7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurlacu: Cu puțin ajutor, putem redresa situația la Craiova

Burlacu: Cu puțin ajutor, putem redresa situația la Craiova

Cătălin Burlacu vrea să ajute Craiova să revină în prim-planul baschetului românesc (Foto: Bogdan Grosu)
Cătălin Burlacu vrea să ajute Craiova să revină în prim-planul baschetului românesc (Foto: Bogdan Grosu)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova dispută azi, de la ora 18.00, ultimul meci oficial din acest an, pe teren propriu, cu BC SCM Timișoara.
Formula de echipă a oltenilor a suferit modificări față de ultimul meci. Au venit Tayloe Taylor și Cătălin Burlacu, iar Dino și Marinovic sunt ca și plecați. În plus, Jamar Abrams este accidentat și nu va juca contra bănățenilor.

Cu o zestre săracă de puncte și un loc 9 în Liga Națională, baschetbaliștii de la SCM-U Craiova vor juca astăzi ultimul meci din 2016. De la ora 18.00 (DigiSport), craiovenii primesc vizita formației BC SCM Timișoara, în etapa a 14-a.
Echipa olteană are o față nouă după modificările survenite în ultima vreme. Pe lângă Darius Hargrove, venit la începutul acestei luni, SCM-U l-a legitimat săptămâna trecută pe Tayloe Taylor, un fundaș american care sezonul anterior a evoluat la Bisons Liomaa (Finlanda). Din 23 decembrie, sub comanda lui Vladimir Vuksanovic se pregătește și Cătălin Burlacu. Legendarul jucător nu semnase până ieri, la închiderea ediției, dar va evolua astăzi în meciul cu bănățenii.

Vrea un proiect serios, cu obiective clare

Multiplul campion al României a jucat și în sezonul trecut la Craiova, iar în vară a plecat la nou-promovata CSM Ploiești, pentru un proiect care se anunța a fi unul ambițios, dar care, până la urmă, a eșuat. Burlacu a spus ieri, într-o conferință de presă, că vrea să ajute Craiova să revină în prim-planul baschetului românesc, dar a lăsat să se înțeleagă că își dorește un proiect serios, pe termen mediu și lung, și obiective clare. Totul depinde de bugetul care va fi alocat echipei pentru anul următor. „Deocamdată, situația la club este un pic ambiguă, au fost și aceste alegeri. Așteptăm să se limpezească un pic lucrurile la club, să vedem ce se poate face. Suntem încă în discuții, nu este nimic concretizat, dar vreau să pun umărul să ajut Craiova, un oraș care iubește baschetul și merită să aibă din nou o echipă de top. Există discuții, pentru că eu îmi doresc o colaborare pe termen mai lung, dar vom vedea ce va fi, pentru că deo­camdată lucrurile sunt așa cum sunt și nu are rost să discutăm în momentul ăsta. Putem face multe schimbări, dar trebuie să avem o idee clară către ce mergem și ce vrem să facem“, a punctat, pe scurt, Burlacu.

„Nu am venit să ne plângem, ci să muncim“

Cu contract sau fără contract, jucătorul de 39 de ani vrea să ajute Craiova să-și revină. Spune că este nevoie de un șoc la echipă, că jucătorii stau prost cu moralul. „Această echipă nu vrea să se lase pusă la pământ. Trebuie să punem umărul să ajutăm, sub o formă sau alta. Nu am venit să ne plângem, ci să muncim, să încercăm să câștigăm meciuri, să ridicăm moralul acestor jucători care nu sunt în cea mai bună formă psihică. Dar ei sunt niște luptători, profesioniști. Fiecare își acceptă rolul, nivelul de profesionalism, și încercăm să mergem mai departe. Bineînțeles, fără sprijinul unei conduceri sănătoase, care să aibă o gândire pozitivă asupra tuturor sporturilor din acest club, este greu, însă vom încerca să ducem la bun sfârșit și acest an, cu previziunea de a avea o condiție mult mai bună anul viitor. Dar aceasta depinde de foarte mulți factori, inclusiv de o discuție la nivel de consiliul local, care o să fie undeva luna viitoare“, a completat Burlacu.
Fostul căpitan al Asesoftului s-a antrenat în perioada cât a stat pe margine și speră să ajute echipa craioveană să obțină azi a cincea victorie din acest campionat. „De câteva zile am început antrenamentele cu această nouă echipă, în speranța de a redresa și de a duce spre drumul cel bun, spre performanță, acest grup. Sunt apt din punct de vedere fizic și tactic, pentru că în mare parte schemele și așezarea echipei sunt la fel ca anul trecut, dar structura echipei este mult diferită“.

Nu înțelege de ce echipei i s-a diminuat bugetul

Jucătorul nu înțelege de ce echipa de baschet, care în sezonul trecut a învins toate adversarele din campionat măcar o dată, a primit în vară un buget mult mai mic, și speră că cei din Consiliul Local vor fi mai darnici în 2017.„Nu știu exact cum au fost structurate bugetele echipelor din club, după ce criterii. Ce s-a dorit a lăsat baschetul în imposibilitatea de a se ridica la nivelul de anul trecut, cu atâtea meciuri memorabile. Și atunci am avut momente dificile, dar s-a știut să se facă anumite schimbări din mers, care au împins echipa către play-off. A fost cu totul un alt nivel, dar poate fi salvat și anul ăsta. Îmi doresc ca lumea să vină din nou la sală să ne susțină și să avem din nou acea emulație. Îi dau credit total lui Vuksanovic, își face munca precum un profesionist, dar cu ce are la dispoziție în momentul acesta nu poate face mai mult nici un antrenor care ar veni din Euroligă. Trebuie să ne acceptăm condiția, dar nu ne poate lua nimeni dreptul de a spera într-o redresare“, a încheiat Burlacu.

Vuksanovic: Nu știu cu câți străini voi juca contra Timișoarei

Antrenorul Vladimir Vukasanovic are probleme de lot înaintea confruntării cu timișorenii. Jamar Abrams este accidentat și nu va juca, iar alți doi componenți ai lotului, Dino și Marinovic, sunt pe picior de plecare. „Suntem pregătiți de joc. Aveam nevoie de Burlacu, de un asemenea nume, să încercăm să reconstruim ceva pentru că nu suntem într-o perioadă foarte bună. Timișoara, la fel ca majoritatea echipelor din Liga Națională, este într-o situație mai bună ca noi. Încă nu știm ce jucători vom avea apți pentru acest meci, deoarece avem ceva probleme pe care le-am avut tot acest sezon, cu accidentările. Dino nu va fi în echipă, Marinovic nu va putea juca din cauza unei accidentări, are ceva probleme și nu va fi aici. Nici Jamar nu poate juca, este accidentat. Nu știu pe câți străini mă voi putea baza în meciul cu Timișoara“, a adăugat ieri Vuksanovic.
BC SCM Timișoara ocupă locul șase în clasament, cu 18 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS