13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Strategia lui Mulțescu nu a dat roade nici cu Dinamo. Prezența Craiovei în play-off depinde de meciul cu Mediaș

Fotbal / Strategia lui Mulțescu nu a dat roade nici cu Dinamo. Prezența Craiovei în play-off depinde de meciul cu Mediaș

CS Universitatea Craiova a reușit să-și aducă suporterii în pragul disperării. După înfrângerile cu Botoșani și Steaua, alb-albaștrii au pierdut și derbiul cu Dinamo, scor 1-2, sâmbătă seară, pe Arena Națională și tremură serios pentru prezența în play-off, asta în ciuda faptului că visau la titlul. Deși afirma că și-a făcut bine temele în privința adversarului, Gigi Mulțescu a fost contrazis total de evoluția elevilor săi din primele 25 de minute, când „câinii“ s-au jucat cu ocaziile de poartă și au marcat de două ori, pe fondul unor grave greșeli ale apărătorilor. Alb-albaștrii s-au remontat cu greu și nu au reușit să întoarcă jocul, mulți dintre ei arătându-și limitele.

Popov și Kelic au dezamăgit profund

Gruparea din Bănie a irosit o primă ocazie de poartă în minutul 4, când Ivan a tras puternic din afara careului mare, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Replica dinamoviștilor nu s-a lăsat așteptată. „Câinii“ au deschis scorul chiar la prima acțiune, Steliano Filip a făcut o cursă pe partea stângă, i-a centrat lui Bumba pe dreapta, acesta a întors mingea în mijlocul careului la Adam Nemec, care a preluat între fundașii Craiovei Kelic și Briceag și a șutat imparabil pentru Mingote (‘5, 1-0). Portarul portughez al formației alb-albastre a fost la un pas să le ofere un cadou rivalilor, greșind nepermis în fața lui Nistor, dar, din fericire, acesta nu a reușit să profite (’11). Forcingul „câinilor“ a continuat, în timp ce oltenii făceau eforturi să se „reechilibreze“ din loviturile primite. Apărarea grupării din Bănie a fost făcută groggy din nou, în minutul 14, când Palic i-a pasat lui Nemec în apropierea careului mic, iar acesta a deviat de lângă Popov la colțul din stânga (’14, 2-0).

Gusta

Craiova a dat semne de viață abia din minutul 24, când Bucurică a fost la un pas de gol, dar Steliano Filip l-a blocat in extremis. Imediat a mutat și Gigi Mulțescu, introducându-l pe Gustavo, un fotbalist ofensiv, în locul lui Mateiu, jucător „box tot box“, așa cum îi spune tehnicianul oltenilor, și CS Universitatea a început să producă ocazii. Portarul lui Dinamo, Penedo, a avut un mare noroc în minutul 29, la o fază în care craiovenii au nimerit de trei ori bara. Prima dată Ivan a zguduit tranversala cu un șut din marginea carelui de 16 metri, mingea a sărit apoi la Băluță, care a lovit butul din stânga. Faza a continuat și la o centrare de pe dreapta dinamovistul Romera a respins din cădere în butul din dreapta porții, spre frustrarea jucătorilor de la CS Universitatea. Craiova a continuat să pună probleme atacând pe benzi, dar centrările ajunse în careu au fost respinse cu succes de „câini“, astfel că tabela nu a mai suferit modificări până la pauză.

Gustavo a revitalizat atacul

La reluare, jocul a fost foarte „viu“ și cu un mare plus la capitolul dominare pentru CS Universitatea. Craiova a reușit să scuture plasa lui Dinamo în minutul 52, când Zlatinski i-a pus mingea pe cap lui Andrei Ivan, care a reluat lângă bara din stânga, dar golul a fost anulat de la margine, pe motiv de ofside. A urmat o mare ocazie a lui Dinamo, când Nemec i-a pasat pe stânga lui Hanca, iar acesta a șutat în Mingote (’56), apoi în prim plan a fost Măzărache, a cărui lovitură de cap de la opt metri l-a pus în dificultate pe Penedo (’57).

Măzărache s-a zbătut mult, dar fără rezultat (foto: csuc.ro)
Măzărache s-a zbătut mult, dar fără rezultat (foto: csuc.ro)

Gruparea din Bănie a reușit în cele din urmă să reducă din diferență, după un penalti scos de Gustavo la o intrare a lui Nedelcearu (’72). Ivan a dorit să execute el penaltiul, în locul lui Zlatinski, însă șutul său de la punctul cu var a fost intuit și respins în față de Penedo, fapt speculat de Gustavo, care a urmărit și a reluat de la patru metri (’74, 2-1). Craiova a căutat cu ardoare golul egalizator, dar acesta nu a venit, spre bucuria staff-ului tehnic dinamovist, incluzându-l și pe Jerry Gane.
Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Dielna, Filip – Busuladzic, Nistor – Hanca, Palic (’60, Mahlangu), Bumba (’66, Bawab) – Nemec (’77, Oliva). Antrenor: Cosmin Contra.
CS Universitatea Craiova: Mingote – Bucurică, Popov, Kelic (’46, Barthe), Briceag – Mateiu (’24, Gustavo), Zlatinski, Băluță – Bancu, Măzărache (’75, Rocha), Ivan. Antrenor: Gigi Mulțescu.
Cartonașe galbene: Hanca, Nemec, S. Filip, Penedo, Bawab / Barthe, Gustavo, Calancea.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Ovidiu Artene, Alexandru Cerei; Robert Dumitru.
Observatori: Marian Dorobanțu, Iuliuss Nemțeanu.
Pentru CS Universitatea Craiova jocul cu Gaz Metan Mediaș, din ultima etapă a campionatului regulat, este decisiv în privința participării în play-off-ul Ligii I.

Mulțescu: Arbitrul a fost pe dinafară

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, și-a atacat jucătorii după meci și l-a arătat cu degetul și pe arbitrul Istvan Kovacs, învinovățindu-l pentru jocul dur permis „câinilor“ și pentru tragerile de timp.

_DSC0038
„A fost meciul cu ritmul cel mai bun din tot campionatul. Ambele echipe au fost preocupate să atace. Jocul s-a schimbat după mutările pe care le-am făcut, din păcate ratările ne-au privat de cel puțin un punct. Arbitrul a fost total pe dinafară, a permis jocul foarte dur al lui Dinamo în primele 30 de minute. Meciul a fost foarte disputat, meritam un punct, dar puteam şi să întoarcem jocul. I-a lăsat să tragă de timp, a fost bătaie de joc. Asta e!“, a declarat Gigi Mulțescu, la Digi Sport.
„Kelic m-a încurcat total. Mi-a spus că e accidentat și că nu mai poate să iasă pe teren la pauză. Așa se comportă unii jucători… Inițial îl schimbasem pe Măzărache cu Nuno Rocha. Unii dintre jucătorii aflați la final de contract au început să mă dezamăgească, deși eu le-am spus că voi conta pe ei. Acka mi-a zis târziu, înainte de joc, că e accidentat. Eu spun de o lună că sunt îngrijorat pentru play-off. Mai am o etapă în care să câștigăm. Nu am fost dominați total în ultimele meciuri, dar am avut meciuri grele, cu echipe foarte bune. Urmează un meci decisiv pentru noi, am înțeles că luni se decide unde vom juca“, a completat Gigi Mulțescu.

Ivan: Suntem cu moralul la pământ

Căpitanul alb-albaștrilor, Andrei Ivan, consideră că echipa sa a fost foarte ghinionistă contra lui Dinamo și a recunoscut că tot lotul este afectat moral după ultimele rezultate.

Andrei Ivan a recunoascut că echipa și-a pierdut încrederea (foto: csuc.ro)
Andrei Ivan a recunoascut că echipa și-a pierdut încrederea (foto: csuc.ro)

„Am luat gol foarte repede, ne-au dominat în prima repriză. Noi am dominat total în repriza secundă, dar fotbalul se joacă pe goluri. Noi am dat într-o fază trei bare, cred că am avut ghinion. Zlatinski bate de obicei penalti, dar am vrut să dau eu și asta a fost. Suntem cu moralul la pământ. Sunt foarte supărat și sperăm să câștigăm cu Gaz Metan. Trebuie să ne revenim până săptămâna următoare pentru că avem un meci capital. Nici nu vreau să mă gândesc că nu vom intra în play-off. O să ne dăm viața pe teren să câștigăm cu Mediaș“, a declarat Andrei Ivan.

Și Alex Băluță a fost dezamăgit de rezultatul muncii din meciul cu Dinamo.

Băluță a fost tăvălit des de dinamoviști (foto: csuc.ro)
Băluță a fost tăvălit des de dinamoviști (foto: csuc.ro)

„E o mare dezamăgire. Am pierdut pe mâna noastră. N-am arătat nimic în prima repriză. Trebuie să mergem înainte. Ne-a mai rămas un meci. Dacă nu ne calificăm în play-off, vom avea parte de o mare dezamăgire. Dacă am fi început meciul așa cum am început a doua repriză, altul ar fi fost scorul. Nu are rost să dăm vina pe ghinion. Trebuie să câștigăm jocul cu Gaz cu orice preț. Le mulțumesc fanilor care au venit alături de noi. I-am dezamăgit. Nu putem decât să le arătăm meciul viitor, pe teren, că vrem să îndreptăm lucrurile“, a subliniat Alex Băluță.

Contra își laudă „haita“

De partea cealaltă a baricadei, tehnicianul lui Dinamo, Cosmin Contra, consideră că echipa sa are mari șanse să prindă play-off-ul.

„Nu le-am făcut nimic jucătorilor, am încercat să le dau moral. Ştiam că presiunea e mare şi fiecare meci e ca o finală, iar asta influenţează calitatea meciului. Trebuie să îmi felicit elevii, mai ales că am întâlnit una dintre cele mai bune echipe din campionat, care joacă un fotbal ofensiv. Băieţii au arătat altfel, se vede că acest Dinamo are spirit şi luptă până la capătul puterilor. Ne bucurăm că suntem în cursa pentru play-off. După 2-0 am pierdut puţin controlul meciului, am pierdut centrul terenului. Apoi, în partea secundă, eu zic că am controlat jocul, a fost şi accidentarea lui Dielna. Dar în ultimele 15 minute am reuşit să împiedicăm adversarul să îşi creeze vreo ocazie“, a explicat Cosmin Contra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS