7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni, hotărâți să-și păstreze invincibilitatea acasă

Voleibaliştii craioveni, hotărâți să-și păstreze invincibilitatea acasă

În acest weekend debutează play-off-ul și play-out-ul în Divizia A1 de volei masculin și feminin. În întrecerea masculină, campionii de la SCM-U Craiova vor evolua în play-off și încearcă să-și păstreze titlul. Elevii lui Dan Pascu vor disputa primul meci pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 18.00, în compania formației Arcada Galați. Clasamentul locurilor 1-6 la finalul sezonului regulat arată astfel: 1. Steaua București 53 puncte, 2. ACSVM Zalău – 53, 3. SCM-U Craiova – 52, 4. Arcada Galați – 49, 5. Tricolorul Ploiești – 44, 6. CSM București – 34. Se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur, iar echipele vor păstra punctele acumulate până acum, iar cine va avea cele mai multe puncte la final se va încorona campioană. Oltenii vin după un retur de campionat remarcabil, cu 13 victorii consecutive, și sunt hotărâți să rămână invincibili pe teren propriu. „Eu numesc această parte a campionatului «asaltul final». Patru echipe luptăm pentru titlu. Adversarii noștri din primul meci vor juca la sacrificiu, pentru că aceasta este șansa lor să nu piardă contactul cu podiumul. Noi nu am «iertat» nici o echipă pe terenul nostru și sunt convins că băieții mei se vor mobiliza și vor face un meci bun. De fapt, echipele pe care le-am antrenat eu au jucat mai bine în partea a doua a campionatului. Asta, pentru că vara, înainte de startul sezonului, facem schimbări și este nevoie de ceva timp pentru omogenizarea relațiilor de joc“, a spus antrenorul principal al echipei campioane, Dan Pascu.
Sistemul de desfășurare al competiției din acest an este diferit față de sezonul trecut, acum urmând să se dispute mai multe partide în faza a doua a campionatului, iar pentru antrenor a devenit prioritară refacerea jucătorilor după fiecare joc.
Federația Europeană a impus federațiilor naționale de volei să încheie campionatele până la începutul lunii mai, pentru a da posibilitatea echipelor naționale să se pregătească pentru calificări, la Campionatul European sau Mondial, după caz.

Bartha a pierdut șirul victoriilor

Despre play-off au vorbit și doi dintre jucătorii de bază ai formației SCM-U Craiova. „Începem cea mai importantă fază a campionatului. Consider că acest sistem de desfășurare îi dă mai multă culoare. Am încheiat returul fără înfrângere, intrăm în play-off cu șanse egale cu echipele din fața noastră. O victorie împotriva Galațiului i-ar îndepărta pe adversari de noi și de aceea fac apel la suporteri să conștientizeze faptul că această întâlnire este extrem de importantă și că avem nevoie de susținerea lor“, consideră căpitanul Laurențiu Lică. Colegul său, Cristi Bartha, a pierdut șirul victoriilor. El a spus că echipa craioveană a obținut 11 succese consecutive, dar a fost corectat imediat de antrenorul său. „Am avut un retur remarcabil, am jucat din ce în ce mai bine, având în vedere că am 11 meciuri fără înfrângere. 13, mă scuzați! Fiecare meci este ca și o finală, prima finală va fi cu Galațiul. Facem tot posibilul să ne apărăm titlul!“, a menționat Bartha.
În Divizia A 1 feminină, SCM-U Craiova va evolua în play-out și va disputa primul meci în deplasare, cu Unic Piatra Neamț, sâmbătă, de la ora 14.00. Oltencele intră în play-off cu doar 3 puncte, ocupând ultimul loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS