13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM Vâlcea, în pericol de desființare

CSM Vâlcea, în pericol de desființare

Lucian Munteanu este îngrijorat de viitorul echipei din Zăvoi (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Lucian Munteanu este îngrijorat de viitorul echipei din Zăvoi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Vești proaste pentru fotbalul din Oltenia: divizionara secundă CSM Vâlcea s-ar putea retrage din campionat în această iarnă. Primăria intenționează să îşi retragă sprijinul financiar, iar actualul acționar majoritar, Laurențiu Nițu, nu poate continua singur, informează liga2.ro. În asocierea de la CSM Vâlcea, Laurenţiu Niţu este acţionar majoritar cu 66%, iar acţionari minoritari sunt Consiliul Local (33%) şi Lucian Munteanu (1%).
Managerul grupării din Zăvoi, Lucian Munteanu, şi administratorul judiciar al clubului, Răzvan Trandafir, au fost luni la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea pentru o întâlnire cu edilul Mircia Gutău, iar acesta i-a anunţat oficial de intenţia Consiliului Local de a se retrage din asocierea de la echipa de fotbal, motivând că nu mai întruneşte bazele legale. Consiliul Local pregătește înfiinţarea unui nou club, SCM Râmnicu Vâlcea, care, pentru început, se va axa pe copii şi juniori.
„Domnul primar ne-a anunţat că nu va mai susţine financiar clubul, pentru că nu mai există o bază legală pentru această asociere. Va prelua stadionul şi va percepe o taxă modică. Am cerut o adresă oficială, care va fi trimisă administratorului judiciar până la finalul acestei săptămâni, apoi dânsul va lua o decizie. Este clar că nici acţionarul majoritar, domnul Niţu, nu poate susţine echipa de unul singur, cheltuielile la Liga a II-a sunt mari. În plus, există şi procesul pe rol cu Finanţele, care generează o nouă cheltuială, nu s-a întocmit nici măcar planul de reorganizare, pentru că se aştepta finalul procesului, astfel că nu există perspective de salvare. Clubul acesta a fost înfiinţat chiar de Primăria Râmnicu Vâlcea, iar datoriile imputate de Fisc, pentru care ne judecăm, provin în majoritate din anul 2009, când tot Consiliul Local era acţionar majoritar“, a declarat Lucian Munteanu, pentru sursa citată.

Și Mircea Poenaru este resemnat

Nici reprezentantul Consiliului Local la CSM Vâlcea, Mircea Poenaru, nu mai crede în continuarea echipei în partea a doua a campionatului.
„Părea mea este că, prin această decizie a Consiliului Local, se desfiinţează fotbalul de Liga a II-a în Vâlcea. Este clar că se desfiinţează echipa în această iarnă, firma domnului Laurențiu Nițu nu poate susţine singură clubul. Datoriile vechi sunt din anii 2007-2009, când legislaţia era ambiguă şi se plătea impozit la convenţii civile. Mai multe cluburi din ţară procedau aşa, dar la altele, Finanţele nu au calculat dobânzi şi penalităţi, la noi însă au făcut-o“, a spus şi Mircea Poenaru.
Fiscul a imputat în urmă cu doi ani echipei CSM Vâlcea o datorie de circa 26 de miliarde de lei vechi, compusă din 14,5 miliarde suma datorată către buget, 9,6 miliarde sunt dobânzi şi 2,3 miliarde sunt penalităţi! De atunci, clubul din Zăvoi este în insolvenţă. Echipa a fost înfiinţată în anul 2004 de către Primăria Râmnicu Vâlcea.
CSM Vâlcea, echipă antrenată de Jerry Gane, ocupă locul 14 în Liga a II-a, având 18 puncte contabilizate în 20 de etape disputate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS