15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiliaşiul merge mai departe, Podariul acuză arbitrajul (galerie foto, video)

Filiaşiul merge mai departe, Podariul acuză arbitrajul (galerie foto, video)

Filieşenii (în roşu) au trecut de Podari în Cupă (foto: Alexandru Vîrtosu)
Filieşenii (în roşu) au trecut de Podari în Cupă (foto: Alexandru Vîrtosu)

Derbiul Doljului din faza a doua a Cupei României, CSO Filiaşi – ACS Podari, disputat ieri, pe stadionul „Chimia” din Işalniţa, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Au fost goluri, ratări uriaşe, faze frumoase, intrări energice, cartonaşe galbene şi roşii, nervi din plin şi, bineînţeles, acuze la adresa arbitrajului. Ce să mai, cei aproximativ 400 de spectatori care au îndurat şi o ploaie sănătoasă în prima repriză au avut toate ingredientele necesare încât să aibă ce comenta după ultimul fluier. A fost 3-1 pentru CSO şi astfel Gigi Ciurea a debutat cu dreptul pe banca gazdelor.

 

CSO, mai pragmatică şi mai eficientă

 

Filieşenii au deschis scorul rapid, prin Daniel Bălaşa, care a reluat cu capul de la patru metri o centrare venită de pe dreapta, dintr-o lovitură liberă din apropierea cornerului, de la Nicuşor Neacşu (1-0, ’9).

_DSC0060

Imediat după marcarea golului, gazdele au făcut uşor pasul înapoi, lăsându-i pe podăreni să combine până în marginea careului de 16 metri, unde Claudiu Bălan, Florin Aria sau George Neacşu nu au găsit breşele în defensiva adversă, deşi s-au zbătut mult.

_DSC0093

CSO a avut şi şansă în acest joc, al doilea gol fiind marcat în urma unei neglijenţe a apărătorilor podăreni. Aceştia i-au făcut cadou o minge lui Alex Fotescu, experimentatul atacant a pătruns în careu pe partea stângă şi i-a pasat la întâlnire lui Radu Moraru, care, venind din spate, a pus latul şi nu i-a lăsat nici o speranţă portarului Costinel Filip, titularizat surprinzător în detrimentul lui Marian Mecea (2-0, ’36).

_DSC0091

 

Nervi mulţi după pauză

 

La reluare, lucrurile au stat şi mai rău pentru ACS Podari, care a încercat în permanenţă să desfacă apărarea Filiaşiului, însă experienţa lui Calu, Bălaşa, Lupu şi Neacşu şi-a spus cuvântul. Nereuşitele au condus şi la nervi, iar aceştia la eliminări. Aşa se face că Robert Vulpe, şicanat de Mario Tănase, şi-a trântit adversarul şi a primit direct cartonaşul roşu (’67).

_DSC0115

În tabăra Filiaşiului a apărut preţ de câteva minute relaxarea, iar asta i-a costat un gol, Aria fiind cel care a pedepsit neatenţia fundaşilor cu un şut de pe partea stângă la colţul lung, plonjonul lui Mogoşanu fiind în zadar (2-1, ’71).

_DSC0118

Podărenii au încercat să speculeze momentul bun şi au continuat să atace, cu Dănuţ Stancu în formă bună şi cu idei multe la construcţie, dar fără efect pe tabela de marcaj.

_DSC0080

Spiritele s-au încins foarte tare în minutul 76, când Aria a căzut în careu după un duel cu Lupu şi a văzut al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, el vociferând că a fost faultat clar. Delegaţia oaspete l-a acuzat vehement pe centralul Cătălin Buşi de viciere de rezultat.

_DSC0124

Cu doi oameni mai puţin pe teren ACS Podari a fost mai uşor de controlat, iar Alex Fotescu a reuşit într-un final să-şi treacă numele pe lista marcatorilor cu un şut din întoarcere, plasat lângă bara din dreapta, pecetluind calificarea în faza următoare a cometiţiei (3-1, ’80).

_DSC0130

 

Ciurea: Am câştigat meritat

 

Antrenorul formaţiei CSO Filiaşi, Gigi Ciurea, consideră că echipa sa a câştigat meritat şi a recunoscut că nu i-a fost deloc uşor să-şi conducă jucătorii de la margine.

_DSC0056

„A fost un joc frumos, între două echipe bune, cu un angajament foarte bun. Au fost foarte multe ocazii de gol, iar eu zic că am câştigat meritat. A fost greu pentru mine, pentru că am venit de două zile la echipă şi nu cunoşteam foarte bine jucătorii, nu ştiam cât pot să ducă din punct de vedere fizic. Nu cred că arbitrajul a fost pro Filiaşi. Poate sunt alte persoane care se pricep mai bine ca mine la fotbal, dar eu nu am văzut aşa ceva. A fost un arbitraj bun”, a declarat Gigi Ciurea, pentru GdS.

„Nu am preferinţe pentru faza următoare. Cu orice echipă vom pica noi o să jucăm la victorie şi vrem să facem o figură frumoasă, să practicăm un fotbal plăcut. Avem o echipă bună, care poate creşte în valoare”, a completat tehnicianul filieşenilor.

 

Şoavă: A fost un arbitraj tendenţios

 

La rândul său, strategul lui ACS Podari, Florin Şoavă, a declarat că este supărat pe jucătorii săi pentru greşelile comise şi a acuzat maniera de arbitraj a lui Cătălin Buşi.

_DSC0055

„Sunt supărat în primul rând pe noi, pe echipa mea, că s-au făcut greşeli nepermise. Am dominat jocul de la un capăt la altul, chiar şi inferioritate numerică am fost peste ei, dar fotbalul este nedrept câteodată. Au fost şi probleme de arbitraj. La primul gol a acordat un fault inexistent, a fost şi penalti la Aria, dar a dat eliminare, deşi jucătorul are o rană mare pe picior. La Vulpe a dat cartonaş roşu deşi fotbalistul meu spune că nu s-a dus pe adeversar şi că el a fost cel provocat, deci… A fost un arbitraj tendenţios şi ne aşteptam la lucrul ăsta, dar speram să facem un joc bun şi să învingem. Dacă se dădea penalti la Aria poate făceam 2-2 şi chiar dacă jucam în zece puteam să echilibrăm. Elevilor mei le reproşez greşelile personale. La primul gol a fost o centrare în doi metri şi portarul nu iese, marcajul este inexistent, iar la golul doi dăm mingea la adversar, care scapă şi nu ne iartă. Mă aşteptam la altceva, dar asta-i viaţa. Oricum, felicit echipa din Filiaşi şi le doresc baftă în continuare”, a afirmat Florin Şoavă, pentru GdS.

_DSC0129

Cupa României, faza a doua

CSO Filiaşi – ACS Podari 3-1

Stadion „Chimia”, spectatori: 400.

Au marcat: Bălaşa ’9, Moraru ’36, Fotescu ’80 / Aria ’71.

CSO Filiaşi: Mogoşanu – Calu, Bălaşa, Lupu, Neacşu – Moraru (’77, Borhot), Borneci,Bogdanovici, Căle (’46, Cruşoveanu) – Tănase (77, Obeanu), Fotescu. Antrenor: Gigi Ciurea.

ACS Podari: Filip – Avram (’54, Miculaiciuc), Chircan, Vulpe, Ciocioană – Fieraru, D. Stancu, Sârmon (’41, Velica) – G. Neacşu (’46, Raicea), Cl. Bălan, Aria. Antrenor: Florin Şoavă.

Cartonaşe galbene: Moraru ’36, Căle ’43, Cruşoveanu ’90 / Cl. Bălan ’5, Aria ’45, ’76).

Cartonaşe roşii: Vulpe ’67, Aria ’76.

Au arbitrat: Cătălin Buşi – Romică Bârdeş, Gheorghiţă Bălan.

 

Video:

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0052

_DSC0057

_DSC0058

_DSC0062

_DSC0066

_DSC0070

_DSC0072

_DSC0074

_DSC0078

_DSC0081

_DSC0084

_DSC0092

_DSC0094

_DSC0108

_DSC0109

_DSC0110

_DSC0112

_DSC0113

_DSC0117

_DSC0121

_DSC0128

_DSC0133

_DSC0132

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS