22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportZidane, udat de jucătorii săi după câștigarea Supercupei Europei

Zidane, udat de jucătorii săi după câștigarea Supercupei Europei

 

Real Madrid s-a impus marți seară, scor 3-2, după prelungiri, pe stadionul „Lerkendal“ din Trondheim (Norvegia), în faţa câştigătoarei Ligii Europa, FC Sevilla, şi şi-a adjudecat Supercupa Europei. Pentru „Galactici“ au marcat Asensio (’21), Ramos (’90+3) și Carvajal (’119), iar pentru Sevilla au marcat Vasquez (’41) și Konoplyanka (’72). Supercupa Europei este al doilea trofeu cucerit de Real Madrid cu Zinedine Zidane antrenor, după Liga Campionilor din urmă cu două luni. „Zizou“, devenit antrenor principal al Realului la începutul acestui an, are o relație excelentă cu vestiarul, iar asta s-a văzut și după succesul de marți, de la Trondheim. După meci, jucătorii – în frunte cu liderul Sergio Ramos – i-au pregătit antrenorului un moment special și i-au întrerupt conferința de presă. Au invadat sala, l-au încercuit pe tehnicianul francez și l-au udat din cap până în picioare cu apă, în timp ce dansau în jurul său. „Pentru o finală bună e nevoie de două echipe bune. Nu ştiu dacă am câştigat pe merit, pentru că şi Sevilla merita, judecând după ocaziile avute. Sunt însă mulţumit de jocul nostru, de munca jucătorilor, şi trebuie să felicit Sevilla pentru că a făcut o partidă fantastică“, a declarat Zidane, la conferința de presă.
Marco Asensio, autorul unui gol spectaculos pentru Real Madrid, a fost lăudat de Zidane, care l-a promovat la prima echipă: „A făcut o partidă completă, nu a reuşit doar un gol fantastic. Sunt mulţumit pentru că i-am dat încredere jucătorului şi el a răspuns în cea mai bună manieră“.
Real Madrid: Casilla – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kovacic (’73, J. Rodriguez), Casemiro, Isco (’66, Modric) – Lucas, Morata (’62, Benzema), Asensio. Antrenor: Zinedine Zidane.
Sevilla: Rico – Pareja, Carrico (’51, Rami), Kolodziejczak – Kiyotake, Iborra (’74, Kranevitter), Vasquez – N’Zonzi – Mariano, Vietto (’67, Konoplyanka), Vitolo. Antrenor: Jorge Sampaoli.
Cristiano Ronaldo nu a fost în lotul lui Real Madrid pentru Supercupa Europei, aflându-se încă la recuperare după accidentarea suferită la genunchi în finala Campionatului European. Portughezul și-a susținut colegii de la distanță, din fața televizorului, iar după meci a postat pe Twitter un mesaj de felicitare pentru coechipierii săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS