10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBunurile Clubului Pandurii, scoase de ANAF la licitaţie

Bunurile Clubului Pandurii, scoase de ANAF la licitaţie

Clubul Pandurii, în colaps financiar
Clubul Pandurii, în colaps financiar

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la licitaţie o parte a bunurilor Clubului de fotbal Pandurii. Agenţia are de recuperat de la clubul de fotbal din Târgu Jiu peste 1,2 milioane de euro. În acest sens au fost aplicate sechestre pe mai multe bunuri mobile şi imobile, iar acestea vor fi scoase la licitaţie pe 7 noiembrie. Este vorba de 16 autoturisme de diferite mărci, cele mai multe VW Passat şi Ford, achiziţionate în perioada 2011 – 2012, precum şi două autobuze. Mai sunt la vânzare un teren cu iarbă sintetică şi un teren arabil în suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vinde inclusiv clădirea în care funcţionează Centrul de Copii şi Juniori al Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Licitația va avea loc pe 7 noiembrie 2016, de la ora 11.00, în Târgu Jiu. În total sunt scoase la vânzare 22 de bunuri mobile şi imobile. Cel mai mare preţ a fost fixat pentru clădirea Centrului de Copii şi Juniori, respectiv 1.800.000 de lei, fără TVA.

Clubul a intrat în insolvenţă

Este de amintit că şefii Clubului Pandurii au depus recent o cerere pentru intrarea în insolvenţă, pe care tribunalul a acceptat-o. Firma CONSULTING COMPANY IPURL a fost desemnată administrator judiciar. „Admite cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenţei formulată de debitorul Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitorului Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Numeşte administrator judiciar provizoriu CONSULTING COMPANY IPURL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege cu un onorariu provizoriu lunar de 12.000 de lei, exclusiv TVA din averea debitoarei. (…) Termenul-limită pentru depunerea de către creditori a opoziţiilor la încheierea de deschidere a procedurii este de zece zile de la primirea notificării, iar termenul de soluţionare a opoziţiilor este de cinci zile de la data expirării termenului de depunere a acestora. (…). Acordă termen de procedură la data de 18.01.2017 pentru analizarea primului raport întocmit de administratorul judiciar şi soluţionarea eventualelor contestaţii la tabelul preliminar de creanţe. Cu apel în termen de șapte zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la sediul tribunalului“, potrivit Tribunalului Gorj. Aşadar, decizia intrării în insolvenţă nu este definitivă.

Insolvenţa ar anula executarea silită

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, unul dintre asociaţii Clubului Pandurii, a declarat că Pandurii nu va fi executat silit de ANAF, întrucât a intrat în insolvenţă. Cu toate acestea, decizia de intrare în insolvenţă nu este definitivă. Cosmin Popescu, reprezentantul Consiliului Judeţean Gorj în AGA Clubului Pandurii, a explicat faptul că decizia privind executarea silită a clubului prin scoaterea la licitaţie a bunurilor Pandurilor este una mai veche, declanşată de ANAF înainte de intrarea în insolvenţă. Decizia de recuperare ar putea fi stopată de administratorul judiciar. Acesta poate cere anularea tuturor procedurilor declanşate de ANAF sau blocări de conturi. „Dacă s-au făcut demersuri pentru executarea silită, toate aceste demersuri se suspendă. În perioada de insolvenţă, toate acţiunile se suspendă. Atunci nu mai are rost activitatea administratorului de a încerca să plătească datoriile, să vină cu un plan. Oricum se va face o listă a creditorilor şi ANAF are prioritate. Consider că administratorul judiciar va face o solicitare pentru întreruperea executării silite“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS