16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / CS Universitatea Craiova, victorie importantă cu CFR Cluj

Fotbal / CS Universitatea Craiova, victorie importantă cu CFR Cluj

Zlatinski a deschis drumul spre victorie în meciul cu CFR (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Zlatinski a deschis drumul spre victorie în meciul cu CFR (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația CS Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în partida disputată vineri, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în fața grupării CFR Cluj, contând pentru etapa a 20-a din Liga I.
Lovitura de începere a meciului a fost dată de fostul fundaș al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, care a împlinit în ziua partidei 60 ani.

_DSC0006
Alb-albaștrii au deschis scorul printr-un penalti, dictat cu ceva întârziere și la semnalizarea asistentului Octavian Șovre, transformat cu precizie de Hristo Zlatinski (36, 1-0). Protestele oaspeților s-au soldat cu eliminarea antrenorului Vasile Miriuță.

_DSC0019
Avantajul nu a durat prea mult, pentru că Bud a speculat erorile lui Kelic și Măzărache și l-a învins pe Calancea de la câțiva metri (38, 1-1).
Craiova a început în forță repriza secundă și a marcat la a doua acțiune de poartă. Autor a fost brazilianul Gustavo, care a preluat o pasă a lui Briceag între doi adversari, a reușit să obțină prim-planul și a strecurat mingea pe lângă Vâtcă, ieșit în întâmpinare (48, 2-1).

_DSC0067
CS Universitatea a fost la un pas să se desprindă la două goluri în minutul 72, când șutul lui Bancu de la 25 de metri a zguduit transversala.
Mingea nu a vrut să intre în plasă nici în minutul 79, când Camorra a respins de pe linia porții un balon al lui Rocha. Până la final Craiova s-a jucat cu ocaziile, însă tabela a „înghețat“ la 2-1.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kelic, Kay, Vătăjelu – Băluță, Zlatinski, Rocha (89, Dumitraș) – Gustavo (79, Mateiu), Ivan, Măzărache (46, Bancu). Antrenor: Gigi Mulțescu.
CFR Cluj: Vâtcă – Peteleu (70, Păun), Larie, Horj, Camorra – Rus, An. Mureșan (79, Negruț) – Chiriță, Omrani, Ruiz (66, Thiago Lopez) – Bud. Antrenor: Vasile Miriuță.
Cartonașe galbene: – / D. Roman, Bud, Camorra, Omrani (2), Păun.
Cartonaș roșu: Omrani 61.
Au arbitrat: Marcel Bârsan – Octavian Șovre, Cirprian Danșa; Florin Marcu.
Observatori: Aron Huzu, Ioan Bogdan.
În urma acestui rezultat, CS Universitatea Craiova a urcat pe locul secund, având un meci în plus față de urmăritoarele FC Viitorul și Gaz Metan Mediaș . Următorul meci al alb-albaștrilor va avea loc în Cupa României, disputa din optimi cu Dacia Unirea Brăila fiind programată marți, de la ora 17.30, la Buzău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS