13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn tramvai, multe amintiri și mari speranțe

Un tramvai, multe amintiri și mari speranțe

Când se apropie un meci cu Dinamo, oltenilor li se accelerează pulsul, gândul îi poartă în trecutul glorios al Craiovei, iar dorința de a-i învinge pe „câini“ este la fel de mare ca acum 20 sau 40 de ani. Un derbi cu Dinamo este special în orice condiții, iar pentru o mai bună mobilizare a alb-albaștrilor de astăzi au ieșit „la atac“ și gloriile de ieri. Coloșii Nicolae Tilihoi, Nicolae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Aurel Beldeanu, Costică Donose și Ion Velea au urcat ieri-dimineață în tramvaiul „Craiova Maxima“ și au depănat amintiri din perioada în care ignorau puterea comunistă și umileau Dinamo în ciuda ajutoarelor primite din partea „fluierașilor“. Alături de ei s-au aflat doi dintre cei mai tineri componenți ai CS Universitatea Craiova, Alex Băluță și Vladimir Screciu, cei care sunt obligați să continue lupta cu eterna rivală și să potolească setea suporterilor de victorie, chiar dacă acest episod se va petrece într-un cadru din afara Băniei, mai exact pe „Municipalul“ din Severin, luni, de la ora 20.30.
Marii fotbaliști ai Băniei au urcat la Universitate, dar până la Podul Electro au avut suficient de mult timp să dea frâu liber amintirilor și glumelor, sorbiți din priviri de ceilalți călători din tramvai.

Velea: Mizez pe Măzărache că va înscrie

_DSC0047

Reprezentantul „Campioanei unei mari iubiri“, Ion Velea, alintat de tribune cu apelativul „Pelicanul“, și-a adus aminte cu plăcere că s-a regăsit pe teren la prima victorie a Universității împotriva lui Dinamo, și speră ca echipa craioveană de astăzi să-i aducă o mare bucurie și în derbiul de luni. „Am fost pe teren la prima victorie a Craiovei în fața lui Dinamo, se întâmpla în 1969 și a fost foarte frumoasă. Am învins cu 1-0, golul fiind înscris de Decebal Neagu. A fost o bucurie mare și pentru noi, și pentru spectatori, mai ales că până atunci, după cum știți, Dinamo ne bătea tot timpul. Luni sper să câștige băieții noștrii și să onoreze victoria de atunci. Nu contează cine va înscrie, dar eu mizez pe Măzărache“, a spus Ion Velea.

Tilihoi: Arătăm bine în pozele de pe tramvai

_DSC0048

Nostalgic a fost și Nae Tilihoi, datorită pozelor de pe tramvai: „Arătăm bine în pozele de pe tramvai. E diferența de vârstă… Aveam 22 de ani, acum avem 60. Au fost evenimente frumoase. Uitați-vă la noi cum ieșeam pe culoar, în ce viteză, ca să-i batem pe adversari! Și când părăseam terenul, tot în viteză o făceam. Aveam multă energie și sper să o transmitem și actualei echipe. Avem jocurile noastre de suflet, ca să le spun așa, în care Craiova trebuia să câștige. Știm bine că Dinamo este marea noastră rivală, iar lupta s-a dus prin cinste și corectitudine în ceea ce ne privește. Pregăteam meciurile cu Dinamo cu șapte opt zile înainte. Așa facem și acum, chiar dacă nu mai jucăm. Vreau ca echipa noastră să părăsească stadionul din Severin pe un cal alb, iar Dinamo să plece cu coada între picioare“.

Ungureanu: Tunelul ăla era un sfetnic bun pentru oaspeți

_DSC0011

Nae Ungureanu și-a adus aminte și de șicanele din tunel, prin care intimidau echipele adverse, punctând că derbiurile cu Dinamo erau întotdeauna speciale. „Tunelul ăla era un sfetnic bun pentru echipele care veneau la Craiova cu nasul pe sus. De la vestiare și până la ieșirea pe stadion se mai schimbau niște vorbe, se făceau mici șicane, apoi se continuau pe teren prin fotbal. A fost ceva frumos și sper să revină acele vremuri, mai ales când se va inaugura noul stadion, unde sunt convins că vor veni foarte mulți suporteri. Meciurile cu Dinamo a fost întotdeauna de referință pentru noi. S-au dus lupte grele de-a lungul timpului și carierei noastre. Starea de spirit a fost de fiecare dată specială. De fiecare dată am avut publicul de partea noastră și sper ca și la acest joc să fie alături de băieți, să fie al 12-lea jucător, cu toate că jucăm la Severin și nu la Craiova. Sper să obținem o victorie concludentă, la câteva goluri diferență, care să nu mai dea naștere la comentarii. Îmi doresc și ca arbitrajul să nu aibă iarăși un rol important și noi să ne adjudecăm cele trei puncte și să avem un parcurs bun în continuare. Ultima victorie a fost cu 3-0 și se poate repeta“, a spus Nae Ungureanu.

Băluță și Screciu, emoționați

_DSC0024

La rândul lor, mijlocașii CS Universitatea Craiova, Alex Băluță și Vladimir Screciu, au mulțumit de sfaturile primite și promit evoluții bune și o victorie cu Dinamo.
„Au trecut foarte mulți ani de când am mers ultima dată cu tramvaiul. Mai mergeam și fără bilet câteodată. Mă bucur că am fost invitat astăzi (ieri – n.r.) alături de fostele glorii ale Craiovei. Am primit multe sfaturi de la cei din «Maxima». Dânșii cred în noi și își doresc să avem parte de multe performanțe, să realizăm măcar ce au făcut ei. Suntem optimiști în privința meciului cu Dinamo. Suntem încrezători după ultimele evoluții și sperăm să scoatem un rezultat bun“, a declarat Băluță.
„A fost foarte plăcută plimbarea alături de foștii mari jucători și le mulțumesc pentru sfaturile foarte bune. Nea Nae Tilihoi mi-a spus că are încredere în mine și mi-a explicat ce trebuie să facă un mijlocaș central. I-a plăcut cum am intrat în meciul cu Steaua, mi-a transmis să am încredere în mine și că dacă o să continui tot așa o să ajung departe. Și domnul Beldeanu mi-a zis că l-am depășit, debutând pe «Arena Națională» la 16 ani, el făcând-o pe stadionul «23 August» la 17 ani. Aș vrea să intru și să joc contra lui Dinamo, dar nu depinde numai de mine. Voi sta în galerie dacă nu voi putea fi pe teren. Am mai stat o dată în galerie, la un meci cu Voluntari, și m-am simțit foarte bine, am cântat alături de ei“, a punctat Screciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS