9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Anghel, după primul său succes internațional: La Europene am trăit cel mai frumos moment din viața mea

Alexandra Anghel, după primul său succes internațional: La Europene am trăit cel mai frumos moment din viața mea

Alexandra Anghel prezintă cu mândrie medalia cucerită la Europene (foto: Bogdan Grosu)
Alexandra Anghel prezintă cu mândrie medalia cucerită la Europene (foto: Bogdan Grosu)

Luptătoarea craioveană Alexandra Anghel cucerea, la sfârșitul săptămânii trecute, prima sa medalie importantă, bronz la Campionatul European U23 din Ungaria. O performanță care o motivează și mai mult pe sportiva de la CS Universitatea Craiova, care a mărturisit că a trăit emoții nemaiîntâlnite când a realizat că a urcat pe podiumul european. Alexandra a povestit pentru GdS cum a fost drumul spre cea mai importantă performanță a sa, cine i-a fost alături și ce obiective are pentru 2017.

La zece ani distanță de când a venit în sala de lupte, sportiva craioveană Alexandra Anghel a reușit să cucerească o medalie la o competiție majoră. Eleva lui Aurel Cimpoeru s-a întors cu medalia de bronz de la Campionatul European U23 din Ungaria. Un rezultat remarcabil pentru luptătoarea legitimată la CS Universitatea Craiova, după o competiție aprigă cu sportive importante de pe continent. Alexandra a revenit luni în sala de antrenament, unde se pregătește alături de colegi pentru următoarele competiții. După ce a fost felicitată de colegii săi, luptătoarea ne-a vorbit despre aventura sa la Europene. „Este prima mea medalie la Europene, cea mai importantă din cariera mea. Am avut adversare puternice, dar am fost susținută, am avut toți antrenorii lângă mine la colț, chiar și pe antrenorul meu de la club, Aurel Cimpoeru, și cred că am fost receptivă la sfaturile dumnealui. Am avut trei meciuri. În primul, am învins o sportivă din Bulgaria, cu 4-1, apoi, în semifinale, m-a învins o fată din Austria. Am avut emoții și am clacat, dar mi-am luat revanșa în meciul pentru bronz, când am trecut cu 5-4 de o luptătoare din Norvegia, participantă la Jocurile Olimpice de la Rio“, a explicat sportiva.

Susținerea antrenorilor a ajutat-o să ia medalie

Antrenorii de la clubul CS Universitatea, fraţii Aurel şi Marius Cimpoeru, i-au fost alături Alexandrei în Ungaria
Antrenorii de la clubul CS Universitatea, fraţii Aurel şi Marius Cimpoeru, i-au fost alături Alexandrei în Ungaria

Referindu-se la meciul pentru bronz, Alexandra a spus că au ajutat-o foarte mult încurajările primite înainte de confruntarea cu norvegianca: „După semifinală, antrenorii mi-au zis să merg mai departe, să mă mobilizez. Am fost foarte motivată, foarte hotărâtă. Meciul a fost foarte strâns. Până în ultimul minut am avut un avantaj de patru puncte, dar pe sfârșit m-am relaxat puțin și a ieșit bine. Am câștigat și acela a fost cel mai frumos moment din viața mea. Nimic nu se compară cu fericirea pe care am simțit-o atunci când s-a terminat meciul, mi-am pus steagul tricolor la gât și când am urcat pe podium“.

Bucurie maximă! După ce a câştigat meciul pentru medalia de bronz, craioveanca Alexandra Anghel a ridicat steagul României deasupra capului
Bucurie maximă! După ce a câştigat meciul pentru medalia de bronz, craioveanca Alexandra Anghel a ridicat steagul României deasupra capului

„Cred în mine“

Anul trecut, sportiva de 19 ani și-a pierdut tatăl. La Campionatul European a simțit ajutorul tatălui său, într-un moment în care trebuia să se ia o decizie importantă, în meciul pentru bronz. „A fost challenge-ul la sfârșitul meciului, când arbitrii dăduseră 6-4 pentru adversara mea. Era o pauză de zece secunde, iar eu m-am gândit la tatăl meu și l-am rugat foarte mult să mă ajute. Și m-a ajutat, pentru că eu nu am pierdut cele două puncte și am câștigat cu 5-4“. Acum, Alexandra este mai încrezătoare ca oricând. Va avea mai multe competiții și promite că va face tot posibilul să urce pe podium și să ia o medalie cât mai strălucitoare. „Cred în mine, cred că pot câștiga meciuri și la seniori. Peste două luni va fi Campionatul European de juniori și sunt sigură că voi fi și acolo pe podium. Există posibilitatea să merg și la Europenele pentru seniori. Primul concurs va fi Campionatul Național U20 de la Craiova și nu cred că va fi o problemă să câștig“, a spus sportiva, multiplă medaliată la Campionatul Național. Numai anul acesta, Alexandra a devenit campioană la seniori și U23.

Ținta: JO de la Tokyo

În urmă cu ceva timp, antrenorul Aurel Cimpoeru s-a hotărât să o mute pe Alexandra la o categorie de greutate superioară, de la 60 la 69 de kilograme, iar decizia s-a dovedit a fi una foarte bună. Obiectivul principal al sportivei craiovene și al staff-ului tehnic este participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. „Stilul ei de luptă este unul pentru o categorie mai mare. Este vorba de reacția ei, și ea este puțin înceată la reacție, dar poate suplini prin forță și procedeele tehnice pe care le stăpânește foarte bine. Am schimbat categoria și se dovedește un lucru bun. Cred că această medalie a descătușat-o și va avea un parcurs frumos de acum încolo. Ținta este JO Tokyo. Pot fi sau nu medalii până atunci, noi acolo vrem medalie, la Tokyo. Vrem să înaintăm cu pași mărunți, pentru a o forma pentru JO din 2020“, explică tehnicianul.

O clipă de neatenție a costat-o în semifinală

În ceea ce privește rezultatul de la Europenele U23, Aurel Cimpoeru a spus că medalia putea și și mai strălucitoare, dar se putea să nu fie deloc.
„Este un rezultat așteptat cam de zece ani. Zece ani de muncă, de răbdare și uneori cu insuccese, dar de data aceasta cu un succes major, care cred că o va împinge de la spate pe viitor. Putea și mai rău, și mai bine. A fost o clipă de neatenție în semifinală, cu austriaca. A pierdut meciul la tușă, fiind condusă cu 2-0, nu a mai avut ce face, nu a putut să se redreseze. Dacă începea meciul puțin mai bine, altul era rezultatul. Suntem mulțumiți că a revenit și a luat bronzul. Nu este ușor, într-o competiție majoră, după ce pierzi meciul pentru accedere în finală să revii și să câștigi din nou. O felicit! A trecut de norvegiancă, locul 18 la JO de la Rio, o sportivă cu un bagaj de cunoștințe superior și competiții mult mai multe decât Alexandra, dar tinerețea și dorința și-au spus cuvântul“, a mai spus antrenorul Alexandrei.
Următoarea competiție este Campionatul Național de juniori (U20), programat sâmbătă și duminică, în Sala Polivalentă din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS