9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrupa lui Mulțescu, învinsă categoric de CFR Cluj

Trupa lui Mulțescu, învinsă categoric de CFR Cluj

Gustavo (în albastru) a marcat, dar punctele au ajuns în contul clujenilor (Foto: csuc.ro)
Gustavo (în albastru) a marcat, dar punctele au ajuns în contul clujenilor (Foto: csuc.ro)

Meciul de la mijlocul săptămânii, cu Dinamo, din Cupă, pare să-i fi secătuit de forțe pe elevii lui Gigi Mulțescu. CS Universitatea Craiova a pierdut la scor, 1-4, meciul disputat sâmbătă seară, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Pitești, în compania grupării CFR Cluj, contând pentru etapa a treia din play-off-ul Ligii I. Alb-albaștrii au construit previzibil și au avut o evoluție oscilantă pe durata întâlnii, resimțindu-se totodată și absențele lui Popov și Barthe din defensivă, subțirimea lotului nepermițându-i antrenorului prea multe variante.

Ardelenii au deschis scorul rapid, prin Ciprian Deac, care a șutat imparabil, sub bară, de la 20 de metri (18, 0-1).

La doar trei minute oaspeții și-au mărit avantajul la două goluri. Bancu a pierdut o minge la 30 de metri de poarta lui Calancea, balonul a ajuns pe dreapta la Deac, iar acesta a pasat în fața porții pentru Alexandru Păun, care, venit din spate, a pus latul de la cinci metri (21, 0-2).

Gruparea din Bănie a redus din diferență la începutul părții secunde, Alex Băluță a pătruns în careu pe dreapta și a vrut să centreze în fața porții, dar Horj a lovit mingea cu mâna, iar arbitrul central a indicat punctul cu var. Penaltiul și l-a asumat brazilianul Gustavo, care a transformat cu precizie (49, 1-2).

Alb-albaștrii au continuat să atace și să rateze incredibil prin Gustavo, Bancu și Ivan, și, contrar cursului jocului, ardelenii au dat dovadă de eficiență, marcând de două ori pe contraatac. Prima dată a făcut-o Gomelt, cu un șut de la 14 metri la colțul din dreapta al porții, după o fază creată de Omrani (69, 1-3). A doua lovitură a dat-o Ciprian Deac, care a pus latul de la trei metri, după o pasă a lui Omarani (73, 1-4).

Craiova: Calancea – Dimitrov, Screciu, Kelic, Briceag (30, Bucurică; 71, Jazvic) – Mateiu (79, Markovic), Zlatinski, Băluță – Gustavo, Ivan, Bancu. Antrenor: Gigi Mulțescu.

Cluj: Mincă – Lopes, Larie, Horj, Camora – Nascimento (62, L. Rus), Gomelt – Nouvier, Păun (71, Antal), Deac – Omrani (81, D. Roman). Antrenor: Vasile Miriuță.

Cartonașe galbene: Bancu, Ivan (2), Băluță / Camora, Horj, Deac, Lopes.

Cartonaș roșu: Andrei Ivan 90.

Au arbitrat: Cătălin Popa – Ovidiu Artene, Bogdan Gheorghe; Iulian Dima.

Observatori: Aron Huzu, Romolus Gabor.

 

Mulțescu: Rezultatul este exagerat

 

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, a admis că elevii săi au făcut un joc slab, dar nu s-a împăcat cu scorul afișat pe tabelă.

„Înfrângerea asta a venit într-un moment neașteptat, dar asta e. Rezultatul este exagerat. CFR a fost echipa mai exactă și care a reușit să înscrie și ce nu a avut, că le-am dat noi mingi. Vreo 20 de minute cred că am fost la cârma jocului, dar am fost lenți, previzibili, am pierdut multe mingi și am avut o ocazie mare de gol. Am pierdut o minge la mijlocul terenului și am luat gol printr-o execuție în vinclu. Ei au făcut presing, au închis jocul și ne așteptau să greșim. Băluță a condus mingea prea mult, Bancu la fel, au pierdut-o… A fost și oboseală fizică, dar și mentală și atunci sigur că nu vezi situațiile clare în care trebuie să pasezi. Noi am avut o zi între meciuri, cu Dinamo am jucat 120 de minute, în inferioritate numerică jumătate dintre ele. Am ratat prin Gustavo la 2-1, când puteam să întoarcem jocul. Putea fi oricine învingător, dar ei au fost mai eficienți, cu o experiență mai bună. Noi ne-am zbătut până la capăt ca să aducem mingea în față, am făcut presing și la 2-0 și la 3-1, nu am abandonat și este totuși un lucru bun. Sunt și circumstanțe de care trebuie să ținem cont. Noi am început meciul cu Dinamo miercuri și l-am terminat joi și am ajuns acasă la ora 3.00, am avut doar o zi de pauză. Ei au jucat cu o zi înainte, plus că a fost un antrenamnet cu Timișoara, că erau în zece oameni și nu s-au forțat și e clar că au fost mai proaspeți. Am jucat ofensiv cât s-a putut. Până la meciul cu Viitorul mai sunt cinci zile și avem timp să ne odihnim și să ne pregătim“, a explicat Gigi Mulțescu, la Digi Sport.

Strategul Craiovei a fost foarte supărat și pe căpitanul Andrei Ivan pentru cele două cartonașe galbene încasate: „Ivan nu avea voie să facă asemenea lucruri. E clar că e prea tânăr și că mai are de învățat. Sper să fie un declic, pentru că nu e bine ce face. A lăsat echipa în zece oameni și a luat un cartonaș roșu foarte de ușor, în minutl 90“.

Mulțescu a explicat și motivul pentru care l-a scos din teren pe Bucurică, jucător care îi luase locul lui Briceag (accidentat) în minutul 30: „Pe Bucurică l-am băgat pe postul lui, dar a greșit foarte mult. A fost depășit, a pierdut multe mingi, nu a jucat ce trebuia pe construcție și atunci aveam nevoie să rezolvăm și postul de fundaș stânga, dar aveam nevoie și de un jucător cu un aport ofensiv, cum a fost Bancu. Lucrurile s-au îndreptat în partea stângă, am avut ocazia lui Jazvic, plus încă vreo două pase prin careu, dar când ratezi nu mai contează“.

 

Jucătorii promit să se revanșeze

 

Jucătorul Nicușor Bancu regretă greșelile făcute în meciul cu CFR Cluj și speră să se poată revanșa în runda următoare, când CS Universitatea întâlnește în deplasare pe FC Viitorul.

„Din păcate am făcut un meci foarte slab și suntem dezamăgiți. Cred că oboseala și-a spus cuvântul, pentru că nu am reușit sau nu am știut cum să ne recuperăm cum trebuie pentru acest meci și CFR Cluj a fost o echipă care a știut să profite de greșelile noastre. Știu ce am greșit și sper să nu repet data viitoare. Mergem la Viitorul să facem un meci bun, să ne revanșăm. Ivan este o pierdere pentru noi, este un jucător foarte bun și cred că nervii și-au spus cuvântul la acea fază, pentru că a avut o intrare care nu-și avea rostul. Indiferent cu cine mergem la Constanța trebuie să câștigăm“, a spus Bancu.

Debutant în Liga I, Jovan Markovic (16 ani) a prins gustul meciurilor puternice și speră să fie folosit titular la Constanța: „Toți colegii mi-au spus să joc fără frică, să am tupeu și să dau drumul la minge. Le mulțumesc suporterilor că au avut încredere în mine și sper să nu-i dezamăgesc. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar sperăm să luăm cele trei puncte de la Viitorul. Îmi doresc ca domnul antrenor să aibă încredere în mine și să mă bage titular“.

 

Miriuță: Nu mă așteptam la o astfel de diferență

 

Din tabăra celor de la CFR Cluj, antrenorul Vasile Miriuță a recunoscut că nu se aștepta la o victorie atât de concludentă.

„Sunt foarte bucuros, pentru că știu ce jucători și ce caractere antrenez și astăzi au avut o altă atitudine față de jocul din Cupă, de la Timișoara. Nu mă așteptam la o astfel de diferență, dar este o victorie meritată. La 2-1 am avut emoții, pentru că au marcat acel gol în debutul reprizei secunde, au avut vreo zece minute de presing, au venit peste noi, dar ne-am revenit și am început să controlăm jocul și să marcăm din nou.  Ne pare rău că nu am ieșit din insolvență, dar sperăm să o facem la începutul lunii mai“, a declarat Miriuță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS