21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVulpe, Zamfir și Firan au bifat „dubla“ la „Han“

Vulpe, Zamfir și Firan au bifat „dubla“ la „Han“

Mihai Firan (alb-violet) a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Mihai Firan (alb-violet) a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formațiile de „republicani“ A și B ale Academiei „Gică Popescu“ și CFR Romgaz Craiova au oferit spectatorilor prezenți sâmbătă la „Hanul Doctorului“ două meciuri foarte frumoase, duelul contând pentru etapa a 22-a din Campionatul Național de Juniori, seria 6.
La Under 19, „GP“ și CFR au încheiat la egalitate, scor 2-2, la capătul unei evoluții cu răsturnări de situație. „Ceferiștii“ au deschis scorul prin Alex Vulpe, însă „școlarii“ lui Gică Barbu au întors rezultatul până la pauză, marcând de două ori prin Mihai Firan, al doilea din penalti, jucător abia revenit la echipă după ce în 2016 a evoluat pentru FC Viitorul. După pauză, jocul s-a încins și mai mult, cu oaspeții atacând în valuri pentru egalare. Au nimerit transversala și au și marcat prin Țicu, dar de la margine s-a indicat poziție de ofsaid, contestată vehement de antrenorul Marian Vulpe. Golul mult așteptat a picat cu șapte minute înainte de final, când fiul tehnicianului de la CFR, Alex, a reușit să puncteze din nou. Finalul s-a jucat într-un ritm alert, de la o poartă la alta, dar tabela nu a mai suferit modificări.

S-au împăcat greu cu remiza

Cei doi autori ai golurilor s-au împăcat greu cu rezultatul de pe tabelă.
„Mă bucur că am reușit să marchez, dar după o fază fixă s-a terminat 2-2 și îmi pare rău că nu am reușit să ținem de rezultat. Mă bucur că m-am întors la «GP», am regăsit echipa bine pregătită și sper să facem un retur foarte bun. Și la Viitorul m-am simțit bine, a fost o perioadă foarte frumoasă, dar am considerat că este mai bine să revin la Craiova. Sper să marchez cât mai multe goluri și să-mi ajut echipa să avem evoluții bune“, a declarat Mihai Firan, pentru GdS.
„Puteam să și câștigăm, dar trebuie să ne mulțumim și cu un punct, mai ales că terenul nu a fost foarte bun. Ne așteptam să câștigăm la cum am jucat. A fost un meci bun pentru mine și sper să fie din ce în ce mai bine și pentru mine, și pentru echipă“, a spus, la rândul său, Alex Vulpe (foto 2, dreapta), pentru GdS.

_DSC0138
Academia „GP“: R. Udrea – C. Iliescu, Fl. Dicu, D. Păduraru, Al. Butoi – C. Toboș, C. Nițu, E. Tănase, G. Croitoru – M. Firan, W. Oglice. Au mai intrat: D. Voicu, L. Ștefan, D. Manda. Antrenor: Gică Barbu.
CFR Romgaz: I. Sîncă – M. Țicu, Șt. Nema, Al. Manea – M. Sandu, R. Ciocioi, R. Malea, An. Păunescu – R. Lițu, Ad. Stan, Al. Vulpe. A mai intrat: S. Iancu. Antrenor: Marian Vulpe.

Trupa lui Turcu a confirmat

La Under 17, Academia „Gică Popescu“ s-a impus categoric, scor 5-1, în fața celor de la CFR Romgaz Craiova. Golurile învingătorilor au fost marcate de Zamfir (2), Lambu, Stana și D. Tudor, iar pentru învinși a punctat Andrei Petrescu.

_DSC0155
„A fost un meci la discreția noastră, în care am încercat să îmbunătățim relațiile de joc și să corectăm unele deficiențe“, a comentat antrenorul „școlarilor“, Ovidiu Turcu (foto 3), pentru GdS.

_DSC0168
„Am început bine meciul și puteam deschide scorul, dar a fost semnalizat un ofsaid inexistent, apoi am și primit gol și s-a cam rupt echilibrul. Noi am folosit doi juniori mai mici, ambii născuți în 2003, pe portarul Gănici și pe autorul golului, Andrei Petrescu, și s-a simțit din plin asta. Avem un lot mai subțire și nu puteam emite mari pretenții fără Alex Vulpe, Stan și Ciocioi, care au jucat pentru echipa de copii născuți în 1998. Am învățat cu siguranță ceva din acest joc și sperăm să greșim cât mai puțin în meciurile viitoare“, a explicat antrenorul „ceferiștilor“, Marian Bârsanu (foto 4), pentru GdS.
Academia „GP“ B : O. Stoenică – M. Mehedințeanu, R. Isuf, D. Tudor, Ed. Militaru – I. Stana, I. Zamfir, M. Baciu, M. Năzdrăvanu – C. Lambu, V. Cazan. Au mai intrat: A. Ispas, T. Ghițulescu, G. Enache, C. Ghiță, M. Ciobanu.
CFR Romgaz B: I. Gănici – M. Cotoi, Șt. Nicu, I. Viziru, Al. Ciutică – Al. Firu, Șt. Barbu, A. Manciu, R. Priboi – R. Bonea, E. Sună. Au mai intrat: An. Petrescu, G. Roșca, M. Butaliu.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS