13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vestiarul“ elitelor Under 19, în anchetă

„Vestiarul“ elitelor Under 19, în anchetă

Mugur Gușatu își poate urmări elevii doar din tribună până la lămurirea situației (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Mugur Gușatu își poate urmări elevii doar din tribună până la lămurirea situației (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Remiza înregistrată duminică de juniorii sub 19 ani de la CS Universitatea Craiova, 4-4 cu FC Voluntari, în Liga Elitelor, nu le-a picat prea bine oficialilor clubului oltean și nici antrenorului Mugurel Gușatu, care a fost suspendat din funcție după o ieșire nervoasă pe care ar fi avut-o la pauza meciului. Până la lămurirea situației, de pregătirea juniorilor A se va ocupa Bogdan Budescu.
„Am auzit și eu aseară (luni – n.r.) că am fost suspendat, dar nu am primit nimic oficial. Nu m-a sunat nimeni din partea clubului. L-am sunat eu pe Mitică (Dumitru Barbu, directorul tehnic al Centrului de copii și juniori – n.r.) și el mi-a confirmat. Nu mă așteptam să fie lipsa asta de comunicare. Credeam că pot să poarte o discuție față în față. Habar nu am ce s-a discutat în lipsa mea. Mitică mi-a spus că sunt suspendat, că Budescu este noul antrenor și nu mai știu ce. Când l-am întrebat de ce, mi-a spus că urmează să mă sune și să-mi comunice motivele. Până la ora asta nu am primit nici o notificare oficială“, a comentat antrenorul Mugur Gușatu, pentru GdS.

„Vrem disciplină și coerență în tot ceea ce facem“

De partea cealaltă, directorul tehnic al Centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Dumitru Barbu, l-a contrazis pe Mugur Gușatu cu privire la înștiințare și a punctat că decizia finală va fi luată de conducătorii clubului, dar după o analiză atentă a evenimentelor petrecute în vestiarul juniorilor A.
„Mugur este suspendat temporar. Asta nu înseamnă că nu va mai fi antrenorul juniorilor Under 19, poate să revină. Sunt niște chestiuni de bucătărie internă, pe care vrem să le descifrăm. Budescu este antrenor interimar până când se vor clarifica lucrurile, dar nu înseamnă că rămâne el acolo. Încă o chestie: eu l-am sunat pe antrenor și i-am spus cum stă problema. Până la clarificarea situației, o să ne întâlnim cu toții și o să analizăm. Se pare că ar fi fost niște conflicte la pauza meciului între antrenor și unii jucători, pe probleme tactice. În vestiar este posibil să se și țipe, dar o să vedem exact despre ce a fost vorba. Va fi o decizie pe care o va lua conducerea clubului și o vom face publică. Suntem atenți la toate aspectele: de instruire, de educație, de comportament atât din partea antrenorilor, cât și a echipei, vrem să avem relații foarte bune cu părinții și am făcut câteva ședințe cu aceștia, pentru că ei stau alături de copii cel mai mult timp. Vrem să fim un club de performanță și trebuie să luăm în calcul pe toată lumea. Vrem disciplină și coerență în tot ceea ce facem și atunci este normal să se mai iște și niște conflicte la un moment dat, iar noi trebuie să le rezolvăm corect pentru toată lumea“, a explicat Dumitru Barbu, pentru GdS.

„Decizia finală de alcătuire a echipei aparține antrenorului“

Strategul centrului juvenil al CS Universitatea a dorit să lămurească poziția sa cu privire la stabilirea echipelor de start, subliniind că nu impune antrenorilor ce jucători să folosească, așa cum mai comentează unii părinți prin tribune.
„Am auzit că se vorbesc pe la colțuri diverse lucruri, dar sunt neadevărate. Sub nici o formă, niciodată, și asta o pot confirma antrenorii, nu m-am implicat la echipă, să spun pe cine să bage și pe ce post. Sigur că eu, din poziția de director tehnic, pot să mă implic. Mă consult cu antrenorii, stau pe bancă alături de ei, dar asta nu înseamnă că le fac echipa. Deciziile sunt ale lor! Noi avem o strategie comună de pregătire la nivelul echipei a doua, a juniorilor A și B, încercăm să respectăm niște reguli, dar e departe ideea că unui antrenor i se impune să facă ceva anume sau nu. Nu e vorba de impunere, ci de respectarea unor reguli pe care noi le-am convenit împreună în cadrul ședințelor tehnice. Vorbim mereu de manifestarea jucătorilor, de manifestarea echipei în cadrul sistemului de joc, dar decizia finală de alcătuire a echipei aparține antrenorului“, a punctat Dumitru Barbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS