5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrstea și Niculescu au adus României punctul de onoare în meciul cu Belgia, din Fed Cup

Cîrstea și Niculescu au adus României punctul de onoare în meciul cu Belgia, din Fed Cup

Sorana Cîrstea și Monica Niculescu au învins cu 6-2, 6-0 cuplul Kirsten Flipkens/Maryna Zanevska și au adus echipei României punctul de onoare în meciul cu Belgia, câștigat cu 3-1 de aceasta, astăzi, la Sala Polivalentă din București, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, informează Agerpres.

Belgia și-a asigurat victoria după ce a câștigat primele trei meciuri de simplu. Sâmbătă, Kirsten Flipkens a învins-o pe Monica Niculescu în două seturi, cu 6-3, 6-4, iar Yanina Wickmayer a trecut în trei seturi de Sorana Cîrstea, cu 7-6 (4), 5-7, 7-5, iar azi Elise Mertens a dispus de Irina Begu cu 3-6, 7-5, 7-5. Al patrulea meci de simplu nu s-a mai desfășurat.

Belgia va juca baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Fed Cup, iar România va juca unul de menținere în Grupa Mondială II, pe 22-23 aprilie.

Meciul cu Belgia a consemnat debutul lui Ilie Năstase în postura de căpitan nejucător al echipei României. România nu a putut conta în acest meci pe cea mai bună jucătoare a sa, Simona Halep (4 mondial), accidentată, în timp ce Irina Begu s-a confruntat cu probleme stomacale săptămâna aceasta și nu a intrat decât azi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS