6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandru Coman, noul campion la categoria 12 ani

Alexandru Coman, noul campion la categoria 12 ani

 

Anul a început cum nu se putea mai bine pentru jucătorul craiovean de tenis de câmp Alexandru Mihai Coman (foto). Sportivul legitimat la CSM Craiova a cucerit primul său titlu de campion naţional la individual, la categoria 12 ani.
Campionatele Naţionale individuale de iarnă s-au desfăşurat recent la Centrul Naţional de Tenis Bucureşti, pe suprafaţă rapidă, reunind peste 100 de sportivi, cei mai buni din ţară la această categorie de vârstă.
Alex Coman, liderul clasamentului naţional, l-a învins în finală pe favoritul numărul 2, David Manu (Alba Iulia), cu scorul de 6-4, 7-5.
Până atunci, jucătorul antrenat de soţii Alex şi Corina Banciu obţinuse patru victorii, după cum urmeză: 6-0, 6-0 cu Codrin Berea (AS Tenis Club) – în şaisprezecimi, 6-1, 6-3 cu Albert Chibulcutean (CS Sparatacus Brăila) – în optimi, 6-1, 6-0 cu George Cosma (AS Tenis Club Sportiv 2009) – în sferturi şi 6-0, 6-1, cu Matei Onofrei (CS Tenis Club Coreco) – în semifinale.
Cei doi finalişti de la simplu, Alex Coman şi David Manu, au făcut pereche în proba de dublu la aceste campionate şi au ocupat poziţia a treia pe podium, după ce au fost învinşi în semifinale de echipa bucureşteană Răzvan Tudor – David Gheorghe, într-un meci dramatic, încheiat în maxi-tiebreak.

Titlul, cadou de ziua sa

Prin câştigarea titlului de campion naţional, Alex Coman şi-a făcut un frumos cadou de ziua aniversară, jucătorul împlinind 12 ani când era la turneu, pe 15 ianuarie. „Sunt bucuros că totul a ieşit aşa cum mi-am propus. Finala a fost extrem de disputată, cu răsturnări spectaculoase de scor în ambele seturi, fiind câştigată la limită de mine. Este primul meu titlu de campion naţional la simplu, după celelalte două la dublu, obţinute în 2015 şi 2016, alături de David Manu“.

Doi jucători şi un antrenor de la CSM pleacă la Winter Cups

Alex Coman, alături de antrenorul său, Alex Banciu, vor pleca mâine în Ucraina la Winter Cups. Din delegație va mai face parte încă un sportiv de la CSM Craiova, Robert Gună.
Alex Coman, alături de antrenorul său, Alex Banciu, vor pleca mâine în Ucraina la Winter Cups. Din delegație va mai face parte încă un sportiv de la CSM Craiova, Robert Gună.

În urma rezultatelor obţinute la aceste campionate naționale, precum şi a celor din 2016, Alex Coman şi David Manu au fost selecţionaţi să reprezinte România la Winter Cups, competiţie organizată sub egida Tennis Europe.
Celor doi li se va alătura un alt sportiv de la CSM Craiova, Robert Gună, câştigător al Campionatelor Naţionale în proba de dublu, alături de slătineanul George Cosma, după ce au trecut în finală, cu scorul de 6-3, 6-3, de perechea David Gheorghe/Răzvan Tudor (ambii de la Tenis Club București).

Cei trei jucători vor fi însoţiţi de Alexandru Banciu, antrenorul de la CSM Craiova. Lotul României se va deplasa mâine dimineaţă la Kiev (Ucraina), iar tricolorii vor debuta în competiţia europeană vineri, fiind într-o grupă extrem de puternică, alături de Serbia, Belarus, Ucraina, Italia și Georgia. Primele două echipe naţionale clasate în grupă vor participa la faza finală a Europenelor, care se va disputa la începutul lunii februarie, în Cehia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS