13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliștii craioveni, cei mai tari din țară la cadeți

Pugiliștii craioveni, cei mai tari din țară la cadeți

Pugiliştii de la SCM Craiova au cucerit trei medalii de aur şi una de argint (Foto: Lucian Anghel)
Pugiliştii de la SCM Craiova au cucerit trei medalii de aur şi una de argint (Foto: Lucian Anghel)

Sportivii de la SCM Craiova au cucerit trei medalii de aur și una de argint la Campionatul Național, iar cei de la CSM Craiova au cucerit o medalie de aur, trei de argint și una de bronz.

Campionatul Național de box rezervat cadeților, desfășurat recent la Zalău, a fost dominat de pugiliștii din Bănie, care au urcat de nouă ori pe podium. Șapte sportivi de la cele două cluburi din oraș, SCM și CSM, au ajuns să boxeze în finale, iar patru dintre ei au devenit campioni.
Trei dintre medaliații cu aur sunt de la SCM, iar doi din grupa antrenorului Ion Joița. Cosmin Toboșaru s-a impus la categoria 54 de kilograme, iar Miclescu Vidu Junior a fost cel mai bun la categoria +76 kilograme. Cei doi pugiliști și-au apărat titlurile cucerite anul trecut. Antrenorul Joița se aștepta la aceste rezultate și speră că la anul, când Vidu și Toboșaru vor trece la juniori, să continue pe aceeași linie.
„La categoria 54 de kilograme au fost nouă sportivi, iar Toboșaru a fost cap de serie. A avut trei meciuri. Primele două le-a câștigat înainte de limită, în primul minut, iar în finală a învins la puncte un sportiv de la Steaua. Miclescu a avut un prim meci foarte tare, cu un sportiv foarte bun de la Năvodari, și s-a impus la puncte, apoi a obținut două victorii înainte de limită, cu un sportiv de la Zalău, apoi cu unul de la CSM Craiova, în finală. Au fost bine pregătiți și au ieșit campioni, la fel ca anul trecut. În 2017 trec la juniori, iar antrenorii de la lotul național mi-au spus că îi vor convoca pentru Europene și Mondiale. Sper să continue rezultatele bune și la juniori, nu doar pe plan intern, ci și la competițiile internaționale“, a povestit Ion Joița.
Al treilea campion de la clubul municipalității este Angelo Bambaloi (categoria 65 kg), care a câștigat cele trei meciuri disputate.

Marcel Sârba, alături de cei patru medaliaţi ai săi (Foto: Lucian Anghel)
Marcel Sârba, alături de cei patru medaliaţi ai săi (Foto: Lucian Anghel)

Dragomir: Vreau să se ia măsuri împotriva arbitrilor care greșesc

Și Bogdan Dumitru ar fi meritat să ia aurul, conform spuselor antrenorului său, Ion Dragomir, dar a trebuit să se mulțumească cu argintul la categoria 56 kilograme. Dragomir consideră că Dumitru a fost dezavantajat de arbitraj, care ar fi dat o decizie eronată, în favoarea unui sportiv al clubului gazdă, CSM Zalău. „Vreau să fac o paranteză referitor la arbitraj în cazul lui Dumitru. Decizia nu a fost corectă. Zălăuanul nu câștigase nici o repriză, dar a fost dat învingător la puncte, cu 3-2. A durat opt-zece minute până să se dea decizia. La festivitatea de premiere, Viorel Sima, secretarul general al federației, i-a spus sportivului meu că el a câștigat, dar acum nu mai are ce face. Ni s-a luat un titlu, eu l-am felicitat pe sportivul meu, am încercat să-l încurajez. Vreau să se ia măsuri împotriva celor care greșesc și iau munca sportivilor și a noastră. Cred că a fost o greșeală intenționată. La competițiile anterioare, s-a tot spus că în cazul arbitrilor care vor greși intenționat, mai ales în meciuri pentru titlu, se vor lua măsuri, până la excluderea din arbitraj“, și-a spus păsul Dragomir. Interesant este că președintele clubului organizator al Campionatului Național este și vicepreședinte al Federației Române de Box și președintele Colegiului Central al Arbitrilor din cadrul Federației.

Dora: Este mult mai greu să fii antrenor

Dora Mustățea, fostă campioană, muncește acum cot la cot cu Dragomir, iar de curând este și ea antrenoare la SCM. Dora spune că este mult mai greu în colțul ringului. „Trăiesc aceleași emoții ca și cum aș fi în ring. Este mult mai greu să fii antrenor. În colț trăiești altfel, ai momente în care ai vrea să fii tu sus să execuți un procedeu. Uneori, ai un sentiment de neputință. Mă așteptam la rezultatele acestea la Zalău, am muncit ca o adevărată echipă pentru medalii. Am făcut meciuri amicale la Ploiești, Târgu Jiu, chiar și la noi în sală, iar asta i-a ajutat mult“, a spus tânăra antrenoare.

Unul a făcut naveta, unul este începător

Cinci dintre pugiliștii de la CSM Craiova prezenți la Zalău au reușit să urce pe podium. Antrenorul Marcel Sîrba a avut un campion, Daniel Dumitru (categoria 72 kg) și trei medaliați cu argint, Ionuț Gîtan (32 kg), Andrei Miclea (65 kg) și Alberto Florescu (+76 kg). „Daniel Dumitru a avut trei meciuri. A câștigat unul prin KO și două la puncte. În semifinale a boxat cu medaliatul cu bronz de la Europene, iar în finală a învins un sportiv din București mult mai înalt decât el, dar sportivul meu are calități deosebite, depășindu-și adversarul prin tehnică“, a povestit Marcel Sârba. Ionuț Gîtan a luat medalie la doar două luni după ce s-a apucat de box. Andrei Miclea este din Șimnic și face naveta la antrenamente. „Andrei vine de la Șimnic, acolo unde în 2013 fiul meu a înființat o secție de box. Andrei a făcut o pauză și a venit acum o lună, l-am pus pe picioare și a câștigat două meciuri înainte de limită. A făcut naveta, îl luam eu cu mașina. Tatăl lui, Sevastică, a făcut box la nea Vasile Fîntînă și ne sprijină. Și-a dorit mult să ia copilul său medalie“, a completat Sîrba. Alberto Florescu a boxat în finală cu Miclescu Vidu junior, de la SCM Craiova, și a fost învins, după ce înainte avusese două victorii, în fața unor sportivi de la Bacău și Alba Iulia.
A noua medalie pentru reprezentanții cluburilor din Bănie a fost de bronz. A luat-o Ricardo Gabriel Lăutaru, elevul lui Constantin Cucu, de la CSM Craiova, la categoria 68 de kilograme.

I-au lăudat antrenorii din țară

Marcel Sîrba a adăugat că antrenorii craioveni au primit numai cuvinte de laudă de la colegii din țară: „Am avut șapte craioveni în finale. Dacă nu boxau între ei, în loc de patru titluri aveam șase. Am adus nouă medalii în Craiova, iar antrenorii de la alte cluburi ne-au felicitat“.
Pe lângă cele patru medalii de aur cucerite de sportivii de la SCM (3) și CSM (1), alt pugilist craiovean a reușit să obțină titlul național. Este vorba despre Alexandru Badea (categoria 62 kg), dar medalia sa de aur a ajuns în vitrina clubului Steaua București. Campionatul Național pentru cadeți a reunit 160 de sportivi din țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS