub tricolor evoluând pentru prima dată și Cristi Ganea, fost jucător la CS Universitatea Craiova, în prezent la campioana FC Viitorul. O evoluție bună a avut-o și celălalt jucător al CS Universitatea, Andrei Ivan, acesta irosind inexplicabil o ocazie uriașă. Reușitele chilienilor au fost semnate de Vargas (8) și Rossel Valencia (18), din lot făcând parte și vedetele Arturo Vidal și Alexis Sanchez.

România: Pantilimon – Benzar (46, Ivan), Chiricheș, Toșca, Cr. Ganea (70, Țîru) – Hanca, Pintilii, Stanciu (86, Bicfalvi), Marin (46, Rotariu), B. Stancu (66, Băluță) – Andone (46, Grozav). Selecționer: C. Daum.

Chile: Herrera – H. Diaz, Medel, Roco, Mena (89, M. Rodriguez) – R. Valencia (46, Isla), M. Diaz (55, F. Silva), Aranguiz (54, Vidal) – Vargas (66, Puch), Sanchez, Gutierez (83, Fuenzalida). Selecționer: J. Pizzi.

Cartonașe galbene: Stanciu, Marin / Aranguiz.

Cartonaș roșu: Medel (33).

A arbitrat: B. Nijhis (Olanda).

 

13, cu noroc pentru Băluță

 

Alex Băluță, jucător format de Academia „Gică Popescu“, a debutat la națională cu numărul 13, într-o zi de marți, 13 iunie, dar se pare că i-a purtat noroc fotbalistului craiovean.

Baluta si Ivan

„Este un sentiment unic. Port acest tricou cu mândrie, sper să am cât mai multe reuşite. Nu am reuşit să fac schimb de tricouri, deşi îmi place foarte mult de Alexis Sanchez. Sunt optimist, mi-am dorit să înscriu la debut și iată că am reușit. Înainte de meci, Mister (selecționerul Christoph Daum – n.r.) ne-a spus să ne concentrăm timp de 30 de secunde şi să ne gândim ce vrem să facem în această seară. Eu mi-am dorit să dau gol“, a declarat Alexandru Băluţă, la Sport.ro.

„Din minutul 20 cred că am reuşit un joc bun. Chiar dacă ei au jucat în zece oameni, cred că am arătat spirit de echipă. Am încercat să trecem peste rezultatul din Polonia. Am încercat să dăm un restart la tot ce reprezintă echipa naţională acum. Şansele de calificare sunt foarte mici, e greu să te mai gândeşti la Campionatul Mondial, trebuie să construim pentru Campionatul European următor. E dureros pentru toată lumea, pentru mulţi era poate ultima şansă de a ajunge la un Campionat Mondial. Christoph Daum este un antrenor bun, a încercat să implementeze ceva nou la echipa naţională, dar a avut un timp scurt la dispoziţie“, a declarat căpitanul Vlad Chiricheş.

 

Daum, tot „acid“

 

La rândul său, selecționerul României, Christoph Daum, a dat un răspuns acid când a fost felicitat pentru victorie și apoi a devenit ironic.

„Sper că nu glumiţi acum, nu? Asta înseamnă să jucăm cu viteză. Jucătorii noştri trebuie să joace la cel mai înalt nivel pentru a creşte. E nevoie de un joc mai rapid cu pase mai rapide. S-a văzut şi caracterul acestor jucători care au alergat şi au pasat şi le-a ieşit în acest meci. Mereu sunt nopţi grele. Aici a fost o seară minunată. Nu m-am uitat în presă după conferinţa cu Polonia. Iubesc România, am avut o seară fantastică şi nu am vrut să mă cert cu jurnaliştii. Sunt fericit de această victorie“, a declarat Daum, dând vina pe presa sportivă pentru starea tensionată din ultima vreme.

Selecţionerul a revenit, mai apoi, la înfrângerea cu Polonia: „Nu ştiu nimic despre fotbal, ok? Apărarea construieşte atacul. Am pierdut cu Polonia din două penaltiuri, am avut şi ghinion în meciurile trecute. Polonia e mult mai bună decât nimeni. Este o întrebare despre demisie? Eu nu am nevoie de nici un contract. E important să fim uniţi, să lucrăm pentru viitor. Mă identific cu proiectul lui Răzvan Burleanu şi e o onoare să fac parte din acest proiect. Am nevoie ca oamenii şi naţionala să fie alături de mine“, a mai spus Daum.

 

Pizzi: Mi-a plăcut Stancu

 

Selecționerul echipei Chile, Juan Antonio Pizzi, crede că eliminarea lui Medel a făcut ca rezultatul să fie favorabil României la final.

„Am început bine, dar după eliminarea lui Medel a fost mult mai greu să păstrăm nivelul din debutul jocului. Atunci când am jucat 11 contra 11 am putut să ne facem jocul. În primele 30 de minute am reuşit să ne impunem jocul, am făcut ceea ce ne doream până la eliminarea lui Medel. A fost o eroare pe care nu ne-o putem permite în astfel de meciuri sau în cele ce urmează“, a spus tehnicianul spaniol, care l-a remarcat pe Bogdan Stancu: „În principiu mi-a plăcut Stancu, dar echipa ar fi de remarcat şi nu un jucător anume“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS