3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionii din Bănie, pregătiți să-și apere titlul

Campionii din Bănie, pregătiți să-și apere titlul

Rândul de sus: Dan Pascu (antrenor principal), Filip Todor, Nikita Stulenkov, Marcel Keller,  Răzvan Olteanu, Laurențiu Lică,  Zlatan Yordanov, Andrei Georgescu, Claudiu Mitru (antrenor secund) Rândul de jos: Marian Bala, Laurențiu Marciu, Silviu Suson, Cristian Bartha, Andrei Mărieș, Bogdan Ene, Mirel Popa (masor)
Rândul de sus: Dan Pascu (antrenor principal), Filip Todor, Nikita Stulenkov, Marcel Keller, Răzvan Olteanu, Laurențiu Lică, Zlatan Yordanov, Andrei Georgescu, Claudiu Mitru (antrenor secund)
Rândul de jos: Marian Bala, Laurențiu Marciu, Silviu Suson, Cristian Bartha, Andrei Mărieș, Bogdan Ene, Mirel Popa (masor)

Mâine începe un nou sezon din Divizia A1 de volei, unul în care echipa masculină SCM-U Craiova încearcă să-și apere titlul de campioană cucerit în luna aprilie. Oltenii vor debuta, de la ora 18.00, cu un meci în deplasare pe terenul formației Explorări Baia Mare, echipă pe care jucătorii din Bănie au eliminat-o în semifinalele campionatului trecut.
SCM-U a participat la doar două turnee de pregătire în presezon, dintre care unul la Caransebeș, unde au ocupat locul doi, iar la sfârșitul săptămânii trecute craiovenii au câștigat trei meciuri la un turneu în Bulgaria. „După o lungă perioadă de pregătire, pentru că aproape jumătate de echipa noastră a fost la naționala României, am făcut două turnee, unul la Caransebeș, unul în Bulgaria. Echipa este aproape de parametrii maximi, îi văd pe jucători motivați, nerăbdători să înceapă campionatul. După meciul de sâmbătă, vom juca miercurea viitoare acasă, cu Clujul, apoi sâmbătă la Zalău. Deci, un program foarte aglomerat, cu partide din trei în trei zile. Acest lucru produce oarecare disconfort, iar eu trebuie să fiu atent la pregătire și refacere. An de an am tot spus că ne așteaptă un campionat disputat, dar anul acesta va fi și mai greu. Galațiul și-a făcut o
superechipă, Zalăul s-a întărit, Baia Mare – la fel. Obiectivul este să ne apărăm titlul și să avem mai multe speranțe în Cupă“, a spus ieri antrenorul Dan Pascu, cel care după ce a cucerit, în premieră, titlul de campion cu SCM-U, a primit titlul de cetățean de onoare al Craiovei.

L-au transferat pe Zlatan

În lotul echipei campioane au avut loc modificări în pauza competițională. Antrenorul Dan Pascu a renunțat la străinii care evoluaseră în sezonul trecut pentru SCM-U și a adus trei jucători din afara țării: rusul Nikita Stulenkov, portughezul Marcel Keller Gill și bulgarul Zlatan Yordanov. Pascu a transferat și trei români pe care îi antrenează și la națională: Marian Bala, Răzvan Olteanu (ambii de la vicecampioana ACSVM Zalău) și Silviu Suson (Arcada Galați).

Vor juca în campionat, Cupa României, Supercupă și Liga Campionilor

Voleibaliștii craioveni vor evolua sezonul acesta campionatul intern, Cupa României și Liga Campionilor, acolo unde, în luna decembrie, vor debuta, în premieră, în faza grupei. Pe lânga acestea, încă din luna decembrie, alb-albaștrii pot cuceri un prim trofeu, Supercupa României, urmând să se lupte pentru el cu echipa din Zalău.
Jucătorii craioveni au participat ieri la obișnuita ședință foto dinainte de debutul sezonului. Căpitanul Laurențiu Lică a spus că echipamentul vine bine pe el și colegii săi, dar mult mai important va fi randamentul lor în joc. „Echipamentul stă bine pe noi, sper să dăm bine și în teren, adică să fim eficienți. Începem un sezon mai greu ca anul trecut, cu un sistem competițional nou. Au apărut cel puțin două echipe care își anunță candidatura pentru primele locuri, așa că lupta va fi echilibrată. Se va juca pe viață și pe moarte, pentru că fiecare punct va conta. Mai avem de pus la punct mici detalii, putem să le facem și pe parcurs. Sper să debutăm cu o victorie în campionat“, a spus Lică, cel care în această vară a participat alături de naționala României la turneele de calificare pentru Europene, dar tricolorii nu au reușit să se califice la turneul final.

S-a schimbat sistemul competițional

Sistemul competițional din sezonul 2016-2017 din Divizia A1 este schimbat față de anul trecut. După disputarea turului și returului, în faza a doua a campionatului nu se va mai juca play-off și play-out. Clasamentul va fi împărţit, însă, în două părţi. Echipele de pe primele şase locuri vor evolua între ele, urmând să abordeze partea a doua a campionatului cu punctele acumulate în prima fază a sezonului, chiar şi în faţa formaţiilor pe care nu le vor mai întâlni în partea a doua. La fel se va proceda între echipele de pe locurile 7-12. Potrivit noului sistem de desfăşurare, echipele vor susţine 32 de meciuri oficiale, mai multe decât în ediţiile anterioare. În plus, o decizie care a stârnit controverse a fost cea prin care Federaţia Română de Volei a dat „liber“ la jucătorii străini, după ce până acum numărul jucătorilor proveniţi din alte ţări era limitat la şase.

Bala: Suporterii mi-au transmis că mă vor la Craiova

Marian Bala revine la SCM-U Craiova după câțiva ani petrecuți la echipa din Zalău, alături de care a fost mereu pe podium. Bala speră să ia și anul acesta medalie. „Mă bucur că am revenit la Craiova, chiar dacă am semnat un pic mai târziu. Sper să joc bine și să ajut echipa. În această vară, am avut meciurile la națională la Craiova, iar la final suporterii mi-au transmis încurajări și că mă vor aici“, a spus Bala, care în anii trecuți era un adversar de temut pentru craioveni. Jucătorul are mici probleme medicale înaintea partidei de la Baia Mare. Și bulgarul Zlatan Yordanov este accidentat. „Zlatan are entorsă, suferită la turneul din Bulgaria, iar Bala acuză dureri la un genunchi și la un umăr, dar într-o săptămână-două se pot rezolva. Ceilalți îi pot suplini aproape la aceeași valoare“, a explicat antrenorul Dan Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS