15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox: Lucian Bute, învins prin KO de columbianul Eleider Alvarez

Box: Lucian Bute, învins prin KO de columbianul Eleider Alvarez

Lucian Bute (dreapta) a fost învins de Alvarez, prin KO, în repriza a cincea (foto: lapresse.ca)
Lucian Bute (dreapta) a fost învins de Alvarez, prin KO, în repriza a cincea (foto: lapresse.ca)

Boxerul român Lucian Bute a fost învins de columbianul Eleider Alvarez prin KO în repriza a cincea, aseară, la Quebec City, într-un meci la categoria semigrea, eliminatoriu pentru titlul mondial WBC, informează Agerpres.

Bute a fost surprins de Alvarez cu o lovitură de dreapta la figură, iar apoi sud-americanul a expediat și al doilea pumn, tot cu dreapta, trimițându-l la podea pe fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, iar Bute nu a mai reușit să se ridice.

Până în runda a cincea, meciul fusese echilibrat, Bute având un plus de inițiativă. În runda a doua, ambii boxeri s-au ales cu tăieturi, Bute la nas, iar Alvarez la frunte.

Alvarez (32 ani), care a câștigat al 22-lea meci al său din tot atâtea disputate în cariera profesionistă (11 KO), va lupta acum pentru titlul mondial WBC la categoria semigrea cu canadianul Adonis Stevenson, deținătorul centurii.

Bute: Nu pot spune acum dacă mă voi retrage

Bute, care va împlini 37 de ani pe 28 februarie, a precizat că are nevoie de o perioadă de reflecție înainte de a lua o decizie în privința viitorului carierei sale pugilistice.

„Nu pot spune acum dacă mă voi retrage. În acest moment aș putea afirma că nu. Însă poate că, după una sau două luni de repaus, nu voi mai avea dorința de a continua”, a afirmat fostul campion mondial la finalul meciului.

Bute a recunoscut că a fost surprins Alvarez cu lovitura de dreapta la figură care l-a trimis la podea și nu crede că aceasta a fost cea mai grea înfrângere din cariera sa.

„Consider că am fost în meci. Mă simțeam foarte confortabil și am lăsat mâinile să plece, însă el m-a surprins cu dreapta sa. Astfel de lucruri se pot întâmpla în lumea boxului. Toate înfrângerile fac rău și nu pot spune că aceasta a fost cea mai dură pe care am suferit-o. Am acum nevoie însă de o pauză”, a mai spus boxerul român, care a ținut să-l felicite, totodată, pe columbian pentru victoria sa.

Eleider Alvarez a declarat, la rândul său, că aceasta este „cea mai frumoasă victorie de la debutul carierei” sale.

„Aveam nevoie de o performanță frumoasă pentru a-mi păstra locul de challenger. Acum nu mai există nicio scuză pentru a nu se organiza meciul împotriva lui Stevenson”, a spus columbianul.

Referindu-se la lovitura cu care l-a surprins pe român, Alvarez a explicat: „Este o lovitură pe care am mai utilizat-o. Am încercat să o expediez ceva mai devreme în meci, însă Bute era la o distanță prea mare. Atunci când am rămas corp la corp cu el, am putut în sfârșit”.

Boxerul gălățean a suferit a patra sa înfrângere din cariera profesionistă (2 KO), care mai cuprinde 32 de victorii (25 KO) și un meci egal. Bute nu are nici o victorie în ultimele sale trei meciuri, pierzând două (cu James DeGale) și terminând altul al egalitate (cu Badou Jack).

Tot în gala de la Centre Videotron, pugilistul american de origine română Dario Bredicean l-a învins la puncte pe mexicanul Alejandro Torres, într-un meci disputat la categoria supermijlocie. Bredicean (23 ani) are acum 12 victorii la profesioniști din tot atâtea meciuri (3 KO).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS