6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii de la CS Universitatea Craiova, pe primul loc în țară

Luptătorii de la CS Universitatea Craiova, pe primul loc în țară

Cei cinci luptători craioveni care au cucerit medalii, alături de antrenorii lor, Aurel Cimpoeru (centru) și Marius Cimpoeru (stânga)
Cei cinci luptători craioveni care au cucerit medalii, alături de antrenorii lor, Aurel Cimpoeru (centru) și Marius Cimpoeru (stânga)

La Campionatul Națio­nal U23 de la Reșița, clubul craiovean a depășit în clasamentul pe medalii cluburile Dinamo și Steaua București.

Luptătorii de la Clubul Sportiv Universitatea Craiova au avut un an 2016 foarte bun, care i-a propulsat pe primul loc în clasamentul pe cluburi la categoriile de vârstă juniori, U23 și seniori. La cea mai recentă competiție, Campionatul Na­țional U23, desfășurat weekendul trecut la Reșiţa, sportivii pregătiți de frații Marius și Aurel Cimpoeru au cucerit două medalii de aur, două de argint și una de bronz, iar CS Universitatea a obținut locul întâi în clasamentul pe cluburi, având vecine de podium cluburi de tradiție, Dinamo și Steaua.
La Reșiţa au ieșit campioni: Ionuț Răduică (categoria 74 kilograme) și Alexandra Anghel (69 kg), Cristian Surugiu (61 kg) și Constantin Gheorghe (70 kg) s-au clasat pe locul doi, iar Sergiu Constantin a obținut medalie de bronz la categoria 61 kg.

Cimpoeru: Este o plăcere să depășim cluburile bucureștene

Antrenorul Aurel Cimpoeru a fost sportiv la clubul Steaua București și în urmă cu câțiva ani, când a revenit la Craiova, și-a dorit ca orașul unde a crescut să redevină un pol al luptelor din România. Și, într-un timp relativ scurt, visul i s-a împlinit. „Când eram junior, sportivii cei mai talentați de la Craiova și din țară erau luați de cluburile bucureștene. Și eu am reprezentat Steaua și după ce am venit la Craiova mi-am propus să fim noi cei mai buni. Acum, că am reușit acest lucru, este o plăcere să-i depășesc și să fac să se mute polul de putere al luptelor la Craiova. Juniorii și sportivii de la tineret medaliați sunt de aici, la seniori am adus din Republica Moldova, oferindu-le condiții bune. Astfel am devenit un club puternic“, a spus Cimpoeru. Anul trecut, CS Universitatea Craiova a fost cel mai bun club din țară doar la juniori, iar anul acesta luptătorii de la clubul condus de Pavel Badea au avut cele mai bune rezultate la competițiile naționale.

Un vicecampion european vrea la Craiova

Majoritatea luptătorilor medaliați sunt și componenți ai loturilor naționale, participă la turnee internaționale de pregătire, iar asta înseamnă mare lucru pentru acumularea de experiență competițională. Și lotul național masculin de juniori, coordonat de Aurel Cimpoeru, s-a antrenat anul acesta la Craiova, într-o sală a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, aflată vizavi de școală. Cum Craiova a devenit un centru puternic, juniori de la alte cluburi vor să vină la CS Universitatea. „Răzvan Kovacs, vicecampion european la juniori anul acesta, termină junioratul acum și mi-a zis că vrea să se transfere la Craiova. Sunt mulți juniori care mă apelează și îmi cer să se transfere la noi“, a completat Cimpoeru.
Pentru luptătorii craioveni urmează noi concursuri la finalul acestei săptămâni. Alexandra Anghel va participa la Cupa Europei pe națiuni de la București, iar alți colegi de-ai săi de la CSU, plus componenți ai lotului național de juniori, vor merge la un turneu internațional de verificare în Slovacia. Apoi se vor desfăşura Cupa României la cadeți și Campionatul Național pe echipe (juniori). Și echipa feminină de la CSM Craiova va lupta pentru medalie în acest weekend, în cadrul Campionatului Național pe echipe de la Odorheiu Secuiesc.

CSM a obținut două medalii de bronz la Reșița

Revenind la Campionatul Național U23 de la Reșița, trebuie spus că și CSM Craiova a avut două medaliate. Andreea Vrejoiu (53 kg) și Maria Corzanu (60 kg) au obținut medalii de bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS