20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDe data asta, bucurați-ne!

De data asta, bucurați-ne!

Nicuşor Bancu (la minge) şi colegii săi trebuie să profite de forma slabă a clujenilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nicuşor Bancu (la minge) şi colegii săi trebuie să profite de forma slabă a clujenilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova întâlnește sâmbătă, de la ora 20.30, în Ardeal, pe CFR Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a 7-a din Liga I. Pentru gruparea alb-albastră, aceasta este a doua vizită pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ din acest sezon competițional, prima fiind de tristă amintire: o eliminare la penaltiuri în optimile Cupei Ligii, după un joc controlat de băieții lui Gigi Mulțescu.
„Nu trebuie să ne revanșăm cu nimic, ci să câștigăm. Ei nu ne-au învins la fotbal, ne-au eliminat la penaltiuri. În plus, e alt culoar acum“, declara zilele trecute președintele Marcel Popescu, pentru GdS.

Mulțescu: Să fim concentrați și rapizi în gândire!

La rândul său, strategul Gigi Mulțescu știe cum trebuie să joace elevii săi astfel încât punctele să ajungă în contul Craiovei și punctează că ardelenii nu trebuie desconsiderați pentru faptul că au jucat miercuri în Cupa Ligii multe minute și ar fi obosiți și demoralizați în urma înfrângerii suferite în fața ASA-ului.
„Ne așteaptă un meci greu. CFR rămâne o echipă bună a campionatului, chiar dacă a vândut câțiva jucători în această vară. Este o echipă puternică acasă, cu un joc agresiv, care uneori trece de limită. Este o idee falsă că vor fi mai obosiți pentru că au jucat 120 de minute în Cupa Ligii, având în vedere metodele moderne de refacere. Noi trebuie să ne concentrăm la joc, să fim bine pregătiți, atenți și rapizi în gândire. Anticipez un meci disputat, cu un ritm alert. Faptul că victoria ne poate duce pe primul loc nu sporește emoțiile. Dar acum important este să adunăm puncte, este prematur să ne gândim la ierarhie“, a spus Mulțescu, într-o conferință de presă susținută pe meleagurile Clujului. „Smurd“ a mărturisit că și-ar mai dori fotbaliști la echipă, pentru o mai bună concurență: „Nici un antrenor din lume nu este mulțumit de lot, tot timpul va mai dori un jucător care să facă diferența. Eu am un lot valoros, dar vreau și alți jucători pentru a spori concurența pe posturi. Până atunci important este ca jucătorii pe care-i am la dispoziție să-i fac să dea randament maxim“.

Bancu și Manea, optimiști

Din rândul jucătorilor, Nicușor Bancu speră într-o eficiență mai bună a sa și a colegilor, iar Alin Manea a afirmat că își dorește o victorie cu CFR pentru un salt pe locul I în clasament.
„Eu nu mă gândesc la revanșă după eliminarea din Cupă, ci simplu, la victorie. Cele trei puncte sunt importante și ne sunt la îndemână. Trebuie să nu repetăm greșelile pe care le-am făcut în Cupa Ligii. Mi-aș dori să reeditez golul cu Viitorul din pasa lui Manea, dar nu contează cine va marca, important e să câștigăm. Până acum ne-am învins adversarii pe merit, cu multă muncă și dăruire, de aceea consider că locul CS Universitatea Craiova este în play-off“, a subliniat Nicușor Bancu.
„Sunt mai mult decât onorat că am fost comparat cu Zoli Crișan, legenda Craiovei Maxima. Deja colegii mă strigă Zoli la antrenamente. Iar el, chiar dacă nu am avut ocazia să-l văd pe viu, ci doar pe youtube, a devenit idolul meu. Oricum sunt conștient că mai am foarte mult de muncă, iar prestațiile mele viitoare trebuie să fie măcar la nivelul celei din jocul cu Viitorul. Mă bucur că am câștigat încrederea domnului Mulțescu, dar știu că de acum înainte trebuie să muncesc și mai mult. Suntem toți deciși ca mâine să luptăm pentru puncte și să ajungem pe locul I, ar arăta bine clasamentul. Consider că CS Universitatea poate învinge orice echipă din Liga I“, a menționat Alin Manea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS