Simona Halep luptă pentru trofeul de la Roland Garros

Simona Halep a declarat, înaintea finalei de la Roland Garros, pe care o va dispută sâmbătă, că se simte încrezătoare şi pregătită să o înfrunte pe Jelena Ostapenko, adversara din ultimul act al competiţiei de la Paris. „Mă aştept că Ostapenko să dea tot ce poate, să lovească toate mingile, să joace cu încredere, dar şi eu sunt încrezătoare, sunt pregătită să o înfrunt şi să joc încă o finală”, a spus numărul 4 WTA, potrivit Hotnews. „Jocul meu este mai puternic şi diferit, gândesc mai mult şi joc mai inteligent, sunt mai bună şi mai puternică din punct de vedere fizic, am o atitudine mai bună. Cred că sunt o jucătoare mai diferită şi mult mai puternică decât în 2014. Alerg mai mult, nu obosesc, am lucrat mult în anii aceştia şi bineînţeles că şi experienţă contează“, a declarat Simona Halep, la conferinţă de presă, după meciul cu Karolina Pliskova, potrivit News.ro.

Nu se va sfătui înaintea finalei cu Virginia Ruzici

Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, este prima jucătoare română câştigătoare la Roland Garros, în 1978. „Vreau să o întrec pe Virginia, glumesc. Dar nu discut cu ea despre asta, pentru că atunci totul era diferit, sunt mulţi ani de atunci, tenis diferit, condiţii diferite. Am mai fost în poziţia asta, aşa că nu am nevoie de sfaturi cum să gestionez presiunea. Doar o să discut cu antrenorul meu despre tactică şi atâta tot. Pot să stăpânesc emoţiile, pot să stăpânesc presiunea, nu sunt cu capul în nori, cum am fost în 2014, sunt foarte ok, ştiu că se poate întâmplă orice în finală, aşa că trebuie doar să-mi joc şansă şi să dau tot ce e mai bun, pentru că voi întâlni o jucătoare dificilă“, a menţionat Simona.

„Karolina Pliskova a făcut cel mai bun meci din carieră pe zgura”

„Loveşte foarte puternic, plat. Nu ştii niciodată la ce să te aştepţi. Cred că a jucat cel mai bun meci al ei pe zgura, nu a greşit atât mult, chiar a ajuns unele mingi, a dat bine de oriunde, a şi servit bine. A fost un meci complet, de nivel foarte înalt şi diferenţa am făcut-o un pic fizic în setul trei şi mental, că nu am comentat, nu am zis nimic, am stat foarte atentă pe fiecare punct. Fiecare punct este important împotriva acestor jucătoare. E greu contra ei, am simţit presiune în ficeare ghem, pentru că de nicăieri poate să întoarcă meciul. Toate meciurile cu ea au fost grele. La 4-3 am avut încredere, nu m-am gândit că am pierdut acele două ghemuri, m-am gândit că conduc şi că poate pot să fac break-ul. Asta e tot ce mă avut în cap”, a spus Halep.

Despre Jelena Ostapenko, adversara din marea finală

„Nu am jucat împotriva ei şi nu ştiu la ce să mă aştept, mai exact, dar am văzut puţin din meciul ei de azi. În opinia mea va fi similar cu ce am avut azi, poate va fi acelaşi plan. Însă nu se ştie niciodată cu astfel de jucătoare, astfel că va trebui să rămân acolo pentru fiecare minge şi fiecare minge este importantă împotriva lor. Voi fi acolo şi gata de lupta. Ostapenko este mult mai tânăra decât mine şi nu are nimic de pierdut. Este un lucru mare pentru ea ce se întâmplă. Dar simt că sunt în aceeaşi situaţie, că am mulţi ani în faţă, astfel că este doar o nouă oportunitate de a reuşi. Am mai jucat o dată aici şi am fost aproape de trofeu. Dacă se va întâmplă acum, va fi minunat. Dacă nu, voi avea mulţi ani înainte ca să muncesc şi să joc din nou în finale. Vom vedea”, a declarat ea.

Lupta pentru primul titlu de Grand Slam şi locul unu mondial

„Am spus mai devreme că joc pentru două lucruri: primul meu Grand Slam şi numărul unu în lume. Este o provocare mare, o şansă mare, cred că am mentalitatea şi jocul necesare pentru a câştigă, dar va fi dificil. Mă aştept ca Ostapenko să dea tot ce poate, să lovească toate mingile, să joace cu încredere, dar şi eu sunt încrezătoare, sunt pregătită să o înfrunt şi să joc încă o finală. Este o provocare mare, un lucru mare. Dacă se va întâmplă, se vor întâmplă două lucruri în acelaşi timp şi va fi extraordinar”, a precizat Halep.