21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport100 de sportivi, așteptați la gala de K1 și MMA de la Craiova

100 de sportivi, așteptați la gala de K1 și MMA de la Craiova

Organizatorii, sportivii și partenerii galei din 1 aprilie au participat astăzi la o conferință de presă (foto: Claudiu Tudor)

Pe 1 aprilie, Centrul Multifuncțional din Craiova va găzdui un eveniment sportiv de anvergură. Aproximativ 100 de luptători din țară, amatori și profesioniști, vor lupta în cadrul galei de K1 și MMA sub sloganul „Campanie antiviolență – Luptă în ring, nu în stradă“.
Ionuț Pucă, managerul clubului organizator, Power Gym Craiova, a spus ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că această gală este una de suflet pentru el și speră că totul va ieși bine. „După o pauză de doi ani, revenim în fața craiovenilor cu o gală care cuprinde 50 de meciuri. Începând cu ora 12.00, vor fi 50 de meciuri pentru copii, juniori și seniori, apoi, seara, începând cu ora 19.00, vor fi zece meciuri pe fight-card, plus alte cinci pe undercard. Vom avea mulți luptători craioveni în această gală. Mulți pot spune că nu sunt nume sonore, dar, ca eveniment, suntem mult deasupra altor gale cu pretenții mari“, a spus Ionuț Pucă. Acesta le-a mulțumit și colaboratorilor, autorități locale și sponsori, pentru că îl sprijină într-o gală care implică o desfășurare de forțe importantă. Un bilet de intrare la gală va costa 15 lei, iar copiii sub 14 ani au gratuitate.

Actrița Jeni Nicolau va fi prezentatoare

Evenimentul va fi prezentat de actrița Jeni Nicolau și de Magdalena Osman, iar artista locală Reyna Vox va susține un recital, însoțită de trupa de dans Freaks. „Probabil vă întrebați ce caută un artist de muzică ușoară într-o gală K1, dar este o gală antiviolență, iar mesajul meu pentru tineri și nu numai este să-și consume energia făcând ceea ce le place. Promit un show cum nu a mai fost în oraș. Voi avea o echipă de 20 de dansatori, 18 fete și doi băieți, este vorba de trupa Freaks“, a promis ieri Reyna Vox.
Antrenorul de fotbal Emil Săndoi, prieten cu Ionuț Pucă, a salutat ieri organizarea unei gale care să lupte împotriva violenței, iar când a fost întrebat dacă ar provoca la un meci de K1 vreun arbitru de fotbal a spus că„din când în când antrenorii de fotbal primesc o lovitură sub centură din partea arbitrilor, dar nu pot riposta“. Pe lângă faptul că vrea să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește violența în stradă, gala din 1 aprilie are și un scop social. Astfel, se va organiza o colectă pentru copiii cu cerințe educative speciale, care fac terapie la ANCAAR – filiala Craiova. „La fiecare gală organizată am susținut pe cineva. Au fost frații Rotaru, care au rămas orfani, apoi Edi Suditu. De data aceasta, continuăm cu un ajutor pentru Asociația ANCAAR. Vor fi urne pentru donații în incinta Centrului Multifuncțional“, a completat Ionuț Pucă. Luminița Sandu, vicepreședinte ANCAAR, a spus ieri că evenimentul vine în contextul în care pe 2 aprilie este Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.

Înainte de conferința de presă, sportivii de la Power Gym au făcut demonstrații (foto: Claudiu Tudor)
Înainte de conferința de presă, sportivii de la Power Gym au făcut demonstrații (foto: Claudiu Tudor)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS