27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCantonament aproape perfect pentru trupa lui Mulțescu

Cantonament aproape perfect pentru trupa lui Mulțescu

Andrei Ivan a demonstrat că traversează o perioadă foarte bună (foto: csuc.ro)
Andrei Ivan a demonstrat că traversează o perioadă foarte bună (foto: csuc.ro)

Jucătorii formației CS Universitatea Craiova au cu ce se lăuda după ziua de ieri. Gruparea din Bănie a „servit“ în Malta ultimele două partide de verificare, în compania unor formații importante: RZ Pellets WAC (locul șapte în prima ligă din Austria) și Zimbru Chișinău (locul cinci în Divizia Națională din Republica Moldova).

Pentru a nu-și suprasolicita elevii și totodată pentru a rula întreg lotul avut la dispoziție, antrenorul Craiovei, Gigi Mulțescu, și-a împărțit lotul în două. În primul joc a folosit, probabil, formula pe care va conta în partea a doua a campionatului din Liga I. În „actul“ secund i-a testat pe puștii din lot, care au beneficiat de sprijinul „veteranilor“ Mingote, Popov și Madson.

Austriecii nu i-au făcut față lui Ivan și colegilor săi

CS Universitatea Craiova i-a „dat cu terenul în cap“, cum spun fotbaliștii, formației austriece RZ Pellets WAC, cunoscută și sub denumirea de AC Wolfsberger, impunându-se la scor, 4-0. A fost meciul în care căpitanul Andrei Ivan a făcut cam tot ce a dorit pe teren, semnând două goluri și un assist, însă nu a fost singurul jucător care a strălucit, lista fiind numeroasă.

Alex Băluță s-a zbătut mult în toate jocurile (foto: csuc.ro)
Alex Băluță s-a zbătut mult în toate jocurile (foto: csuc.ro)

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Ivan (38, 1-0), care a primit o pasă excelentă din partea lui Băluță, a pătruns în careu și a trimis mingea pe lângă portarul oaspeților. Tot Andrei a majorat avantajul două minute mai târziu, când a profitat de o respingere greșită a unui adversar, a preluat la șase metri și a șutat din întoarcere imparabil, la vinclu (40, 2-0). Atacantul de 20 de ani a stat și la baza golului trei, a pasat peste linia de fundași austrieci și l-a pus pe Alex Băluță în postură de singur cu portarul, iar acesta l-a lobat pe goalkeeperul lui Pellets (62, 3-0). Rezultatul final l-a stabilit Nuno Rocha, care a reluat cu capul, din centrul careului mare, o centrare venită de pe dreapta (87, 4-0).

Tehnicianul grupării alb-albastre a mizat în acest meci pe: Calancea (79, Vlad) – Dimitrov, Kelic, Acka, Briceag – Zlatinski, Mateiu (86, Manea), Băluță – Ivan, Fajic (81, Petre), Rocha.

Moldovenii i-au tăvălit pe fotbaliștii Craiovei

Pe seară au intrat în teren tinerii și principalele rezerve ale lui Gigi Mulțescu, CS Universitatea Craiova cunoscând succesul și în jocul doi, contra moldovenilor de la Zimbru Chișinău. A fost 2-0 pentru olteni, care au părăsit terenul destul de „șifonați“ după ce adversarii au practicat un joc destul de dur, spre disperarea lui Mulțescu, acesta intrând la un moment dat într-o dispută verbală cu staff-ul vecin.

echipa 2

Alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 29, Bancu a pătruns pe partea stângă în careu și a șutat la colțul scurt, pe lângă portar (1-0). Gruparea din Bănie și-a majorat avantajul înainte de pauză, brazilianul Gustavo reușind golul printr-un șut de la 14 metri la colțul din dreapta (2-0). În minutul 84 Drăghici a obținut o lovitură de pedeapsă, dar Măzărache a șutat slab de la punctul cu var, pe centrul porții, și portarul a respins norocos cu piciorul.

De remarcat prestația lui Laurențiu Popescu, tânărul portar și-a trecut în cont două intervenții salvatoare.

Antrenorul Gigi Mulțescu a utilizat în acest meci următorii jucători: Mingote (67, L. Popescu) – Petre, Popov, Screciu, Bîrzan (46, Drăghici) – Madson (90, Vlădoiu), Gustavo – Manea, Al. Popescu, Bancu – Măzărache.

Bilanțul amicalelor, excelent

Cele două partide de verificare au încheiat practic seria testelor pentru CS Universitatea, care a mai susținut în Malta alte patru meciuri de verificare, nici unul pierdut. Alb-albaștrii au înregistrat un egal, 1-1 cu Fortuna Dusseldorf (gol Alex Popescu 77), și trei victorii, 2-1 cu St. Gallen (Andrei Ivan 4, Măzărache 31), 3-1 cu FC Hibernians (Băluță 26, Markovici 37, 40) și 4-1 FC Winterthur (Markovici 10, Gustavo 60, Fajic 77 și Petre 84).

Craiovenii au marcat în amicalele din Malta 16 goluri și au primit 4.

Dimitrov (în centru) a fost un câștig pentru apărarea Craiovei (foto: csuc.ro)
Dimitrov (în centru) a fost un câștig pentru apărarea Craiovei (foto: csuc.ro)

Analizând reușitele observăm că gruparea din Bănie are doi golgheteri, cu câte trei goluri fiecare: Andrei Ivan (unul cu St. Gallen și două cu Pellets) și Jovan Markovic (două cu Hibernians și unul cu Winterthur). Cei doi sunt urmați, cu două goluri, de Alex Băluță (cu Hibernians și Pellets) și Gustavo Vagenin (cu Winterthur și Zimbru). Câte o reușită au semnat următorii: Alex Popescu (Fortuna Dusseldorf), Simon Măzărache (St. Gallen), Nusmir Fajic (Winterthur), Robert Petre (Winterthur), Nuno Rocha (Pellets) și Nicușor Bancu (Zimbru).

Ținând cont de toate acestea, Gigi Mulțescu ar putea spune că alb-albaștrii au avut un cantonament reușit. Stagiul din Malta ar fi putut atinge nota maximă dacă nu se accidentau Andrei Dumitraș și Jovan Markovici, ambii ieșind din calcule pentru o vreme. Delegația alb-albastră va încheia pregătirea din Malta mâine seară, când este programată decolarea spre România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS