10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Pandurii Târgu Jiu, pedepsită drastic de Comisia de Disciplină

Fotbal / Pandurii Târgu Jiu, pedepsită drastic de Comisia de Disciplină

Membrii Comisiei de Disciplină din cadrul LPF au analizat astăzi evenimentele petrecute la meciul dintre ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu și au pedepsit drastic formația gorjeană pentru retragerea de pe teren.
„În baza art. 79.6 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancționează clubul CS Pandurii Târgu Jiu cu forfait (3-0) în favoarea echipei FC ASA 2013 Tg. Mureș, scăderea a trei puncte în clasament și o penalitate sportivă de 113.400 lei”, se precizează în comunicatul LPF.
Reamintim că Pandurii Târgu Jiu a oferit un moment inedit pentru fotbalul românesc în meciul din 18 decembrie, din Ardeal, cu ASA Târgu Mureș, din cadrul etapei a 21-a din Liga I. Elevii lui Petre Grigoraș au refuzat să revină pe teren după pauză din pricina condițiilor în care se prezenta suprafața de joc. Terenul era înghețat și gorjenii au considerat că le este pusă în pericol integritatea corporală. Arbitrul central Marius Avram, care și el a avut probleme în a se ține pe picioare, la începutul disputei fiind nevoit să-și schimbe încălțările, a așteptat trei minute ca oltenii să revină de la cabine pe teren, dar s-a văzut nevoit să fluiere finalul partidei. În primele 45 de minute scorul a fost 2-0 pentru ASA Târgu Mureș, golurile ardelenilor fiind marcate de Gabi Mureșan (19) și Vlad Morar (36).
Decizia nu este definitivă și, probabil, Pandurii va face apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS