10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAktas și Vuksanovic, încrezători că pot elimina Piteștiul din Cupă

Aktas și Vuksanovic, încrezători că pot elimina Piteștiul din Cupă

Vuksanovic (stânga) și Aktas consideră că echipa craioveană are forța să elimine Piteștiul din Cupă (Foto: Lucian Anghel)
Vuksanovic (stânga) și Aktas consideră că echipa craioveană are forța să elimine Piteștiul din Cupă (Foto: Lucian Anghel)

Baris Aktas, noul jucător al echipei de baschet SCM-U Craiova, și Vladimir Vuksanovic, antrenor principal al formației oltene, sunt încrezători că craiovenii pot elimina pe BCM-U Pitești din turul întâi al Cupei României. Meciul retur este programat astăzi, în Polivalenta din Bănie, de la ora 18.00 (DigiSport). În tur, SCM-U Craiova a obținut o victorie surprinzătoare la Pitești, cu scorul de 81-77.
Aktas, sportiv cu origini turcești, dar cu cetățenie română, are 25 de ani și evoluează pe pozițiile 1-2. Jucătorul s-a antrenat de câteva zile alături de noii săi colegi de la Craiova, iar ieri a semnat un contract cu gruparea din Bănie. „În sfârșit am ajuns și eu la Craiova. Au fost multe discuții, dar contează că am ajuns la SCM-U, o echipă despre care știam că mă vrea. Am avut o vară lungă, mai întâi am semnat cu Ploieștiul, apoi s-a desființat, am fost aproape să merg la o formație din Turcia, dar a picat și acel transfer din cauza regulilor de acolo. Eu sunt pregătit să joc mâine, dacă mi se va oferi șansa, m-am antrenat în vară cu lotul național al României, după aceea la Ploiești, apoi cu antrenor personal“, a spus ieri Aktas, într-o conferință de presă.
Antrenorul principal al craiovenilor, Vladimir Vuksanovic, crede că elevii săi pot învinge Piteștiul și în meciul retur. „Ne-am impus la patru puncte diferență în partida tur, de la Pitești, ceea ce nu înseamnă foarte mult. Nu pot spune că am făcut miracole la Pitești, dar nu toată lumea se aștepta să câștigăm acolo. I-am surprins pe cei de la Pitești, dar sunt sigur că vor veni mai puternici aici. Vom încerca să ne impunem la o diferență care să ne asigure calificarea în turul următor“, a spus Vuksanovic, care încă speră că va reuși să transfere și al cincilea jucător străin. Echipa care va câştiga dubla manşă se va califica în Final 8, turneu care se va disputa în perioada 15-17 februarie 2017. Cele opt echipe care se vor lupta pentru trofeul competiției KO vor participa la o nouă tragere la sorți pentru stabilirea meciurilor din cadrul sferturilor de finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS