22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătoarea Ana Maria Cristescu, pe podiumul european

Luptătoarea Ana Maria Cristescu, pe podiumul european

Ana-Maria Cristescu a fost însoţită în Serbia de antrenorul său Valentin Boboşca
Ana-Maria Cristescu a fost însoţită în Serbia de antrenorul său Valentin Boboşca

Sportiva craioveană Ana Maria Cristescu a obținut medalia de bronz la Campionatul European Școlar (categoria 12-15 ani), desfășurat weekendul trecut în Belgrad (Serbia). Sportiva legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ și CSM Craiova a concurat la categoria 40 de kilograme și în meciul pentru medalia de bronz a învins o luptătoare din Turcia. Este primul succes important pentru sportiva din Bănie, după ce la Campionatul Balcanic obținuse medalie de aur.
Antrenorul Valentin Boboșca a spus ieri că eleva sa nu a fost în plenitudinea forțelor în primul meci, deoarece a făcut o slăbire de cinci kilograme pentru a se încadra în categorie. „Abia și-a revenit după slăbire în primul meci. A fost mai greu, dar a învins o fată din Ucraina. Apoi, a întâlnit tot o sportivă din Ucraina, pentru că puteau participa două fete dintr-o țară la fiecare categorie, și a pierdut la tuș. Ulterior, ucraineanca a devenit campioană europeană. În ultimul meci, pentru locul trei, Ana a învins o turcoaică cu 6-0. Au fost 12 sportive la această categorie“, a explicat antrenorul.
Altă elevă de-a sa participantă la această competiție, Rebeca Bărăga, a concurat la categoria 44 de kilograme. A disputat două meciuri și le-a pierdut pe ambele. În primul a fost învinsă de o estoniancă, aceasta devenind campioană europeană, iar în recalificări a fost învinsă de o poloneză. „Dacă la Cristescu mă așteptam să urce pe podium, în ceea ce o privește pe Bărăga, aceasta este mai mică. La competiție a avut probleme cu dantura, care o durea foarte rău“, a mai spus Boboșca. Bărăga este legitimată la LPS „Petrache Trișcu“. Alte două sportive din România au obținut medalii de bronz. „A fost o competiție extraordinar de puternică, cu 900 de sportivi. La băieți erau și câte 30 la categorie. Rușii și ucrainenii au dominat competiția. Este o diferență mare. Noi tot am luat trei medalii, dar alții nu au luat nimic. Avem nevoie să se investească la acest nivel de vârstă, acești sportivi să participe la turnee de pregătire ca să progresăm“, a încheiat Valentin Boboșca.

Pe podium și la Campionatul Național

18664269_10209741928730651_2525884606326961079_n

 

Tot în weekend, la Sfântu Gheorghe, alți reprezentanți ai Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ au participat la Campionatul Național Școlar și au reușit să obțină cinci medalii. Simona Zidaru a obținut titlul de campioană la categoria 60 de kilograme, frații Alisa Bora (32 kg) și Ștefi Bora (42 kg) s-au clasat pe locul doi, iar pe a treia treaptă a podiumului au urcat Mihnea Stănculescu (42 kg) și Violeta Măicănescu (52 kg). Aproape de podium, pe locul cinci, s-au clasat Raul Capră (69 kg) și Alin Piroi (100 kg).
Sportivii sunt antrenați de frații Aurel și Marius Cimpoeru și de Valentin Boboșca.
Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS