10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Nae Ungureanu, la ceas aniversar

Fotbal / Nae Ungureanu, la ceas aniversar

Nae Ungureanu își dorește o victorie cu Dinamo drept cadou din partea alb-albaștrilor lui Mulțescu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nae Ungureanu își dorește o victorie cu Dinamo drept cadou din partea alb-albaștrilor lui Mulțescu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fundașul Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, împlinește astăzi 60 de ani și sărbătorește prin muncă și cu zâmbetul pe buze. „Roșu” își dorește cadou o victorie a CS Universitatea Craiova, club la care activează în conducere, în derbiul cu Dinamo de luni, sperând totodată să fie obținută pe „Extensiv” sau la Severin, dacă nu se rezolvă problema nocturnei.

„Sunt pe la club, cu ceva probleme de rezolvat. Bat niște programe la calculator, sunt pe post de secretară, dar să știți că e bună și munca de birou. Am citit articolul vostru de astăzi, cu Negrilă, și îi dau dreptate în tot ce spune. Ar trebui să câștigăm cu Dinamo, pentru că suntem mai valoroși decât ei la ora asta. Ar fi un cadou frumos, mai ales că fac și o vârstă frumoasă: 30 de ani. Nu se știe deocamdată unde se joacă, astăzi ar trebui să se decidă, îmi spune Marcel Popescu, care e lângă mine. Ar fi nemaipomenit să jucăm pe Extensiv, dar să vedem”, a declarat Nae Ungureanu, pentru GdS.

Format la CSS Craiova, Nicolae Ungureanu a ajuns la Universitatea Craiova în 1977 și a apărat culorile clubului timp de un deceniu. A evoluat în toate partidele din sezoanele 1979-1980 și 1980-1981 în care gruparea alb-albastră a câștigat titlul de campioană a României. Are 438 de prezențe pe prima scenă a fotbalului românesc, reușind 29 de goluri și 71 de meciuri europene, un gol marcat. În prima reprezentativă a României are 57 de selecții și un gol marcat în meciul România – Spania 3-1. În afară de cele două titluri cu Universitatea are încă două cu Steaua, în sezoanele 1987-1988 și 1988-1989. Este maestru internațional al sportului.

Tot astăzi este și ziua de naștere a ivorianului Stephane Acka, fundașul african ajungând la borna 26.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS