Acasă Sport Spadă / Campioana olimpică Loredana Dinu şi-a anunţat retragerea din activitate

Spadă / Campioana olimpică Loredana Dinu şi-a anunţat retragerea din activitate

Foto: lead.ro
Foto: lead.ro
Foto: lead.ro

Spadasina Loredana Dinu, în vârstă de 32 de ani, campioană olimpică la Rio de Janeiro cu echipa feminină, şi-a anunţat retragerea din activitatate, informează Mediafax.
„Sunt extrem de recunoscătoare acestui sport nobil, care mi-a dăruit atâtea, în care am investit cea mai mare parte a timpului meu, a emoţiilor mele, a resurselor mele”, a afirmat Loredana Dinu, la Dolce Sport.
Cea mai bună sportivă a clubului Dinamo în 2016 e multiplă campioană mondială şi europeană pe echipe şi a început scrima la Craiova, sub îndrumarea profesorului Dumitru Popescu.
Dinu a făcut parte din echipa feminină de spadă a României care a câştigat finala de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în august, după ce a învins reprezentativa Chinei. A fost singura medalie de aur cucerită de către delegaţia României la ediţia din 2016 a Jocurilor Olimpice.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version