11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria, obligatorie cu Danemarca

Victoria, obligatorie cu Danemarca

Naționala României întâlnește duminică, de la ora 21.45, pe Arena din Cluj, selecționata Danemarcei, într-o partidă contând pentru Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. Aflată pe locul patru în clasament, cu doar cinci puncte strânse în patru jocuri, reprezentativa noastră nu are decât opțiunea victoriei în această confruntare, dacă vrea să păstreze șanse reale la primele două locuri și, implicit, la calificare la turneul final. Un egal sau o înfrângere ar fi echivalentul dezastrului, în discuție intrând atunci și posibilitatea ca selecționerul Christoph Daum să plece de la cârma primei reprezentative. La rândul său, Danemarca stă ceva mai bine în clasament, dar tot o victorie i-ar netezi drumul spre Rusia, și nordicii au sosit în România cu obiectivul declarat de a obține toate cele trei puncte.

Daum vrea ca tricolorii să-și „sufoce“ adversarii

Selecționerul României, Christoph Daum, a declarat că jucătorii săi trebuie să atace în permanență, dar să nu neglijeze defensiva, pentru că orice gol primit ar putea conduce la ratarea obiectivului.
„Mentalitatea ofensivă trebuie să o avem din prima secundă a partidei cu Danemarca până în ultima. Dar întotdeauna trebuie să avem un echilibru, altfel nu are nici un sens. De când am venit aici, am spus că trebuie să atacăm chiar și fără minge, iar jocul ofensiv fără minge înseamnă presing pentru a recupera balonul cât mai repede posibil. Pierderea mingii este semnalul pentru presing. Sunt foarte bucuros de felul în care reacționează jucătorii. Vrem să creștem încrederea jucătorilor, să le arătăm că se poate să își îmbunătățească jocul. Ne dorim să avem jucători mai buni la nivel individual, dar în același timp vrem ca și echipa să crească. Am lucrat la nivelul automatismelor și al sincronizării. La intrarea în cantonament este scris «Casa Campionilor». Nu vreau să fie doar un slogan, vreau să vorbim, să arătăm și să ne comportăm ca niște campioni. Eu nu vreau să vorbesc despre rezultat, ci doar despre joc. Dacă jucătorii vor da maximum pe teren, atunci vă garantez că toată lumea le va spune «bravo» indiferent de rezultat. Dar atunci când dai maximum pe teren, vă garantez că și rezultatul dorit va veni“, a precizat Daum, care are la dispoziție următorii jucători: C. Tătăruşanu, C. Pantilimon, Fl. Niţă – C. Săpunaru, R. Benzar, V. Chiricheş, A. Toşca, D. Grigore, C. Moţi, I. Latovlevici – R. Marin, A. Prepeliţă, M. Pintilii, E. Bicfalvi, N. Stanciu, S. Hanca, D. Rotariu, C. Budescu – A. Ivan, A. Popa, D. Alibec, A. Chipciu, C. Keşeru, G. Grozav.
Partida România – Danemarca va fi arbitrată de o brigadă britanică, alcătuită din Martin Atkinson (central), Stephen Child, Stuart Burt (asistenți) și Anthony Taylor (rezervă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS