7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportValentina Ardean Elisei, nerăbdătoare să joace din nou

Valentina Ardean Elisei, nerăbdătoare să joace din nou

Valentina Ardean Elisei s-a transferat vara trecută la SCM Craiova, dar s-a accidentat în meciul din etapa a cincea cu CSM București
Valentina Ardean Elisei s-a transferat vara trecută la SCM Craiova, dar s-a accidentat în meciul din etapa a cincea cu CSM București

Valentina Ardean Elisei, cea mai experimentată handbalistă de la SCM Craiova, se pregătește să revină pe teren. Extrema stângă a formației craiovene și a naționalei României a fost operată de ligamente în octombrie 2016, iar de la începutul acestei săptămâni se antrenează alături de coechipiere. Jucătoarea de 34 de ani a făcut deplasarea cu echipa craioveană la Roman, acolo unde SCM va înfrunta azi echipa locală CSM, de la ora 17.00. Înainte de antrenamentul de luni, Valentina Ardean Elisei a vorbit, într-un interviu acordat GdS, despre perioada de recupare și despre revenirea sa în teren pentru echipa de club și pentru națională.

GdS: Ai avut o perioadă dificilă, în urma accidentării din partida cu CSM București, de la sfârșitul lunii septembrie. Au trecut aproape șase luni de la operația de ligamente la genunchi. Cum te simți acum, în ce stadiu te afli cu recuperarea?
Valentina Ardean Elisei: Așa este, au trecut 24 de săptămâni. Mă simt foarte bine, totul a decurs foarte bine. Azi (luni – n.r.) încep pentru prima dată antrenamentul normal, cu contact. Eu mai am nevoie de antrenamente cu fetele, să mă reobișnuiesc cu mișcările specifice sportului meu, și sper cât mai repede să-mi intru cât de cât în formă.

GdS: Ești o jucătoare experimentată, spuneai că vei reintra pe teren fără teamă și cu mare poftă de a juca handbal. Ești nerăbdătoare să revii pe teren?
V.A.E.: Nu am emoții, nu îmi este teamă, îmi doresc foarte mult să revin pe teren cât mai repede, să fiu într-o formă cât mai bună.

GdS: Când ai putea să joci din nou?
V.A.E.: Nu depinde de mine neapărat. Antrenorii hotărăsc, dar eu voi intra să joc în momentul în care voi simți că pot să ajut echipa.

În prima lună după operație a fost cel mai greu

GdS: Când ţi-a fost cel mai greu în această perioadă, de când te-ai operat și până acum?
V.A.E.: În prima lună depinzi de cârje și de persoanele de lângă tine. A fost cea mai grea perioadă, pentru că nu puteam să mă deplasez singură și tot timpul aveam nevoie de ajutor. Dar a trecut (Zâmbește).

GdS: Cum ți-ai petrecut perioada de inactivitate? Bănuiesc că ai stat cu familia mai mult.
V.A.E.: Accidentarea mea a fost un accident nefericit, dar am încercat să iau din tot ce s-a întâmplat partea pozitivă, am profitat la maximum de acest timp să stau cu familia și mi-a prins foarte bine.

GdS: În 2009 ai suferit o accidentare similară, la celălalt picior. Te-a ajutat acum, ca experiență, în perioada de recuperare?
V.A.E.: Am știut ce urmează, ce înseamnă o recuperare. Am fost foarte optimistă de la început și m-a ajutat foarte mult.

GdS: Atunci, pe când jucai la Oltchim, ai ales să te operezi în Belgia. Acum ai ales să faci intervenția în București. Cum a fost?
V.A.E.: În 2009 am făcut operația în Belgia, dar domnul doctor Dinu Gabriel a fost cu mine acolo. Recuperarea am făcut-o tot cu domnul doctor Florin Oancea, cu tot staff-ul de acolo, m-am simțit foarte bine și de asta am optat pentru București. Știam că sunt pe mâini bune și am încredere maximă. Genunchiul arată foarte bine.

GdS: Cum s-a văzut de pe margine evoluția Craiovei? Le-ai oferit coechipierelor sfaturi?
V.A.E.: Am încercat de fiecare dată să dau câte un sfat, să fiu alături de echipă, să motivez colegele cum am putut eu. Mă bucur că fetele și-au făcut treaba în teren, se și vede după locul în clasament, și îmi doresc ca la sfârșit de sezon să ne îndeplinim obiectivul.

GdS: Obiectivul este calificarea într-o cupă europeană, dar suporterii vor o medalie. Ce șanse avem să prindem podiumul în acest sezon?
V.A.E.: Trebuie să luăm pas cu pas fiecare meci, să-l tratăm cu maximă seriozitate și la final să ieșim învingătoare.

„Mă simt extraordinar la Craiova”

GdS: Cum te simți la Craiova, dincolo de faptul că ai jucat doar câteva meciuri, la începutul sezonului?
V.A.E.: Extraordinar mă simt! Colectivul este minunat, am numai cuvinte de laudă și sunt mulțumită de absolut tot.

GdS: Ești o profesionistă, spuneai că vrei să revii la un nivel înalt, când ai fost întrebată de națională. Ce poți spune despre acest capitol?
V.A.E.: Am zis că nu vreau să vorbesc de națională, pentru că în acest moment eu sunt concentrată pentru a reveni la o formă cât de cât bună, să-mi ajut echipa de club, și după ce îmi revin în formă bună discutăm.

GdS: Ce mesaj ai pentru suporterii craioveni?
V.A.E.: Le mulțumesc că au fost alături de noi și îmi doresc din tot sufletul să ne fie în continuare aproape, pentru că fără ei nu putem.

Craiova mai are cinci meciuri

SCM Craiova mai are de disputat cinci partide în acest sezon din Liga Națională, iar antrenorul Bogdan Burcea a spus că fiecare punct contează. „Mergem în fiecare meci la victorie, avem nevoie foarte mare de puncte, pentru a ne îndeplini obiectivul propus. În mod sigur, ultima sută de metri din campionat va fi extrem de interesantă pentru toată lumea“, a spus tehnicianul craiovean înainte de plecarea spre Roman. Referitor la Valentina Ardean Elisei, Burcea a spus că aceasta va fi trecută pe foaia de joc la meciul de azi, dar depinde doar de ea când va intra să joace: „De luni, ea efectuează antrenamente alături de fete sută la sută. Momentul în care va reintra în teren îi aparține. Când va fi pregătită, mă va anunța și o voi folosi, cu siguranță“. SCM Craiova ocupă locul trei, cu 32 de puncte, la egalitate de puncte cu formația de pe locul patru, HC Zalău. CSM Roman se află pe locul șase, cu 25 de puncte. În afară de partida de azi, craiovencele vor mai întâlni Dunărea Brăila, Corona Brașov (acasă), U Cluj și Vâlcea (deplasare). Tot azi, HCM Vâlcea va juca acasă, în compania campioanei CSM București (DigiSport, DolceSport), de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS