3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe-a lipsit golul. Ne-a lipsit Ivan

Ne-a lipsit golul. Ne-a lipsit Ivan

Alb-albaștrii au practicat un fotbal ofensiv, dar nu au „scuturat“ plasa porții lui Dinamo (Foto: csuc.ro)
Alb-albaștrii au practicat un fotbal ofensiv, dar nu au „scuturat“ plasa porții lui Dinamo (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a etalat un fotbal ofensiv ieri seară, pe Arena Națională, așa cum promitea antrenorul Gigi Mulțescu, însă s-a ales doar cu un punct din disputa cu Dinamo. A fost 0-0, dar rezultatul putea fi favorabil alb-albaștrilor dacă Andrei Ivan nu ar fi dormit în ghete în cele mai importante momente. Căpitanul a avut golul în picior de două ori, dar nu a luat cele mai bune decizii. În prima repriză a beneficiat de o deviere a lui Măzărache, care l-a pus față în față cu Penedo, dar și-a făcut o preluare lungă și a fost nevoit să bage alunecare ca să lovească balonul și să trimită pe lângă poartă (43). De neînțeles a fost și faza din minutul 51, când Alex Băluță s-a descurcat excelent pe partea stângă și i-a pasat lui Andrei, aflat în postură bună la 12 metri, dar acesta s-a încurcat în balon și până la urmă a fost deposedat.
Un aport ofensiv bun l-au avut Băluță, autor a unei bare (57), Zlatinski, Măzărache și Gustavo, iar în materie de apărare, portarul Calancea și întreaga linie de fundași au fost la înălțime.
Craiova a obținut doar un punct în Capitală, dar a câștigat mult la capitolul moral și asta pentru că a controlat în multe momente jocul, a semănat panică în defensiva „câinilor“ și, cel mai important, și-a dovedit că se poate lupta de la egal la egal cu orice adversar din play-off.
Dinamo București: Penedo – Romera, Nedelcearu, M. Popescu, Filip – Nistor, Busuladzic, Palic (71, Rivaldinho) – Hanca (80, Bawab), Nemec (80, Spătaru), Bumba. Antrenor: Cosmin Contra.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Popov, Barthe (86, Kelic), Bancu – Zlatinski (71, Jazvic), Screciu, Băluță – Ivan, Gustavo (72, Mateiu), Măzărache. Antrenor: Gigi Mulțescu.
Cartonașe galbene: Filip 55 / Gustavo 32, Screciu 45, Băluță 53, Popov 62.
Au arbitrat: Marius Avram – Vasile Marinescu, Mircea Orbuleț; Cătălin Popa.

Mulțescu: Noroc că mi-am luat pastilele înainte

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, a afirmat că a încercat să alinieze cea mai ofensivă formulă, dar că nu-și explică ineficiența atacanților lui, în special Andrei Ivan.
„Noroc că mi-am luat pastilele înainte. Am încercat să-i surprindem. Am reuşit multe situaţii de gol, dar nu avem atacanţi. Ăsta e crudul adevăr. Au trecut două etape în care trebuia să avem șase puncte. Ivan e atacant de echipa naţională, a mai realizat ceva până acum, dar de două etape… Să te duci așa la naţională e greu. Am făcut antrenament specific cu atacanţii, dar ce n-am mai făcut… Nu ştiu explicaţia de ce nu marchează. Pur și simplu nu poate s-o bage în poartă. Am pregătit foarte ofensiv meciul. Atacanţii noştri aveau o poziţie superioară. Bancu a făcut un joc excelent, l-a anihilat pe Hanca. Screciu a fost puţin depăşit de miza jocului. Are mult de lucru, e tânăr, dar are timp. Zlatinski e accidentat, o să facă RMN, are entorsă, ligamente, nu ştiu“, a declarat Gigi Mulțescu, la Digi Sport.
Întrebat despre arbitraj, strategul grupării din Bănie s-a arătat dezamăgit de prestația centralului Marius Avram din repriza secundă: „Nu realizez cum o repriză întreagă a arbitrat fără greșeală și în repriza a doua a fluierat total într-o singură direcție. Toate fazele m-au deranjat. Au fost o groază de faulturi și de cartonașe galbene și nu a dat nimic”.

Băluță: Nu sunt mulțumit de acest rezultat

Mijlocașul Craiovei, Alexandru Băluță, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în meciul cu Dinamo, a afirmat că echipa sa merita mai mult de un punct după aspectul jocului.

Alex Băluță a fost protagonistul multor incursiuni reușite (Foto: csuc.ro)
Alex Băluță a fost protagonistul multor incursiuni reușite (Foto: csuc.ro)

„Eu nu sunt mulțumit de acest rezultat. Am abordat meciul la victorie, nu am venit să scoatem egal și am avut ocazii mult mai clare decât ei, atât în prima repriză, cât și în a doua. Le-am închis toate spațiile și nu ne-au pus mari probleme. Acum trebuie să ne gândim la următorul meci, împotriva lui Dinamo, dar în Cupă, competiție în care vrem să mergem mai departe. Apoi va veni partida de acasă, cu CFR Cluj și trebuie să lucrăm mai mult și să fim concentrați în fața porții. Toate meciurile vor fi grele și trebuie să scoatem maximum. Trebuie să facem puncte dacă ne dorim să fim pe podium“, a subliniat Alex Băluță.

Contra: Craiova e o echipă periculoasă

Din tabăra lui Dinamo, antrenorul Cosmin Contra s-a împăcat greu cu rezultatul și a admis că nu le-a fost deloc ușor elevilor săi contra Craiovei.
„A fost un meci deschis, cu ocazii de ambele părţi. Craiova e o echipă periculoasă. Au jucători care din două-trei pase ajung foarte repede în faţa porţii. Am făcut multe greşeli, faze fixe de care ne-am bătut joc tot meciul. Dacă eşti inspirat la o fază fixă, poţi să câştigi trei puncte. Deja pierdem puncte şi va fi greu să ne apropiem de primul loc. E greu să ne apropiem de primele locuri. Trebuie să avem personalitatea şi liniştea necesară. Când am avut lucrurile astea am câştigat. Trebuie să fim mai agresivi. Nu comentez arbitrajul, sunt destui experţi pentru asta“, a comentat Cosmin Contra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS