10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFloriana Văcaru și Amalia Doană, medaliate la Cluj

Floriana Văcaru și Amalia Doană, medaliate la Cluj

Două dintre judoka de la CS Universitatea Craiova, pregătite de profesorul Mihai Voinea, au urcat pe podium la Campionatul Național (seniori), desfășurat recent la Cluj. Floriana Văcaru (foto dreapta) a obținut titlul de vicecampioană națională, la categoria +78 kg, iar colega sa Amalia Doană (foto stânga) a câștigat medalie de bronz la 48 de kilograme.
Pentru Floriana Văcaru, medalia de argint cucerită în Ardeal a fost prima la senioare, sportiva fiind încă junioară. „A fost un pic greu, m-am bătut cu sportive mai mari decât mine, dar am reușit să ajung în finală.Este una din cele mai importante medalii pentru mine. Puteam să iau aurul, dar nu m-am concentrat destul de mult“, a spus Floriana se pregătește acum pentru finala Campionatului Național pentru juniori, care va avea loc peste două săptămâni la Drobeta Turnu Severin.

Amalia Doană, o prezență obișnuită pe podium, nu a avut un culoar prea bun la competiția de la Cluj. Spera că va ajunge în finală, dar a luat doar locul trei. „Nu am căzut prea bine pe serie, am avut-o adversară pe Alexandra Pop, vicecampioană mondială, o sportivă care se antrenează la lotul național. Apoi, m-am dus în recalificări pentru locul trei și l-am obținut. Întotdeauna am luptat cu ambiție în meciurile cu fetele de la lot, mi-am dorit să le înving, și în anii anteriori chiar am reușit acest lucru. Aceasta este a doua mea medalie la seniori“, a povestit Amalia, care mai are în palmares șase titluri de campioană națională.
12 sportivi de la cluburile craiovene au concurat la Cluj. Antrenorul Mihai Voinea spera la trei sau patru medalii, dar este totuși mulțumit, în condițiile în care judoka nu au mai avut un cantonament de pregătire de trei ani. Georgiana Renghea (CSM Craiova, antrenor Adrian Nicola) s-a clasat pe locul cinci, iar Cleonia Rîciu (CS Universitatea, antrenor Mihai Voinea) a obținut locul șapte, nefiind refăcută complet după o accidentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS