10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie de moral cu St. Gallen (rezumat video)

Fotbal / Victorie de moral cu St. Gallen (rezumat video)

Andrei Ivan (la minge) a făcut diferența în meciul cu St. Gallen (foto: csuc.ro)
Andrei Ivan (la minge) a făcut diferența în meciul cu St. Gallen (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 (2-0) în partida amicală disputată sâmbătă, în Malta, în compania grupării FC St. Gallen, ocupanta locului șase în prima ligă a Elveției.
Înaintea fluierului de start, delegatul formației din Bănie, Emil Pieleanu, le-a dăruit oficialilor echipei din Țara Cantoanelor un tricou alb-albastru, cu numărul 9 și cu numele lui Jerry Gane pe el, fost antrenor al Craiovei care a evoluat pentru St. Gallen.
De asemenea, conducerea CS Universitatea Craiova a oficializat sâmbătă transferurile jucătorilor Pedro Mingote, Radoslav Dimitrov, Alexandre Barthe și Stephan Drăghici, pe care GdS i-a prezentat zilele trecute. În jocul cu St. Gallen nu au fost utilizați fundașii Dimitrov și Barthe, ei având nevoie de puțin timp de acomodare.

Prima repriză, la discreția Craiovei

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, a început prima repriză cu următorii jucători: Calancea – Petre, Kelic, Acka, Briceag – Mateiu, Zlatinski, Băluță – Ivan (căpitan), Măzărache, Bancu.
De partea cealaltă, tehnicianul lui St. Gallen, Joe Zinnbauer, a mizat pe: Lopar – Hefti, Haggui, Angha – Aratore, Gelmi, Toko, Schulz – Aleksic, Barnetta – Ajeti.
Alb-albaștrii au început partida foarte ofensiv și au reușit deschiderea scorului în urma unei faze fixe. O centrare venită dintr-un corner, de pe dreapta, a fost reluată cu capul, superb, peste portar, de Andrei Ivan (4, 1-0), jucător care și-a mai trecut alte două ocazii mari. Ivan a stat și la baza golului doi, când a pătruns pe partea stângă în careu și i-a pasat la întâlnire lui Simon Măzărache, iar acesta nu a greșit ținta de la șase metri (31, 2-0). Altfel, CS Universitatea Craiova a stat foarte bine în teren în prima repriză, a pus presiune în atac și s-a închis foarte bine în faza de apărare, portarul Calancea nefiind pus în dificultate absolut de loc. De remarcat pofta de joc și eficiența lui Hristo Zlatinski, dar și intervențiile precise, la mingea, ale lui Acka.

Atacul a suferit în partea a doua

Actul secund al întâlnirii cu St. Gallen a fost abordat de către CS Universitatea Craiova cu o formulă diferită, Gigi Mulțescu mizând pe: Mingote – Vlădoiu, Dumitraș (căpitan; 71, Kelic), Popov, Petre – Screciu, Drăghici, Nuno Rocha – Manea, Alex Popescu, Gustavo.
Elvețienii au aliniat următorul unsprezece: Stojnovic – Wiss, Haggui, Angha – Cueto, Toko (59, Mutsch), Gelmi (62, Kodoic), Wittwer – Barnetta – Babic, Buess.
Prestația alb-albaștrilor din partea a doua nu a mai fost la fel de consistentă și de incisivă în atac, asta datorându-se și mediei de vârstă scăzute. Elvețienii au reintrat în joc în urma unei greșeli comise de Nuno Rocha în propriul careu de șase metri, când i-a fost „furată“ mingea de către un adversar, acesta i-a pasat în centru lui Lucas Cueto, care l-a executat pe Mingote cu un șut puternic de la zece metri (69, 1-2).
De consemnat faptul că la mijlocul actului secund s-a accidentat Andrei Dumitraș, folosit în centrul apărării în acest joc, acesta acuzând dureri mari de coaste după un duel cu un adversar. În locul său a reintrat Renato Kelici. Apărarea Craiovei s-a descurcat bine până la final, însă realizările în plan ofensiv au lipsit în continuare, astfel că tabela a rămas neschimbată până la fluierul final.
Acesta a fost cel de-al doilea test susținut de CS Universitatea Craiova în cadrul stagiului de pregătire din Malta, în primul, cu Fortuna Dusseldorf, consemnându-se egalitatea, scor 1-1. Alb-albaștrii mai au de susținut două partide amicale în acest cantonament, adversare fiind FC Hibernians (locul doi în Malta) și RZ Pellets WAC (locul șapte în Austria).

Rezumat video (sursa: csuc.ro):

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS