6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJO Rio - Tenis: Mergea și Tecău, medaliați cu argint la dublu masculin

JO Rio – Tenis: Mergea și Tecău, medaliați cu argint la dublu masculin

Horia Tecău şi Florin Mergea (în stânga) au fost învinşi în finala olimpică (foto: FRT)
Horia Tecău şi Florin Mergea (în stânga) au fost învinşi în finala olimpică (foto: FRT)

Tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat medaliile de argint în proba masculină de dublu, azi noapte, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce au fost învinși în finală de spaniolii Marc Lopez și Rafael Nadal cu 6-2, 3-6, 6-4.

Mergea și Tecău au adus României prima medalie olimpică la tenis și cu puțină șansă aceasta putea fi mai strălucitoare.

Cei doi români au cedat la capătul unui meci echilibrat, care a durat două ore și 26 de minute, presărat cu multe momente de dramatism.

Românii au fost susținuți din tribune de o mare parte a delegației României, echipa feminină de handbal, echipa feminină de tenis de masă, ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu, președintele CSA Steaua, George Boroi, etc. Premierea a fost efectuată de fostul președinte al COSR, Octavian Morariu, membru CIO, și de fostul tenisman australian Mark Woodforde, membru în Consiliul Federației Internaționale de Tenis (ITF).

Medaliile de bronz au revenit perechii americane Steve Johnson/Jack Sock, care a dispus cu 6-2, 6-4 de canadienii Daniel Nestor/Vasek Pospisil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS