10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLoredana Dinu: Scrima a fost stilul meu de viață, acum mă dedic familiei

Loredana Dinu: Scrima a fost stilul meu de viață, acum mă dedic familiei

 

Anul 2016 a fost unul de poveste pentru spadasina craioveană Loredana Dinu (foto). La 32 de ani, dintre care peste 20 dedicați acestui sport, Loredana a cucerit în vară medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, alături de colegele sale din echipa României, Ana Maria Popescu, Simona Gherman și Simona Pop. Cea mai strălucitoare medalie la cea mai importantă competiție era exact ce le lipsea din vitrină acestor fete, care în ultimul deceniu au alcătuit cea mai constantă echipă a sportului românesc, cucerind medalii importante.
La sfârșitul anului trecut, Loredana Dinu a anunțat că se retrage din activitatea sportivă. Campioana olimpică a pus spada în cui, cum se zice, urmând să se dedice familiei. „Ani la rând am pus scrima pe primul plan, făcând din acest sport mai mult decât o carieră. A fost stilul de viață nu doar al meu, ci și al familiei mele, viața noastră organizându-se în jurul scrimei și al programului determinat de aceasta. Acum am hotărât să schimb balanța în favoarea familiei, încercând să recuperez din ce am pierdut“, a explicat Loredana, într-un interviu acordat Gazetei de Sud.
Sportiva care are în palmares medalii de la toate competițiie importante își dorește să ajute în continuare sportul românesc, dar din afara planșei de scrimă. „Am toată încrederea că atunci când pui pasiune în ceea ce faci ies lucruri minunate. De acum înainte sper să pot ajuta sportul românesc din afara planșei de scrimă“, a completat spadasina din Bănie.

Nu exclude o revenire

Multipla campioană, care a mai luat o pauză după Jocurile Olimpice din 2012, nu exclude posibilitatea de a reveni la cel mai înalt nivel ca sportivă. „Cum am mai revenit o dată în 2015 și am reușit să fac performanță la cel mai înalt nivel, aș putea spune că am deja experiență. Dacă îmi voi găsi motivația și mă va face fericită acest lucru, îl voi face, cu siguranță. Deocamdată, e prea devreme să mă gândesc la asta, însă este de luat în calcul“, a completat sportiva născută în Bănie.
Fără trei dintre campioanele olimpice de la Rio, Loredana Dinu, Simona Gherman și Simona Pop, dar cu Ana Maria Popescu, lotul feminin de spadă al României s-a reunit zilele trecute, sub comanda antrenorului George Epurescu. Din lot fac parte două sportive din Craiova, Raluca Sbîrcia și Claudia Năboiu. „După Jocurile Olimpice, echipa noastră a fost pe primul loc în clasamentul mondial. O să cadă, nu este nici o problemă, pentru că și noi la rândul nostru am fost copile. Consider că este de datoria mea să rămân lângă echipă“, a spus Ana Maria Popescu, pentru DolceSport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS