11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, doar remiză cu Muntenegru

România, doar remiză cu Muntenegru

Hoban şi colegii săi au irosit două puncte cu Muntenegru (foto: frf.ro)
Hoban şi colegii săi au irosit două puncte cu Muntenegru (foto: frf.ro)

Naţionala României a remizat, scor 1-1, în partida disputată ieri seară, pe „Cluj Arena”, în compania reprezentativei Muntenegrului, contând pentru prima etapă din grupa E preliminară a Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia. Tricolorii au deschis scorul prin Adi Popa, care a reluat de la opt metri o pasă venită de la Nicuşor Stanciu (’85, 1-0). La doar două minute oaspeţii au restabilit egalitatea, Jovetic reluând cu capul imparabil, de la şapte metri, o centrare venită de pe stânga (’87, 1-1). România a trecut pe lângă victorie în prelungiri, când Keşeru a obţinut o lovitură de pedeapsă, dar Nicuşor Stanciu a ratat penaltiul şutând mult peste poartă (’90+7).

România: Pantilimon – Benzar, Moţi, Grigore, Filip – Hoban, Săpunaru – Bicfalvi (’76, Popa), Stancu (’90, Keşeru), Stanciu – Andone (’70, Torje). Selecţioner: Christoph Daum.

Muntenegru: Bozovic – Tomasevic, Savic, Simic, Vukcevic – Marusic, Vesovic (’80, Kojasevic), Scekic, Bakic (’68, Mugosa) – Jevetic – Bequiraj (’90+2, Nikolic). Selecţioner: Ljubisa Tumbasevic.

Cartonaşe galbene: Moţi ’41, Andone ’48 / Simic ’31, Jovetic ’88.

Au arbitrat: Anthony Taylor – Stuart Burt, Stephen Child; Andre Marriner (Anglia).

În celelalte două meciuri ale grupei s-au înregistrat următoarele rezultate: Danemarca – Armenia 1-0, Kazahstan – Polonia 2-2.

Clasament: 1. Danermarca 3 puncte (golaveraj 1-0), 2. Kazahstan 2-2, 3. Polonia 1 (2-2), 4. România 1 (1-1), 5. Muntenegru 1 (1-1), 6. Armenia 0 (0-1).

Etapa viitoare: 8 octombrie – ora 19.00: Armenia – România, Muntenegru – Kazahstan, ora 21.45: Polonia – Danemarca.

Reacţii după meci (TVR 1):

„Îmi pare rău pentru fantasticii suporteri, îmi pare rău şi pentru jucători, pentru prestaţia lor din partea a doua, meritau cele trei puncte. În prima repriză am avut emoţii pentru că eram într-o formulă nouă, cu un antrenor nou, nu e aşa uşor. Scopul nostru a fost să punem presiune, ne-am creat mai multe ocazii, dar după reuşita lui Adi Popa nu ne-am putut apăra bine şi am primit gol. Echipa a reuşit să revină, însă nu am înscris din penalti. Trebuie să facem mai multe, să depunem mai mult efort pe viitor, însă am văzut şi multe lucruri bune în această seară. Benzar a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, a alergat foarte mult, îl felicit. Săpunaru a fost foarte organizat, poate citi jocul şi s-a mişcat foarte bine”, a declarat selecţionerul României, germanul Christoph Daum.

„Un debut cu de toate. A fost o repriză a doua mai energică, am avut puţin ghinion cu penaltiul. Mergem înainte, suntem încrezători, am făcut o treabă bună ca echipă şi ne dă şanse mari la calificare. N-am vrut să mă uit la penalti, dar asta e, se mai şi ratează. Nu suntem dezamăgiţi de Nicuşor sau de oricare altul din lotul nostru, suntem bărbaţi! Nicuşor ne-a adus bucurii în alte ocazii. Avem un spirit de echipă şi asta e latura pozitivă”, a spus portarul Costel Pantilimon.

„A fost un meci disputat, foarte intens pe final, în care nu am reuşit să luăm cele trei puncte. Ar fi fost important pentru moralul nostru, pentru suporteri să începem cu dreptul. Nu mă încălzeşte cu nimic că am intrat şi am marcat atât timp cât nu am câştigat. Bucuria ar fi fost mult mai mare dacă am fi câştigat. Din câte îl cunosc eu, Stanciu e un băiat puternic. Sunt sigur că va marca la următorul penalti. Nu e primul jucător care ratează, s-au ratat penaltiuri în finale de Cupe Mondiale. Dacă ne gândim la ce a făcut Polonia în Kazahstan putem privi puţin mai optimist situaţia. Nu sunt eu în măsură să spun ce plus a adus Daum. A venit cu o mentalitate nouă, cu idei noi, ar fi fost bine dacă am fi câştigat. Aşa, vor apărea multe critici, aşa e la noi în ţară”, a declarat mijlocaşul Adi Popa.

„Îmi cer scuze coechipierilor şi tuturor românilor pentru penaltiul ratat. Nu am avut lacrimi în ochi, am decis să execut penaltiul. Din păcate nu am reuşit să marchez. Nu are rost să vorbim de terenul de joc. Trebuia să câştigăm meciul şi să arătăm că suntem mai buni decât ei. E un început de campanie, au apărut mulţi jucători noi, sperăm să învăţ şi să învăţăm din greşelile meciului de astăzi şi să câştigăm dubla din octombrie. Probabil nu va fi ultima dată când bat penaltiuri. M-am simţit bine pe acea poziţie, am încercat să-mi pun coechipierii în valoare prin pase. Cred că meritam victoria. Nu cred că am suferit aşa mult, per total cred că a fost un meci bun, s-a făcut un efort mare şi neşansa a făcut să nu câştigăm”, a subliniat Nicuşor Stanciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS