20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSO Filiași - ACS Podari, un meci de care pe care

CSO Filiași – ACS Podari, un meci de care pe care

Faza a doua a Cupei României, de astăzi, de la ora 17.30, programează și un derbi al Doljului, două dintre reprezentantele județului, CSO Filiași și ACS Podari, urmând să se înfrunte pe stadionul „Chimia“ de la Ișalnița.
Cu această ocazie va debuta pe banca filieșenilor antrenorul Gigi Ciurea, care l-a înlocuit la începutul săptămânii pe Dragoș Bon. Fostul mare fotbalist al Craiovei a revenit la CSO după o pauză de doi ani și își dorește o clasare în primele șapte.
„Am văzut că avem un lot bun, cu jucători de calitate și sper să facem o treabă frumoasă împreună. Recunosc că nu-i cunosc foarte bine pe toți, am doar câțiva jucători cu care am mai lucrat, dar o să mă familiarizez repede. Am avut o discuție cu conducătorii, cu domnul primar Costeluș Gheorghe, și am acceptat propunerea pentru că am văzut că se vrea ceva serios. În urmă cu doi ani, când am plecat de la echipă, eu îmi terminasem contractul, nu am fost dat afară sau ceva de genul ăsta. Am rămas în relații foarte bune cu toată lumea. Obiectivul nostru este ocuparea unui loc în primele șapte, este un obiectiv îndrăzneț, dar sperăm să-l îndeplinim“, a explicat Gigi Ciurea, pentru GdS.
Cât despre meciul cu Podari, Gigi Ciurea își dorește o calificare în faza superioară a competiției KO: „Este un meci deschis oricărui rezultat. Și la Podari au fost multe schimbări, au venit mulți jucători noi, dar am înțeles că au o echipă bună. Nu mi-aș fi dorit să vină atât de repede un joc oficial. Era bine să fi trecut măcar zece zile, ca să lucrez și eu mai mult cu jucătorii, dar asta e. Mi-am făcut idee asupra lotului și sper ca primul unsprezece să fie cel mai bun pe care-l aleg și, bineînțeles, să ne calificăm în etapa următoare“.

Șoavă: Suntem pe un drum bun

Dorința de victorie se regăsește și în tabăra celor de la ACS Podari. Antrenorul Florin Șoavă are așteptări mari de la elevii săi, chiar dacă disputa are loc pe terenul rivalei.
„Va fi un meci dificil. Este un joc de Cupă, iar acestea tot timpul au o conotație aparte față de cele din campionat și mai este și rivalitatea asta între echipele doljene. Trebuie să ținem cont și de problemele lor care se pot răsfrânge pozitiv sau negativ asupra jucătorilor, cu schimbarea de antrenori care s-a produs ieri (luni – n.r.), dar totul depinde de noi. Le spun mereu băieților că totul depinde cum ne pregătim, cum abordăm meciul și eu am mare încredere că vom accede în faza următoare a competiției. Mie mi-e indiferent unde jucăm. Și băieților le-am spus că indiferent că jucăm acasă sau în deplasare vom aborda partida la fel, la victorie. Dar, recunosc, că era altfel să fi jucat în fața propriilor suporteri. Am înțeles totuși că o să vină fanii noștri la «Chimia», pentru că primăria va pune la dispoziție transportul, și îi așteptăm cu mare drag pe cei care vor să fie mai aproape de echipă și să ne susțină“, a declarat Șoavă, pentru GdS.
„Fiecare club are problemele lui, dar ușor, ușor am reușit să facem un unsprezece competitiv, plus alți șapte care pot să ne ajute în orice moment. Suntem pe un drum bun. E lipsă de omogenitate, pentru că au fost multe schimbări în echipă în această vară, însă nu prea avem timp să ne plângem. Momentan sunt mulțumit de lotul pe care îl am și cred că vom realiza lucruri frumoase“, a completat Florin Șoavă.
Partida va fi arbitrată de Cătălin Buși (Vâlcea), ajutat de Romică Bîrdeş (Piteşti) și Gheorghită Bălan (Pitești).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS