16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, perdanţi în Moldova

Gorjenii, perdanţi în Moldova

Gorjenii (tricouri negre) au fost opriți din ascensiune de trupa lui Nicolo Napoli (Foto: ziaruldeiasi.ro)
Gorjenii (tricouri negre) au fost opriți din ascensiune de trupa lui Nicolo Napoli (Foto: ziaruldeiasi.ro)

Formaţia Pandurii Târgu Jiu nu a reuşit să contabilizeze nici un punct din deplasarea din Moldova, din etapa a 9-a a Ligii I. Trupa lui Petre Grigoraş a pierdut ieri seară, cu scorul de 3-2, în „Copou”, în faţa echipei CSM Poli Iaşi, la capătul unei partide disputate, cu răsturnări de situaţii.

Oltenii au deschis scorul prin Valentin Alexandru, în urma unui şut care a întâlnit transversala înainte de a intra în poartă (0-1, ’5).

Replica ieşenilor a venit la o distanţă de 30 de minute, Ciucur a intrat în dribling spre centrul careului, a fost întâmpinat de trei panduri, dar a găsit culoar şi a şutat lângă bară, învingându-l pe Stanca (1-1, ’35).

Gazdele au început bine repriza secundă, au reuşit să intre în avantaj după ce Boiciuc a fost servit excelent de Ţigănaşu (2-1, ’54).

Doar trei minute a rezistat Iaşiul în avantaj, pentru că Unguruşan i-a centrat perfect de pe dreapta lui Valentin Alexandru, care, nemarcat, a reluat imparabil cu capul (2-2, ’57).

Trupa lui Napoli a forţat mai mult şi a revenit pe tabelă după o gafă a lui Stanca. Ţigănaşu a centrat din flancul stâng, dar mingea s-a dus spre poarta lui Stanca, care a respins în faţă, de unde Piccioni, liber, a înscris fără probleme, stabilind destinaţia punctelor (3-2, ’62).

CSM Politehnica Iaşi: Caparco – I. Voicu, Ciucă (’6, Saric), Frăsinescu, Sato – Ciucur (’85, Bosoi), Mitic, V. Gheorghe (’66, Bădic), Ţigănaşu – Piccioni, Boiciuc. Antrenor: Nicolo Napoli.

Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Unguruşan, Buijs, Vasiljevic, Grecu – Obodo, Răuţă (’60, Sânmărtean) – Trifu (’60, Pârcălabu), Herea (’71, Ţucudean), Antal – V. Alexandru. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Boiciuc, Gheorghe, Voicu, Ţigănaşu / Vasiljevic, Herea, Unguruşan, Ţucudean.

Cartonaş roşu: Voicu ’90.

Au arbitrat: Lucian Rusandu – Mircea Orbuleţ, Imre-Laszlo Bucsi; Andrei Antonie.

Observatori: Ciubotariu Liviu, Bogdan Buhuş.

În urma acestui rezutat, Pandurii Târgu Jiu a rămas pe locul trei în clasametul Ligii I, însă şi-ar putea pierde poziţia întrucât principalele urmăritoare, CS Universitatea Craiova şi FC Botoşani, au un joc mai puţin disputat. În partida viitoare, Pandurii va evolua pe stadionul „Municipal” din Severin împotriva celor de la FC Viitorul, meciul fiind programat vineri, de la ora 20.30.

 

Grigoraş: Situaţia financiară e constantă, nu şi evoluţia noastră

 

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş, a admis că evoluţia echipei sale nu a fost constantă, punctând că jucătorii săi au făcut anumite greşeli impardonabile.

„Mai bine începeam prost şi terminam bine. Am stăpânit prima repriză şi chiar am avut o ocazie clară să dublăm avantajul. Echipa gazdă nu ne-a pus nici un fel de problemă, însă am primit un gol extrem de uşor. Am făcut greşeli impardonabile, chiar dacă am reuşit la un moment dat să revenim, am egalat, am primit iarăşi un gol hilar, nu am mai reuşit să egalăm. Pe final a fost un meci deschis, pe contre, se putea întâmpla orice. Veneam după două rezultate pozitive… Această partidă, la cum am început-o, nu trebuia să o pierdem, ţinând cont de experienţa jucătorilor din componenţă. Valoarea şi experienţa trebuia să îşi spună cuvântul. Nu este vorba de menajat, este vorba de meciuri din trei în trei zile. Am jucători care pot evolua la acelaşi nivel, dar unii nu pot. Trebuie să îi feliciit pe ieşeni pentru determinarea din repriza secundă. Nu am schimbat nimic la pauză din gândirea pe care am pregătit-o. Am încasat golurile pe greşeli uşoare, iar gazdele au pus presiune, încurajaţi de public, au primit încredere, tupeu, personalitate. Erau cam groggy la început, mai ales moral erau groggy, venind după o perioadă lungă de înfrângeri”, a spus Grigoraş, la Digi Sport. „Stanca putea să facă mai mult la mai multe faze. Poate nici eu nu am fost inspirat la găsirea portarului. Am avut partida în mână şi am pierdut-o. Situaţia financiară e constantă. Noi nu am putut păstra constanţa în joc. Câştigasem destul de multe puncte. Vin şi anumite nemulţumiri, e clar că există, dar vom vedea cât mai pot să o ducă, nimeni nu cere să se rezolve acum problemele, dar trebuie să vedem interes din partea celor care trebuie să le rezolve”, a completat Petre Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS