24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMarcel Popescu: Strângem rândurile, ne călim!

Marcel Popescu: Strângem rândurile, ne călim!

Președintele formației CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu (foto), a făcut o scurtă trecere în revistă după primele bătălii din play-off și consideră că trupa lui Gigi Mulțescu și-a făcut bine treaba și cu puțină șansă ar fi putut bifa șase puncte, în loc de două, după disputele cu Astra și Dinamo, din deplasare. Conducătorul grupării alb-albastre a analizat și viitoarele confruntări, din Cupă și din campionat, și, în ciuda inconvenientelor generate de miile de kilometri ce vor fi parcurși, crede că suporterii din Bănie vor avea motive de bucurie la final.
„Puteam câștiga și la Giurgiu, și la Dinamo, dar mergem înainte, ce a fost s-a dus. Au fost două deplasări extrem de grele, am venit cu două puncte și știu că lumea ar fi vrut să venim cu toate, dar nu am putut. Trebuie să luăm ce e bun din ce a fost și să nu repetăm ce am greșit. În curând intrăm în focuri, pentru că avem meciul de Cupă de miercuri, cu Dinamo, la Severin. Trebuie să fim extrem de atenți apoi și cu recuperarea după efort și cu transportul, pentru că jucăm miercuri la Severin și sâmbătă cu CFR, la Pitești, apoi joia următoare la Constanța, și ne întoarcem la Severin pentru meciul cu Steaua. În zece zile vom avea patru meciuri și practic noi nu jucăm nici unul acasă. Gândiți-vă ce șanse de reușită aveam dacă am fi avut meciurile cu Dinamo, CFR și Steaua la Craiova. Gesturile suporterilor sunt grozave, că vin după noi, dar este un chin să pleci duminica și să mergi după echipă, iar luni să te trezești devreme ca să ajungi la serviciu. Nu am cuvinte să le mulțumesc. Strângem rândurile, ne călim în meciurile acestea de pe teren neutru și așteptăm finalul de sezon încrezători. Cred că, eliminând Dinamo, o să jucăm finala Cupei României. Este un obiectiv realizabil, avem nevoie pentru asta de trei meciuri, iar în campionat dorim să avem același joc bun. Evoluând ca până acum este imposibil ca și rezultatele să nu fie pe măsură“, a spus Marcel Popescu, pentru GdS.
Ivan, căpitan sub presiune

Întrebat care ar fi explicația pentru prestațiile oscilante ale căpitanului Andrei Ivan, Marcel Popescu a admis că atacantul de 20 de ani nu traversează o perioadă bună și a subliniat că el trebuie ajutat de apropiați săi, de colegi și de suporteri să o depășească.
„Andrei nu ne-a lăsat cu ochii în soare că nu a mai marcat. Poate și noi așteptăm prea multe de la el. Este la o vârstă la care mulți își pierd capul și nu rezistă la presiune. Am avut discuții private cu el, iar responsabilitatea de a fi căpitanul echipei este apăsătoare. CS Universitatea Craiova este o echipă care în aceste momente stârnește foarte multe comentarii și toată lumea se uită cu atenție la Andrei Ivan. Dar așa cum un jucător genial cum e Messi a avut zile în care nu a mai putut să o ducă pe FC Barcelona în spate, și nimeni nu i-a reproșat nimic, același lucru i se întâmplă și lui Andrei. Avem datoria să fim lângă Andrei Ivan, avem obligația să-i mai punem și câte o cană de apă rece în cap, ca să se trezească, pentru că anturajul și celebritatea, pentru un tânăr la 20 de ani, dacă nu este controlat, ajutat și susținut, pot să devină arme ale insuccesului. Sunt jucători care au fost considerați al doilea Hagi, al doilea Balaci și după nu s-a mai auzit nimic de ei. Vinovați că nu am obținut șase puncte din meciurile cu Astra și Dinamo suntem cu toții, nu doar Ivan. Probabil că nu rezistăm la presiune, pentru că avem o echipă încă tânără“, a spus președintele CS Universitatea Craiova.
În topul preferințelor lui Marcel Popescu se află fundașul central francez Alex Barthe: „Este un jucător care știe cu ce se mănâncă gloria, are șase trofee câștigate, a jucat în Liga Campionilor… Este un jucător extrem de echilibrat, provenit din școala franceză, și nu a făcut-o la fără frecvență, ci la zi. Sunt sigur că până la finalul play-off-ului Barthe va fi în primii doi-trei fundași centrali din România. Se vede clasa lui și concluzia este că în Franța selecția este corectă și instruirea la fel“.

Rocha ar putea fi rechemat la prima echipă

Întrebat dacă sunt șanse de împăcare și de prelungire a contractelor cu jucătorii Kay și Rocha, Marcel Popescu s-a arătat optimist doar în privința ultimului și asta pentru că s-a comportat la echipa a doua ca un profesionist.
„Rocha și Kay îmi sunt apropiați și acum. Ei sunt doar la echipa a doua, au final de contract pe 30 iunie, iar noi ne respectăm obligațiile contractuale. În cazul lui Stephane Acka și Madson s-a rezolvat situația, au devenit liberi așa cum și-au dorit. Nuno Rocha a fost convocat la naționala țării sale pentru un meci amical cu Luxemburg. Văd că este cel mai disciplinat, este jucătorul care a acceptat să meargă la echipa a doua, a jucat acolo și și-a dat interesul. Niciodată să nu zici niciodată, și am avut exemplul Mateiu, despre care toată lumea a spus că a fost trimis la satelit pentru că nu și-a prelungit contractul, dar nu a fost adevărat. Mateiu a fost trimis pentru alte motive, și-a văzut de treabă acolo, a revenit și este titular. Lucrul ăsta se poate întâmpla și cu Rocha, dar totul depinde de el“, a menționat Marcel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS