18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBucuria handbalului. 3.500 de spectatori au asistat la meciul dintre Craiova şi CSM Bucureşti

Bucuria handbalului. 3.500 de spectatori au asistat la meciul dintre Craiova şi CSM Bucureşti

Paula Ungureanu a parat multe dintre aruncările Cristinei Zamfir şi ale colegelor sale (foto: Claudiu Tudor)
Paula Ungureanu a parat multe dintre aruncările Cristinei Zamfir şi ale colegelor sale (foto: Claudiu Tudor)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a fost învinsă aseară, pe teren propriu, cu scorul de 30-25 (15-12), de CSM Bucureşti, campioana României şi totodată câştigătoarea Ligii Campionilor, într-un meci din cadrul etapei a 18-a din Liga Naţională.

În primele minute, rezultatul de egalitate s-a consemnat de patru ori pe tabelă, iar gazdele chiar au condus cu 4-3. În repriza secundă, Craiova a revenit de 12-17, la 17-18, dar oltencele nu au mai reuşit să egaleze.

Elevele lui Bogdan Burcea şi-au trecut în cont mai multe ratări şi mingi pierdute, ceea ce a permis campioanelor Europei să se distanţeze şi să obţină o victorie la cinci goluri diferenţă.

IMG_8790

Partida din Sala Polivalentă a fost urmărită de aproximativ 3.500 de spectatori, care au făcut o atmosferă senzaţională, iar la final sute de copii au coborât pe parchet pentru a lua autografe şi a se fotografia cu jucătoarele celor două echipe. La rândul lor, handbalistele au poposit mai bine de 30 de minute pentru a nu-i dezamăgi pe fani.

Campioanele de la CSM, antrenate de craioveanul Aurelian Roşca, au fost primite cu flori. Şi jucătoarele de la SCM Craiova au primit flori înainte de startul partidei. Apoi, componentele celor două formaţii au aruncat cu mingi de handbal în tribune.

IMG_8789

IMG_8778

Pentru SCM Craiova au evoluat: Dumanska, Stanciu –  Nikolic 5 goluri, Zamfir 9, Andrei 3, Apipie 2, Landre 4, Trifunovic 1, Ianaşi 1, Şelaru.

La CSM Bucureşti au jucat: Ungureanu –  Martin 8, Torstensson 6, Mehmedovic 5, Curea 3, Gulden 2, Niombla 2, Lobach 1, Bohme 1, Ayglon 1, Bazaliu, Manea.

Declaraţii după meci:

Aurelian Roşca, antrenor CSM Bucureşti:  A fost un meci disputat, aşa cum mă şi aşteptam. Noi venim după o serie de jocuri atât în Liga Campionilor, cât şi în campionatul intern. Echipa din Craiova a avut mai mult timp la dispoziţie să pregătească acest meci. Felicit jucătoarele formaţiei gazdă pentru dăruirea de care au dat dovadă, au speculat foarte bine căderile noastre şi ratările. Au făcut acelaşi joc rapid pe care Craiova îl face mereu şi în minutul 45 chiar s-a pus problema câştigătoarei acestui joc. Bineînţeles, experienţa şi-a spus cuvântul, poate şi faptul că Băbeanu a fost accidentată. Doresc succes Craiovei în continuare. Pe noi ne aşteaptă un joc foarte greu la Larvik şi va trebui să fim mult mai concentrate decât azi. Atmosfera a fost deosebită în tribune, le mulţumesc suporterilor pentru primirea făcută. Am revenit cu emoţii în Craiova, au fost momente frumoase. Eu sunt craiovean şi rămân craiovean„.

IMG_8796

Bogdan Burcea, antrenor SCM Craiova: Aşa cum am promis înainte de meci, am încercat să oferim o replică cât mai bună echipei campioane. Pe alocuri am reuşit, în trei patru momente, dar nu am reuşit să gestionăm situaţia şi am făcut nişte greşeli tehnice nepermise. Presiunea şi-a spus cuvântul, dar a existat dorinţă şi atitudine din partea jucătoarelor noastre. Mulţumim publicului numeros care ne-a urmărit azi. Singura şansă pe care o aveam, prin prisma faptului că ei au apărare solidă, am pregătit fazele rapide, însă lipsa de efectiv şi soluţiile restrânse pe care le avem au făcut să nu mai avem energie, să nu facem faţă în apărare, să ne repliem. Felicit fetele pentru atitudine. Sper ca Băbeanu şi Paşca să se refacă. Băbeanu a suferit zilele trecute  o entorsă la genunchi”.
Cristina Zamfir, jucătoare SCM Craiova: Ne-am dorit foarte mult să facem un spectacol frumos. Am avut și ghionion, ne-am creat situații de finalizare, dar nu am reușit să băgăm mingea în poartă. Paula se știe clar ce portar este, nu trebuie să mai spun eu acum. Ne doream să câștigăm, dar din păcate nu am reușit, dar zic eu că până la urmă a ieșit un spectacol sportiv frumos pentru toți iubitorii handbalului, cărora le mulțumesc din suflet că au venit la meci, ne-au susținut 60 de minute. Îi așteptăm și în continuare, pentru că avem mare nevoie de ei.

„Nu ai ce să le faci celor de la CSM”, „Ne mai trebuie măcar două jucătoare precum Cristina Zamfir” sau „Bine că nu am luat mai multe goluri”, au fost câteva dintre concluziile spectatorilor veniţi la meci.

Marea absentă la confruntării, Valentina Ardean Elisei (în centru) şi-a urmărit colegele de la SCM din tribună
Marea absentă la confruntării, Valentina Ardean Elisei (în centru) şi-a urmărit colegele de la SCM din tribună

Runda viitoare, Craiova va juca în deplasare cu Danubius Galaţi, pe 25 februarie.

Galerie foto realizată de Claudiu Tudor:

IMG_8850

IMG_8841

IMG_8868

IMG_8857

IMG_8856

IMG_8829

IMG_8816

IMG_8801

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS